SM-GULD för AIK Dambandy !!! (Version 2.0)

Stort jubel efter att tjejerna plockat hem AIK:s 14:e SM-GULD för damer.

Man skulle kunna jämföra oss med två heroinmissbrukare i jakt på sin drog. Japp, undertecknad och Klabbe är beroende av vinteridrott och då gärna ishockey och bandy. Är det dessutom AIK som spelar så är det lika beroendeframkallande som heroin. Om man sedan lägger till att det är damer inblandade så förstår Ni att det inte går att motstå.

Således var det inget snack om att dambandyfinalen skulle ses live idag. Fjollbilen rullade iväg mot Uppsala i god tid så att vi skulle hinna med ett besök på IKEA i Uppsala för lite dinering OCH fotografering innan bandyn. Ni kommer att fatta vad jag menar när Ni kommer lite längre ner i inlägget. Eftersom jag inte orkar skriva ihop någon längre sammanfattning så fortsätter detta GULDKANTADE inlägg i punktform.

 • Rivstart De Luxe. Efter 10 spelade minuter på Studenternas så stod det 2 – 2. Först tog Sandvikens AIK ledningen med 1 – 0 bara för att låta AIK replikera två gånger genom Hanna Brusberg till 2 – 1 innan Sandvikens AIK dammade in 2 – 2. Det var knappt så att man fattade vad som hände.
 • Vad gör den där bilen på isen ? Störtskön kommentar som fälldes i pausen på läktaren av en extremt vacker brud bakom mig och Klabbe. Bilen hon syftade på var inget annat än ismaskinen. Det visade sig att bruden var på sin första bandymatch i livet, troligtvis även hennes sista då Klabbe gav den vackra tjejen men för livet när han skulle förklara hur en ismaskin fungerar.
 • 2237 åskådare. Japp, så många hade tagit sig till Uppsala för att se finalen på plats vilket var glädjande eftersom förra årets dambandyfinal mellan AIK och Kareby IS endast drog 983 åskådare.

 • AVSTÄNGNING. Det började med resten av säsongen, sedan utökades det till ett år för att sedan landa på tre års avstängning för Klabbe. Inte nog med att Klabbe lyckades bli utvisad från en damhockeymatch tidigare i vintras, ikväll så lyckades han reta upp AIK:s klubbdirektör Jonas von Kjerrulf så till den milda grad att bestraffningarna haglade lika tätt som målen. Passa på och njut, för det här är det sista Du ser av bandy på väldig, väldigt länge… lät Jonas von Kjerrulf meddela Klabbe inför en jublande publik bestående av mestadels barnfamiljer.
 • Mikaela Hasselgren. En av AIK:s riktiga hjältinnor… Det här var hennes 15:e SM-final (14:e med AIK) under hennes karriär och guldet var hennes 11:e (10:e med AIK). Way to go Mikaela !!!
 • Anna Lundin. Gammal är äldst som det heter. Anna Lundin gjorde två av AIK:s fem mål i finalen, nu ser vi fram emot minst sju säsonger till i den svartgula tröjan.
 • Matchrapport. Vill man läsa ett seriöst sammandrag så kan man klicka HÄR för att komma till Aftonbladets matchrapport.
 • ÖVERTID. Efter 90 spelade minuter så stod det 4 – 4 och matchen gick till förlängning där ingen mindre än banktjänstemannen Josefine Gustafsson blev matchvinnare när hon skickade in 5 – 4 till AIK. Måste ta reda på vilken bank Mikaela Gustafsson jobbar för eftersom hon uppenbarligen kan skapa guld ur tomma intet.

 • GULDJUBEL. I samma sekund som Josefine Gustafsson säkrade AIK:s 14:e SM-GULD för damer i bandy så började sången SM-GULD eka över Studenternas. Firandet blev inte mindre av att skit-dif förlorade mot Timrå IK i Kvalserien.
 • KVÄLLENS SCOOP. AIK:s klubbdirektör Jonas von Kjerrulf meddelade under matchen att AIK Bandy får nya matchställ till nästa säsong. Även denna gång så levererar Sveriges ledande AIK-blogg en brännande nyhet före Aftonbladet.

Ja, det var väl egentligen allt som jag hade att bjuda på för denna gång. Fast Nu är det ju så att jag har en bild till som måste läggas upp och den är tillägnad Back Door Lover. Bilden togs på IKEA Uppsala innan matchen, med tanke på att det var lönehelg och lördag så hoppas vi att Back Door Lover uppskattar bilden extra mycket.

SM-GUUUUUUUUULD, FORZA AIK !!!

EDIT: Ändrat texten om Mikaela Hasselgren. Som texten var formulerad tidigare så kunde man få för sig att Mikaela Hasselgren spelade i Sandvikens AIK för några år sedan, men så är ju inte fallet.
Rätt skall vara rätt.

Annonser

14 Responses to SM-GULD för AIK Dambandy !!! (Version 2.0)

 1. Back Door Lover skriver:

  Underbar bild på en underbar bakdel, man blir helt till sig!! Tack för att ni gjort min dag killar. Nu sitter jag och fantiserar på nästa underbara bild, och varför inte från ett kokande Johanneshov i veckan? Kramisar

  • PROZAC skriver:

   Back Door Lover – Ska försöka förklara min drömbild. Klabbe går armgång på en av vajrarna i Hovets tak, givetvis utan byxor… kanske kan han ha på sig någon solkig t-shirt som luktar fylla. Väl över Skellefteå AIK:s bås tappar Klabbe greppet och rasar halvnaken ner bland motståndarspelare i båset under stort buller och brak.

   Jag skulle vilja ha DEN DÄR impact-bilden, halvsekunden efter nedslag… Det vore något att bjuda alla läsare på.

 2. BankOnSmGuld skriver:

  Eloge till SAIK för att ni sjunger ”ge mig ett S, ge mig ett A… etc” Ett lag som vet att dom heter SAIK och inte AIK…
  Eloge till Bajaren som körde mig dit! Han jublade dessutom !!!
  ”guldet skall stanna i stockholm /bajarn”
  Ja, du ser vad du ser. Sprit och sm-guld!!!!

 3. Brynäsredaktionen skriver:

  Jahapp…Munksund/Skuthamn SK skulle göra vad med BIF, sa du..?

 4. nr 24 skriver:

  En liten rättelse bara: Mikaela Hasselgren kommer inte från saik! 14 finaler och 10 sm-guld med aik! En final och ett guld med saik! Var endast i saik en säsong!

  • PROZAC skriver:

   nr 24 – Hej Mikaela. Jag tar på mig dumstruten och ber om ursäkt. Där lös det igenom att jag inte har någon vidare stenkoll på dambandyn… Vilket jag i och för sig kanske inte borde ha eftersom jag sett alldeles för få matcher under de senaste 10-åren, dock har det blivit tradition att ofta vara på plats i Uppsala på våren.

   Skall korrigera inlägget snarast…

 5. Mats skriver:

  Jag kan skicka bilder på Fånen Kjerrulf som inte är till hans fördel, från en resa till Prag om du vill.
  Minns inte om det var Sparta-matchen eller Slavia, men full var han och det syntes på hans vita jeans….. 🙂

  • PROZAC skriver:

   Mats – Dessa bilder skall Du givetvis skicka till sveriges tröttaste hockeyblogg. 🙂 Frågan är om det inte var Sparta Prag-matchen… Kan ju vara bra att ha några ess i bakfickan när det hänger en 40-års avstängning runt nacken 🙂

   Emailadressen är: mattiasbecktillaik@gmail.com

 6. Mats skriver:

  Prozac – Du kan vittja din inkorg nu.
  Fån Kjerrulf – du kan börja med ditt försvarstal.

  • PROZAC skriver:

   Mats – Underbar bild på Fröken Bäckman och Jonas von Kjerrulf.

   Vet inte om jag vågar lägga upp den, vi snackar livstids avstängning från ALLT. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: