Just lock me up and leave…

Så här ser en kontaminerad arena ut, Ni kommer att fatta vad jag menar.

Söndagmorgon, hade knappt hunnit gnugga bort allt grus ur ögonen innan jag satt på sängkanten samtidigt som en ekvation rusade runt i min skalle. Ni vet, ungefär som när Windows startar på datorn.

MINUSFAKTORER

 • Tidigare debacle där det kom fram att två spelare i truppen har blårandiga influenser. Påpekas bör att undertecknad faktiskt fick ett mail från en av de två spelarna där hon bad om ursäkt. Cred för det, Du vet vem Du är…

PLUSFAKTORER

 • Alla spelare i truppen UTAN blårandiga influenser.
 • Rickard Regnells ledarstil och filosofi.
 • Slutspurt i Riksserien.
 • Bortamatch i Leksand.
 • Garanterat slipsfritt.
 • Garanterat snutfritt.

  och…

 • Mats ”Mördarn” Thelin debut som andretränare.

ÖVRIGA FAKTORER

 • På grund av diverse orsaker så blev det inget besök på AIK – LHC för mig igår. Med andra ord så vaknade jag med ett galet hockeysug.
 • Är skadad (förutom i hjärnan alltså), således var det inte aktuellt för mig att spela innebandymatch i Enköping.

Där har ni formeln…

Ekvationen var uträknad på några sekunder utan större driftstörningar. Plus övervägde minus, så det blev bara till att packa väskan och bege sig mot Stockholm Central. Väl ombord på tåget så kunde jag lägga till ännu ett plus i ekvationen, alltid lika trevliga Mia-Leena jobbade ombord.

En av mina absoluta favoritplatser på den här sönderfuckade planeten.

Väl på plats i Leksand så tog jag den vanliga promenaden längs med älven och Kyrkudden ut mot arenan. Älskar den promenaden. Hur som helst… I samma stund som jag såg taket på Tegera Arena så genomborrades min näsa brutalt av en kraftig gödselstank. Inget konstigt med det egentligen, det brukar nämligen stinka gödsel i Dalarna på somrarna. Men, det ska ju INTE stinka gödsel mitt i vintern när alla åkrar är täckta med snö. Förklaringen då ?!

MELODIFESTIVALEN…

Försök att tvätta bort den skiten ur väggarna på mindre än 24 timmar. Well, det går inte kan jag tala om för er. Eftersom Tegera Arena var fullständigt kontaminerad från golv till tak så var matchen flyttad till LRF Hallen som ligger vägg i vägg. Så istället för att sitta själv på den bortre långsidan som jag hade planerat för så fick jag tränga ihop mig med en massa locals. Lustigt nog så hamnade jag bredvid Fanny Rasks väldigt trevliga morsa.

Matchen då ? Kommer till den strax, men först formationerna…

*** 1:a FORMATION ***

#10 Fanny Rask – #13 Lisa Hedengren – #27 Gizela Blom
#21 Emmy Alasalmi – #91 Linnéa Bäckman

*** 2:a FORMATION ***

#19 Sofi Tillman – #67 Michelle Löwenhielm – #18 Amanda Lundell
#28 Cajsa Lillbäck – #23 Louise Nordberg-Tengelin

*** 3:dje FORMATION ***

#16 Lisa Johansson – #12 Sabina Küller – #4 Hanna Lindström
#2 Olivia Almgren – #9 Linn Rickmo

*** EXTRA SPELARE ***
#17 Victoria Lothander

*** MÅLVAKT ***
#30 Sofia Carlström

Bra plats på långsidan (som ännu inte blivit sponsorsektion) i LRF Hallen.

1:A PERIODEN
Vet inte hur jag skall sammanfatta den första perioden riktigt, men perioden var mer eller mindre uppdelad i tre delar i sig. Typ, Leksand – AIK – Leksand. Dalkullorna började nämligen starkast. Dessutom så bjöds Leksand på ett riktigt guldläge då tre spelare lyckades kontra mot ensam AIK-målvakt i den 7:e minuten efter slarv i försvaret. Nu blev det otroligt nog inget mål där eftersom backarna hann jobba tillbaka i sista sekund. AIK jobbade sig in i matchen, fick spela powerplay (dock utan resultat) och hade från den 11:e minuten till den 14:e minuten några väldigt bra spelsekvenser. I den 15:e minuten så blev det äntligen dags för Lisa Johansson show. AIK tog då nämligen ledningen med 1 – 0 genom ett mycket vackert solomål av just Lisa Johansson. Lisa bröt in diagonalt mot mål, lade över pucken på backhand och fick iväg ett skott som satt bakom målvaktens ”bortre” sida. Läckert värre. Nämnas bör att assist kom från Olivia Almgren. Perioden avslutades som sagt i Leksands favör. 16:08 in i perioden fick AIK spela boxplay efter att Amanda Lundell mosat en leksandstjej (mycket vackert) vid sargen. AIK klarade dock av spelet i numerärt underläge. 19:28 fick AIK spela en man (Ja ja, börja grina alla vänsterfeminister men det heter så…) mer, men ingenting anmärkningsvärt hände under de sista 32 sekunderna och därmed kunde AIK gå till periodpaus med en 1 – 0 ledning.
Mål:
0 – 1
Skott: 12 – 7

2:A PERIODEN
Andra perioden var knappt fyra minuter gammal då det var dags för lite brutal action igen. I offensiv zon blev nämligen Michelle Löwenhielm bentacklad, vilket resulterade i att Michelle gjorde någon form av volt i luften innan hon landade hårt på isen. 9 av 10 spelare hade sannolikt dött där, men istället så resten sig Michelle Löwenhielm och spelade vidare som om ingenting hade hänt. Mats Thelin MÅSTE ha blivit impad nere i båset, om inte så blev i alla fall jag det uppe på läktaren. Annars var den andra perioden inte lika bra som den första, AIK bjöd dessutom på några riktigt uselt timade byten. När tre spelare är på väg in i båset så förväntar man ju sig att det snabbt skall flyga ut tre nya hungriga ut på isen. Kanske är jag som är petig, men det är detaljer som avgör matcher. Hur som helst så var det nära på att jag somnade när Lisa Johansson show slog till igen med buller å brak. 15:37 tog nämligen AIK ledningen med 2 – 0 efter att Lisa Johansson tagit pucken och gått rakt på mål. Avslutet satt högt och otagbart bakom en paralyserad leksandsmålvakt. AIK avslutade andra perioden precis som den första, nämligen genom att få spela boxplay. Det var nära på att Gizela Blom gav AIK en 3 – 0 ledning i den sista minuten då hon i numerärt underläge bröt sig loss och kom helt ren med LIF-målvakten, men tyvärr så blev det inget mål där. AIK gick därmed till periodpaus med en 2 – 0 ledning.
Mål:
0 – 1
Skott: 6 – 7

3:DJE PERIODEN
Sista perioden bjöd på Thomas DiLeva i spelavbrotten. Jag vet inte varför man ville bestraffa publiken med denna skit i högtalarna. Skulle gärna vilja ha en förklaring från Leksands IF. Why ?!?! Med anledning av Thomas DiLeva så blir sammanfattningen från den sista perioden något ostrukturerad. Jag har en anteckning på att Linnéa Bäckman hade en ramträff i den tredje minuten, ännu en anteckning på att Sofia Carlström gjorde en bra räddning i den femte minuten. Sedan hade visst Lisa Johansson en ramträff också, tror det var i den tolfte minuten. Just AIK:s målvakt Sofia Carlström tål att nämnas ännu en gång, hon gjorde nämligen en riktigt vass dubbelräddning mot slutet av matchen då Leksand pressade på för att få in ett reduceringsmål. Minuterna tickade iväg och 18:06 tog Leksand Time-Out varpå man plockade ut målvakten. Trots Leksandspress så var AIK nära på att göra 3 – 0 i tom bur. Fanny Rask drog nämligen iväg pucken från egen zon, men tyvärr så gick den i stolpen !!! Hade varit kul om just Fanny fått avgöra eftersom det hade varit kul att få se hennes morsas reaktion. Men det blev inga fler mål, matchen slutade 2 – 0 till AIK.
Mål:
0 – 0
Skott: x – x

Segern firades med en kall å välbehövlig öl inne på Restaurang Akropolis.

Vill avsluta detta inlägg med att det var oerhört kul att få se en damhockeymatch igen. Att det sedan slutade med vinst och att det innebar en smakstart för Mats Thelins tränarkarriär var extra grädde på moset. Dessutom var det helt slipsfritt i LRF Hallen, bara en sådan sak. Sist men inte minst, GRATTIS TILL SEGERN #AIKdam…

SM-GULDET skymtar i horisonten.

FORZA AIK !!!

Annonser

2 Responses to Just lock me up and leave…

 1. Mats skriver:

  Här har du en fin bild till framtida inlägg

  http://tinypic.com/r/254zsqb/5

  //M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: