Silly Season 2012 – The exit of Johannes Salmonsson

Johannes Salmonsson – 10 poäng på 11 matcher i SM-slutspelet 11/12.

Det är knappt så att matchtröjorna hunnit torka efter lördagens fight uppe i Skellefteå, och ändå har ett antal personer hunnit lämna AIK.

Snacka om rivstart på Silly Season 2012…

Att Roger Melin skulle presenteras som Linköpings nya tränare var ju inte direkt någon större överraskning, inte heller att Richard Gynge gjort klart med den überklassiska KHL-klubben CSKA Moskva.

Men att Johannes Salmonsson lämnar AIK och flyttar med Roger Melin till Linköpings HC, ja den nyheten kom faktiskt lite som en blixt från klar himmel. Och anledningen till det ?!?! Jo, AIK gick nämligen ut för ganska exakt ett år sedan med nyheten om att Salle hade kritat på ett nytt två-årskontrakt. Något måste ju ha hänt under resans gång eftersom Johannes Salmonsson i denna intervju hävdar att han endast hade ett rakt ett-årskontrakt som han velat förlänga med AIK, men att AIK till en början var helt ointresserade. Tiden gick och Sallet tröttnade på att inte höra något från AIK och därför skrev han på för Linköpings HC. Att Anders Gozzi sedan hör av sig när tåget redan gått ger mig lite flashbacks till Michael Nylander-storyn.

Men, hur var det egentligen med det där två-årskontraktet ?

Kommer till det…

Jag skiter egentligen i att Johannes Salmonsson lämnar AIK, för det finns andra spelare där ute som vi kan fylla truppen med.

Viktor Mårtensson typ, a.k.a dan_dolme på Twitter.

Det jag däremot INTE skiter i är att AIK:s trovärdighet skadas kopiöst när man går ut med saker på sin hemsida som inte visar sig stämma.

Nu kan AIK i och för sig komma undan med detta debacle eftersom det vid närmare granskning visat sig att nyheten om det så kallade två-årskontraktet publicerades på webben den 1:a april 2011.

Kanske har vi lösningen på kontraktsgåtan i det datumet ?

Ja, så måste det vara. Hela skiten var ett aprilskämt…

Om inte så hoppas jag på att uppgifterna angående Josh MacNevins kontrakt också är direkt felaktiga. Där har vi en spelare som vi kan skicka iväg till Linköping med första bästa tåg.

Hur som helst så vill jag tacka Dig Johannes Salmonsson för alla mål som Du gjort i AIK:s tröja, samtidigt som jag vill önska Dig lycka till i Linköpings HC. Ja, givetvis inte vid de tillfällen när Du möter AIK.

Well, well… Det var alles för denna gång.

STAY BLACK, FORZA AIK !!!

Annonser

4 Responses to Silly Season 2012 – The exit of Johannes Salmonsson

 1. Keegan skriver:

  Nu vill jag att AIK visar något, en ny tränare till att börja med, sen skulle jag vilja se 3-4 nya kontrakt före denna vecka är över, men som vanligt kommer det var tvärtyst från AIK håll…Gozzi leverera nu….

  • PROZAC skriver:

   Keegan – Ja, en tränare är ju A och O eftersom jag tror att den personen ÄR VÄLDIGT AVGÖRANDE för huruvida en spelare vill spela i AIK eller inte. När det gäller spelare så har jag bara ett önskemål och det är att AIK signar Viktor Mårtensson. Nu när Patric Blomdahl blivit snäll som ett lamm så måste vi ha in någon som kan slita huvudet av motståndarna.

   • Keegan skriver:

    Håller med, dessvärre kommer vi nog bli besvikna i tränar frågan…Sillytider är tider för reflektioner och analyser, tror Gozzi gjort sitt sämsta beslut när han ”släpper” Melin och Gunnar, kommer kosta oss väldigt mycket under kommande säsonger…

   • PROZAC skriver:

    Keegan – En ny tränare kommer med sina idéer och sitt sätt. Det skär sig alltid med någon spelare som i sin tur får gå och så skall det ”byggas på framtiden”. Ja, nästa år lär vi inte se AIK i semi igen. Roger och Gunnar hade förmodligen tagit sista klivet till nästa säsong å vunnit det där guldet. Det är vad jag tror, men nu får vi ju aldrig veta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: