Om Bloggen

Namn: AIK är hockey, hockey är AIK !!!

Startades: Tisdag den 17 November 2009

Bakgrund: I dessa ”Guld-2lax9-dubblish-dagar” då publikmassorna står på Råsunda i tiotusental och sjunger om hur Hovets is är blank och klar gapar Hovets läktare mer tomma än någonsin. AIK Hockeys ekonomi är körd i botten och existensen är allt annat än självklar då konkurshotet ligger och lurar runt hörnet. De som borde vara på Hovets läktare är någon annan stans eller hemma och kollar på Idol. Varför det blivit så här kan man vrida och vända på i evigheter…

Nåväl, för undertecknad är många saker i livet självklara.

Man stjäl exempelvis inte och man slår inte kvinnor och barn. Man kissar inte på högspänningsledningar o.s.v. När det gäller livet som supporter och AIK:are så finns det något så självklart som begreppet I med och i motgång !!! Till och med i AIK-sången så sjunger publikmassorna med självklarhet att alltid är vi med er och alltid ska vi se er ta poäng.

För undertecknad är det självkart, men tyvärr inte för merparten av AIK:s stora supporterskara. Det är smärtsamt att AIK Hockey är på god väg att gå samma öde som Bajen. Hade AIK Hockey varit en sjukvårdspatient så hade man troligtvis stängt av respiratorn för länge sedan. Men så länge som pulsen slår så finns det hopp.

Det finns hopp.

Midnight is when the day begins ! – som det så fint heter i en U2-låt som jag har för mig heter Lemon.

Jag vägrar vara en av dem som inte bryr sig. I motgång bryr jag mig tvärtom ÄNNU mer och denna blogg är en del i hela det resonemanget…

Denna blogg är skapad av passion och kärlek till ett hockeylag som under många år vanskötts, misshandlats och vandrat i dödskuggans dal. Denna blogg är skapad till laget vars merpart av supportrar bytte hockeytröja mot fotbollströja. Denna blogg är skapad till den AIK sektion för vars mitt svartgula hjärta slår absolut hårdast…

AIK HOCKEY !!!

 
Övrigt:  Det kan hända att jag ”lånat/lånar” bilder som är skyddade av upphovsrätten. Skulle det vara så får Du som äger bilden gärna höra av Dig så plockar jag bort den, alternativt uppger vem som äger bilden, är fotograf eller dylikt.

Annonser

41 Responses to Om Bloggen

 1. mats skriver:

  skit bra blogg! AIK-Hockey är oxå den AIK sektion som står mig varmast i hjärtat.

  • PROZAC skriver:

   Tack Mats. Tanken är att bloggen ska innehålla mycket nutid, men även blickar bakåt, frammåt och kanske en och annan udda spelarintervju. Den som lever får se.

   Hur som haver så är syftet med denna blogg att ge AIK Hockey ytterliggare uppmärksamhet och kärlek.

 2. Tomas skriver:

  Kanonbra blogg. Har själv en rejäl dos AIK-bilder/utklipp från främst 80-90-talen. Underbart att få minnas och se sköna bilder. Kanonbra helt enkelt.

  • PROZAC skriver:

   Tomas – Kul att Du gillar bloggen…

   Tanken är att bloggen skall innehålla sådant som är dagsaktuellt, men även en stor del retro och tillbakablick. Du kan vara lugn för att det kommer dyka upp flera gamla bilder och inlägg om spelare som vi trodde vi hade glömt bort.

 3. Lasse skriver:

  Inte varje dag man hittar något nytt i Hockeyvärlden, men idag… Bingo… tackar, ska hänga på här även om sympatierna ligger en bit norrut. Dock funkar alltid Bättre Hockey oavsett klubbdress…

  Bjuder på en ”godisbit” med AIK-anknytning… http://battrehockey.wordpress.com/2010/07/09/69-dagar-kvar/

  / Lasse

  • PROZAC skriver:

   Tja Lasse !!! Du får gärna hänga på Sveriges ledande AIK-blogg. Du kommer INTE att bli besviken. Tyvärr har det varit lite stiltje nu under sommaren men jag lovar att det blir rock´n´roll så snart försäsongen sätter igång.

 4. Adam K skriver:

  Hej där, alltid roligt med nytt blod i Ligan, och även din blogg verkar mycket bra.
  Själv är jag en ungdom med vidsynthet och lagt bort det ungdomliga och beter mig rätt moget i med och motgång. Har inga ”hat-lag” och ja AIK är accepterat hos mig. Undrade bara lite försynt om du villvara med på en länkbyte? Jag sätter in din blogg i min blogglänk och du desamma? Hoppas du är på, för jag är rätt trevlig prick. HV-prick hihi.

 5. Adam K skriver:

  Sorry glömde adressen. Och där har du min glömskhet=)

 6. Adam K skriver:

  Att glömma en gång förlåtet adra gången kanske inte, men att göra misstag tre gånger ALDRIG=)

 7. Adam K skriver:

  Bara så här på skoj, så behöver nog AIK handicap i och med att ni börjar serien som etta tack vare att eran första bokstav är A i AIK, men Hv kommer nog ifatt handicapet=)

 8. Rally Kalle skriver:

  Tjenare släkting,

  Kul att se att du är ett sådant stort fan utav AIK, själv är man ju ”Leksing tills jag dör” och inte lika hockey intresserad som du.

  Du får ha det så bra och lycka till med AIK i elitserien, vi ses i kvalserien 😉 he he

  Mvh Fredrik P

 9. PROZAC skriver:

  Tja Fredrik…

  Hehe, om vi ses i Kvalerien så lovar jag att bjuda Dig på en öl på valfri pub på Norsgatan i Noret 😉

  F.ö. var Din blogg riktigt nice. Skulle vara kul att fälla en älg någon gång. Frågan är bara hur man får dit djurgårdshalsduken på älgen först…

  MVH

  Rönnäs Svartgula Hooligans

 10. Micke skriver:

  På vilken sektion är AIK klacken när AIK spelar hemma i Globen mot DIF?

  • PROZAC skriver:

   AIK-klacken brukar stå på sektion A1/A2, förut hette dessa sektioner C38/C39…

   Man kan annars säga att om man står i AIK-klacken så skall man ha spelarbåsena placerade på rinkens vänstra sida. Skulle det vara så att man ser spelarbåsen på höger sida så står man troligtvis i dif-klicken och då är det bara att dela ut så många smällar man kan innan man drar över till rätt sida.

 11. Ulrik skriver:

  Hallå igen. Skulle ju vilja se även den amerikanske backen Brett Hauer som en kandidat till Crap de Luxe. Han gjorde inte mycket nytta i den svarta tröjan, men i VM blev han ändå uttagen i USA:s lag. Vad händer där ? Jo, den i Elitserien mållöse Hauer gör mål på Sverige i gruppspelet.

  • PROZAC skriver:

   Brett Hauer är en given kandidat till AIK Crap De Luxe. Så fort tiden medger så kommer jag med stor sannolikhet börja knåpa ihop AIK Crap De Luxe 3rd Line. Sedan måste ju Ultimate Hockey Whores trilogin knytas ihop.

 12. Oscar skriver:

  Äntligen en rolig tävling för oss som gillar hockey!

  Det enda du behöver göra är att ladda upp en skön bild på dig och din bästa polare på http://visadinkarlek.se. Sedan gäller det att fiska röster bland alla ni känner och sprida tävlingsbidraget på nätet. I den här tävlingen slipper du krystade motiveringar och maktfullkomliga jurybeslut – flest röster vinner!

  Och det är riktigt schyssta hockeypriser:

  (1) FÖRSTAPRIS: Två platser på Grabbplanet med Adam Alsing och Mix Megapol till hockeymeckat Toronto.
  (2) PRISER PLATS 2- 10: Övriga bidrag i tio-i-topp vinner en rejäl hockeykväll för fyra på en Elitseriematch.
  (3) ALLA SOM DELTAR får möjlighet att gå och se Elitseriehockey för endast 100 kronor/person! Det är sista-minuten-biljetter som du bara kan få om du medverkar i Sveriges Bästa Polare. Dessutom så får alla som vill en valfri dosa Onico via mobilkupong!

  GÅ IN OCH TÄVLA PÅ: http://visadinkarlek.se

  /Mvh ELITSERIEN tillsammans med Onico och Mix Megapol.

  PS. Ta med polarna och titta på hockey IRL!
  Elitserien har flest åskådare av alla publika evenemang i Sverige.
  Elitserien är den liga som intresserar svenskar mest.
  Elitserien är hockeyligan med störst publik i Europa.
  Släpp ”pucken” och kom in till matchen – Elitserien är bäst live!

 13. Peter skriver:

  Tack för en bra blogg Prozac, jag har hänvisat till några sköna artiklar i din blogg och även ”lånat” lite bilder till vår AIK oldtimers sida. http://www.laget.se/AIK_OLDTIMERS/43021-start.html
  Keep up the good work

  Peter #43

  • PROZAC skriver:

   Peter – Du får låna hur mycket material Du vill… 🙂 Ska lägga upp en länk till Eran sida så att flera hittar till AIK Oldtimers. By the way, är Roland Skarin någon som är relaterad till Dig ? MVH – PROZAC

 14. LiveResultat skriver:

  Hej,
  Vänligen kontakta mig på support@liveresultat.se om du är intresserad i ett länkutbyte med LiveResultat.se (http://www.liveresultat.se). Då jag inte hittar din email någonstans på sidan var detta enda sättet att kontakta dig.

  Mvh

 15. LiveResultat skriver:

  Hej,

  Då jag inte hittar någon mailadress att kontakta er på testar jag att kommentera här istället. Vi på LiveResultat.se letar länkutbyten och är intresserade i att prata om ett eventuellt sammarbete med er. Om detta är intressant kan ni kontakta oss på support@liveresultat.se för mer information.

  Mvh

 16. Sara skriver:

  JAG ÄLSKAR GNAGET!

 17. Hej! Jag undrade om ni har någon kontaktmail om man vill maila er angående er blogg? Tack på förhand, Mikaela

 18. NHL-resor skriver:

  Hej!

  Är du intresserad av ett länkbyte? Hör gärna av dig i så fall.

  Mvh Thomas

 19. Simon skriver:

  Hej! Vill först och främst säga att denna bloggen är grym! Hur kan man komma i kontakt med dig som skriver? Har testat mattiasbecktillaik@gmail.com men får inget svar..

  Hade

 20. roger skriver:

  Hej! Varför har ni gjort så att man måste ha ett lösenord för att se vilket tröjnummer en spelare haft i klubben. Det va roligt att titta på vilka som spelat för klubben och vilket nummer dom haft. MVH Roger!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: