Brace yourself for the grand SCA Cup-finale !!!

Senast AIK mötte Sundsvall var säsongen 09/10. FOTO: Magnus Neck

SCA Cupen 2012, AIK Ishockeyförenings årsmöte och nyheter om en framtida ishockeyarena i närheten av Fraud Arena. Ja, det är många puckar ute på rinken just nu. And I´m loving it !!!

.: SCA CUPEN 2012 :.

Efter det veritabla fiaskot i mini-turneringen Elitserien vs. KHL så tar AIK nya tag i ännu en mini-turnering. De närmsta dagarna kommer AIK befinna sig i Sundsvall och möta storlag som Sundsvall Hockey, Timrå IK och MODO Hockey. Japp, vi snackar om den klassiska SCA Cupen som är inne på sitt 39:e år. För AIK:s del så är det första gången man är med i denna turnering och således är det inget annat än en unik premiär som kommer gå av stapeln uppe i Gärdehov Ishall.

Tre skräplag skall avverkas på tre dagar (30:e aug – 1:a sep) och det ser onekligen bra ut för AIK:s del. Kan inte tänka mig att AIK kommer förlora mot varken Sundsvall Hockey, Timrå IK eller MODO Hockey.

För övrigt så kommer AIK spela sina matcher mot motståndarna enligt den ordning som jag nämnt motståndarlagen i texten. Okej, för att Ni inte skall bli förvirrade i onödan så kommer spelschemat här…

120830 // Torsdag 19:00 // Sundsvall Hockey – AIK
120831 // Fredag 20:00 // Timrå IK – AIK
120901 // Lördag 13:30 // AIK – MODO Hockey

Självklart så kommer undertecknad att vara på plats för att om möjligt ge Er en alternativ och avklädd rapportering om AIK:s väg till seger i denna nordeuropeiska superturnering. Japp, som Ni fattar så kommer även Klabbe att befinna sig på plats. Och som om inte Klabbes bleka röv räcker så kommer även AIK-Sara och Black Indeed vara med och bevaka allt från handledare upp i krysset till förödande felskär.

Vill Ni dessutom ha live-bevakning under själva matcherna så kan Ni med fördel följa onlinerapporteringen på swehockey.se samt rulla skinn till ”rätt” Twitterkonton.

Jag kan redan nu lova att Ni kommer få läsa unikt material från SCA Cupen 2012 på den här bloggen. Och NEJ, Ni kommer inte att finna det på någon annan blogg eller någon annan stans. Belive that !!!

.: AIK Ishockeyförenings årsmöte 2012 :.

Eftersom jag kommer befinna mig i Sundsvall torsdag kväll så blir det tyvärr inget årsmöte för egen del. Hur som helst så kommer mötet att hållas på Restaurang Råsunda och det startar klockan 18:30.

Om Du är medlem i AIK och har kvällen fri så tycker jag absolut att Du skall gå på årsmötet, det är trots allt ishockeyföreningen som styr över aktiebolaget. Så länge som vi har 51%-regeln så innebär det att det faktiskt är Du som röstberättigad medlem som faktiskt kan styra AIK Ishockey. Ta vara på dem möjligheten…

Klicka på bilden för att se de föreslagna namnen i bättre upplösning.

Som Ni kan se i valberedningens förslag på styrelsesammansättning för IF respektive AB så är styrelserna identiska, förutom på själva ordförandeposten. Om detta är bra eller dåligt har jag ingen åsikt om, men jag HOPPAS att den föreslagna sammansättningen inte kommer stirra sig blind på A-lagsverksamheten utan tvärtom.

Om man går in på aikhockey.se så noterar man ganska snart att det är i princip enbart fokus på A-laget och väldigt lite fokus på den övriga verksamheten. Detta går tyvärr lite som en röd tråd genom HELA AIK enligt min uppfattning. Självklart så skall vi ha ett framgångsrikt A-lag i Elitserien men Ishockeyföreningen MÅSTE kunna få bättre ekonomiskt stöd av aktiebolaget än vad de får idag. Att ishockeyföreningens egna kapital uppgår till endast 588.028 SEK är ju ett skämt. Okej att AIK IF äger en massa aktier i aktiebolaget, men ändå.

Förslagsvis så köper AB ”tegelstenar” av IF, den varianten har vi ju varit med om förut. Nej, mera stålar till ishockeyföreningen så att damlag och juniorer i alla fall får en liten del av aktiebolagets resurser.

.: Den nya ishockeyarenan :.

Ja, idag kunde man läsa på nätet om att AIK har långt gångna planer på en hockeyarena som är tänkt att byggas bredvid Fraud Arena.

Alltså…

Vi supportrar har redan förlorat Råsunda och nu vill ”de som vet vad kunderna vill ha” även klippa bort det sista som är hardcore med AIK av idag, nämligen Hovet. Blir ledsen enbart vid tanken…

Samtidigt så skulle det ju inte vara fel med en egen arena i Solna, och utvecklingen går ju vare sig man vill det eller inte framåt. Utvecklingen kan även gå bakåt men i det här fallet så får vi väl se det som framåt.

För visst kan även jag drömma om att AIK hade en egen arena som påminner om en större Läkerol Arena. En arena där vi har en egen souvenirshop. En arena där det finns rulltrappor för oss som är lata. En arena där VIP-kunder och sponsorer sitter skyddade på ett eget etage i sina boxar där de kan äta snittar, dricka vin och ha konferens under pågående match medan vi som är passionerade och hardcore tittar på eländet som utspelar sig på isen för att sedan gå ut till någon av arenans barer och casha 85 kronor för en stor stark. Jo, jag kan drömma om det och kanske är det också den framtiden som väntar oss. Men fram tills dess så kommer jag att njuta av varje dag, timme, minut och sekund som jag får tillbringa på Hovet.

FORZA AIK !!!

Annonser

7 Responses to Brace yourself for the grand SCA Cup-finale !!!

 1. Black Indeed skriver:

  Samma personer i båda styrelserna? Fungerar det?!

  • PROZAC skriver:

   Black Indeed – Vi får väl se… Vad tror Du ? 😉

   • Webmaster skriver:

    Hmmmmmm… Jag har nu läst ditt inlägg FLERA gånger …. Och som jag tolkar det så ska såväl torra Sahara victorin och black in need bevaka när jag kör upp handleden i krysset på dig ?? jag är inte helt bekväm med tanken !!! Från den ena fistningen till den andra… Genidrag av hockeyn att lägga årsmötet samtidigt som ryssmatchen i morgon, KFIB krymper !!! By the Way…. Måste man växla till lokal valuta INNAN tåget rullar norrut ???

 2. Mats skriver:

  Ytterligare en arenafråga! Fan!

  Men ja, en egen Läkerol (eller Åbro) vore nog trots allt ganska bra.
  Löfbergs och Kinnarp är två andra bra exempel, där jag håller det sistnämnda högst.
  Publiken tätt tätt tätt och med riktiga fans så skulle AIK vinna många enkla segrar i en sådan arena.

  Samtidigt så har jag extremt svårt att släppa Hovet.

  Slutar väl med mutor och skit så sitter vi där med en 28 000 arena som någon idiot döper till KRIS-arena.

  • PROZAC skriver:

   Mats – Kinnarps Arena är en riktigt bra arena. Gillar att man placerar bortalaget supportrar längst upp i ett hörn så att de knappt syns eller hörs. Läkerol Arena gillar jag annars som helhet, dock inte vansinnet att man placerar båda klackarna på samma kortsida.

   Har också extremt svårt att släppa Hovet, bara tanken på det gör mig illamående. Men som sagt, förr eller senare kommer vi sitta i en överdimensionerad arena som i grunden är designad för att tillgodose VIP-kundernas önskningar.

 3. Ritorp skriver:

  Ett stökigt årsmöte med ett 20-tal medlemmar närvarande beslutade att Peter Mellqvists eget styrelseförslag, framlagt på mötet, vann gehör med en rösts marginal. Niclas Fröberg ersätter därmed Hans Hammarlund som ordförande i hockeyföreningen, och Hans tvingas lämna styrelsen. Peter Linder byter VD-posten i bolaget mot en styrelseplats i föreningen.

  Mellqvists motivering till behovet av förändring, att det behövs mer fokus på marknadsintäkter och att föreningens beroende av bidrag från hockeybolaget behöver minska signalerar inte att den nya föreningsstyrelsen kommer fokusera på ungdomshockeyn. Att styrelseförslaget dessutom främst röstades igenom med hjälp av bolagets kanslipersonal säger kanske något om var fokus kommer ligga framöver.

  Funderingen om det är klokt att ha samma styrelse i AB och föreningen känns inte obefogad.

  Årsmöten är intressanta företeelser. Förmodligen var vi många som gick hem undrandes vad vi just varit med och beslutat.

  • PROZAC skriver:

   Ritorp – Jag är av åsikten att bolaget har en förbannad skyldighet att ge AIK IF det ekonomiska stöd som AIK IF behöver och gärna lite mera därtill. AIK IF är ju grunden för hela A-lagsverksamheten. Den kommande säsongen kommer att bli minst lika intressant utanför rinken som på isen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: