Mördande reklam…

Mats ”Mördarn” Thelin och Börje Salming – mer än bara hockeyspelare…

Har Ni det bra ute i hängmattorna ?! Kanske ligger Ni och läser en bok eller så ligger Ni precis som mig… på köksgolvet, stirrandes i taket och väntar på att försäsongen skall sätta igång med träningsmatcher och allt vad det innebär. Eller så kanske det är så att Ni faktiskt har en bra och underbar sommar där ute… vad vet jag ?!

Nåväl, jag tänkte göra en TV4 och avbryta Eran sommartristess med lite reklam. Reklam kan man nämligen aldrig få för mycket av, i alla fall inte när det gäller reklam där AIK:are är inblandade.

Vet inte hur många som hunnit notera det, men i dagarna så gjorde Mats ”Mördarn” Thelin filmdebut i en av SJ:s reklamfilmer. Givetvis är detta extra glädjande för undertecknad, vem skulle inte vilja att en AIK-idol gör reklam för ens arbetsgivare liksom ?! Trots att Mördarn inte har någon replik i reklamfilmen så levererar han precis på samma sätt som han en gång i tiden levererade ute på isen.

Föreställ er att det suttit en skabbig gårdare i SJ:s nya tåg och hårat av sig på den splitternya inredningen, det hade ju känts väldigt #FAIL.

Dessutom så hade det garanterat skadat SJ:s varumärke.

Om vi nu ska betygsätta Mördarns reklamfilmsdebut så kan det inte bli annat än 5 puckar av 5 möjliga. Förhoppningsvis får vi se Mördarn i fler reklamfilmer framöver.

Hur som helst… Det är inte bara Mördarn som gör reklamfilm. En annan AIK-hjälte som varit flitig på att synas i reklamfilmer är ingen mindre än backlegenden Börje Salming. Just nu så gör Börje reklam för målarfärg av märket Caparol. Vet inte riktigt vad jag ska säga om filmen mer än att jag nu sitter hemma med en väldans massa målarfärg. Har ingen aning om vad jag ska med all färg till, men det kändes rätt att skippa hyran å lägga pengarna hos Caparol istället. Således får även Börje 5 puckar av 5 möjliga för sin senaste insats.

Som jag var inne på så har ju Börje varit i farten tidigare, vem minns inte Chef Att Hyra-reklamen för företaget Dreamwork ? Denna film andas dessutom väldigt mycket ishockey och Börje Salming är brutal i sin roll. Vilken annan hockeyspelare skulle kunna göra denna roll på ett trovärdig sätt ? Ja, det skulle möjligtvis vara Mats ”Mördarn” Thelin i så fall eftersom Mördarn nu har singlat upp som en het rookie på scenen.

Jag menar, föreställ er Jimmie Ölvestad i Chef Att Hyra-reklamen. Först och främst så skulle apan misslyckas med tacklingen av läskmaskinen, möjligtvis skulle apan lyckas med att välta läskmaskinen över sig själv.

Avslutningsscenen där ”derbysköldpaddan” ligger under högsta chefens skrivbord snyftandes ”Slå mig inte, slå mig inte !!!” skulle vara direkt förödande för Dreamworks.

Ni fattar… Game Over Dreamwork om så hade varit fallet.

Så vart vill jag komma med dagens inlägg som är väldigt off-ice ? Well, ingen aning… Vi kan i alla fall konstatera att företagen därute gör rätt i att använda sig utav AIK:are i sina reklamfilmer. Och egentligen så är det inget konstigt med det alls, därför att…

Vi är AIK, och vi är överallt… så även i reklamavbrotten på TV.

FORZA AIK !!!

PS. Har Ni tips om eller länkar till andra reklamfilmer med aktiva eller gamla AIK-spelare i huvudrollen så får Ni mer än gärna maila över tips/länk eller skicka in den i kommentar-fältet.

2 Responses to Mördande reklam…

  1. Cattis skriver:

    Hallå där på köksgolvet 😉 Alltid lika roligt o läsa vad du skriver!! Har du långtråkigt kan du ju alltid ta med dig en målarburk o komma ut till Dalarö….. 🙂
    Kram Cattis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: