Bitter and sweet, sweet and bitter…

AIK Bandy, vinter, derby och solsken… det var bara segern som saknades.

Galet hur snabbt dagarna passerar en förbi. Man hinner knappt reflektera över vad man har sett eller vad man har varit med om innan man ånyo har kastats in i en ny match eller ett nytt i-landsproblem.

Men nu har jag tid, så nu kör vi…

fredag 6:e januari / AIK – skit-dif 3 – 6 / bandyderby
Hur som helst så var det returmöte mot äckel-dif igår. Bandyderbyt på annandagen slutade ju som bekant i ett veritabelt fiasko. Aporna vann med 12 – 4 på Spånga IP och undertecknad lämnade matchen innan den ens var färdigspelad. Således var det med skräckblandad förtjusning som man begav sig ut till Bergshamra för ännu ett derby.

Nu slutade tyvärr returderbyt i ännu en bitter förlust. Till skillnad mot praktfiaskot på annandagen så var faktiskt AIK stundtals med i den här matchen. Förvisso så låg man under med 0 – 3 i paus, men med 6 minuter kvar att spela så hade AIK tagit sig upp till ett 3 – 4 underläge.

I och med att AIK pressade på för att kunna kvittera till 4 – 4 så blottade man sig bakåt. Tyvärr så utnyttjade de skridskostarka aporna detta och punkterade matchen genom att kontra in 5 – 3, sedan följde 6 – 3 av bara farten. Surt men ändå hanterbart eftersom att AIK faktiskt kämpade och visade engagemang.

Vet inte vem av AIK-spelarna som åkte fram till oss i ”klacken” och skrek kom igen nu AIK, men det var i alla fall en sådan där gest som gör att det känns värt varenda minut i kylan trots förlusten.

En annan skön grej som jag bara måste skriva om var de två grabbar som hade med sig två bengaler som de drog efter att AIK-gjort sitt första mål. Trots att jag tog sex stycken bilder så lagrades ingen av dessa i min SKITMOBIL. Från att ha hatat Sony Ericsson så hatar jag även numera även SAMSUNG… Kukelektronik från helvetet !!! Jag ska nog damma av min Canon EOS med hederlig 36-bilders filmrulle.

Nåväl, trots förlusten så var det en trevlig dag på hemmaplan.

Vi backar ytterliggare en dag till torsdagen.

torsdag 5:e januari / Linköpings HC – AIK 3 – 1 / Elitserien
Från början hade jag tänkt se matchen på plats, men när AIK bjöd oss ideella på ”hockeykväll” på O´Learys i Liljeholmen så blev det Liljeholmen istället. Det som Webmaster/Klabbe kallar för mutmiddag var en trevlig tillställning där undertecknad fick träffa andra skribenter, lottförsäljare, fotografer som jobbar gratis på AIK:s matcher. Givetvis så var även en del styrelsefolk på plats, traditionsenligt så hamnade jag vid samma bord som Peter Mellkvist och Hans Hammarlund.

Förutom att titta på matchen (som slutade 1-3) så blev det en hel del surr med Peter och Hans om 1921-souvenirer, pensioneringen av David Engbloms #33, Växjö Lakers ekonomi m.m. Vad gäller souvenirerna och pensioneringen av #33 så har jag och Peter olika uppfattningar om saker och ting, jag kommer att återkomma i ämnena på bloggen framledes. Hur som helst så vill jag ge Peter Mellkvist cred för att han tog diskussionerna och orkar med mina ”dryga” åsikter.

FAKTA: Mellkvist hade kunnat välja betydligt trevligare och vackrare bordssällskap denna torsdagskväll. 🙂

Hur som helst, diskussionen är långt ifrån över. 😉

Maten var i alla fall god, det var bara synd att själva ishockeymatchen sög. Trots att AIK hade fler skott än Linköpings HC på mål så hade man inte den där riktiga udden framåt. Dessutom så hade AIK otur med de två domarna. Jag gillar inte att skylla på domarinsatsen eftersom jag anser att man ska kunna vinna i alla fall, men i den är matchen så var domarna usla.

Nåväl…

En sak som gjorde mig förvånad under kvällen var att det från flera håll uttrycktes åsikter om att jag hållit en bitter ton på bloggen. Fler POSITIVA inlägg efterlystes… Well, det kanske är så att det finns flera där ute som tycker att den här bloggen har en alltför bitter ton. Men heeeey, det här bloggen ÄR INTE och kommer ALDRIG att vara en reklamsida för SIBA !!! Vill Ni enbart ha glada gubbar och en positiv ton så kan Ni ju gå in på www.siba.se eller åka hem till Fabian Bengtsson.

Jag är AIK:are, supporter och passionerad.

Är jag missnöjd så kommer Ni att få läsa om det, är jag glad och nöjd så kommer Ni att få läsa om det också. Den dagen jag ENBART skriver glada och positiva inlägg om allt som AIK gör så är den här bloggen att likställa med SIBA:s reklamfilmer. Det kommer ALDRIG att hända, men om det nu skulle hända ändå så hoppas jag att det finns folk därute som är nyktra nog att ge mig en örfil eller flera så att jag vaknar.

Detta erbjudande gäller dock inte Dig Webmaster/Klabbe, så Du kan ta av Dig skorna igen och Du behöver inte leta efter bilnycklarna…

tisdag 3:e januari / AIK – Brynäs IF 5 – 1 / Elitserien
En underbar kväll på Hovet som jag inte minns så mycket mer ifrån än att AIK började spela riktigt bländande hockey efter att Roger Melin fått pucken i huvudet. Kanske är det puckar i huvudet på Roger Melin med tillhörande blodvite som behövs för att AIK ska gå hela vägen till SM-GULD ?! Well, i så fall… Sorry Roger, men ställ Dig gärna närmare sargen på tisdag när vi möter Linköpings HC igen. Ha ha…

Avslutningsvis…

Jag har tagit till mig av en del av den kritik som ramlat in gällande tävlingen om Björn Bjurlings matchtröja, således så ändrar undertecknad slutdatum för frågorna till den 26:e januari 2012.

Avslutningsvis #2…

Ett stort GRATTIS till Patrik Nemeth och Joakim Nordström som var med och bidrog till att Sverige vann JVM-GULD 2012 !!! Ett extra stort grattis till Mika Zibanejad som avgjorde VM-finalen, men som ännu större än så tackade AIK under hyllningarna i Kungsträdgården.

Mika, kom hem till AIK !!! Vad i hela fridens namn gör Du i äckel-dif ?!?!

Avslutningsvis #3…

Vill lyfta på hatten för Gizela Blom, Linnéa Bäckman, Lisa Hedengren och Lisa Johansson som under JVM-hysterin ”i tysthet” representerat damkronorna nere i Tyskland. Jag hoppas att Ni precis som grabbarna blir guldmedaljörer i VM en vacker dag och att Ni då får ett förstklassigt firande i Kungsträdgården.

Det var allt för denna gång…

Nu ska jag sätta mig å vara bitter framför NHL12. 😉

FORZA AIK !!!

Annonser

8 Responses to Bitter and sweet, sweet and bitter…

 1. Cattis skriver:

  Har beställt en Samsung på Siba nu 😉 Fortsätt skriva du som bara du kan! Alltid lika kul o läsa o så är det lite kul att det inte bara är kvinnor som är lite bittra ibland…. Forza!

  • PROZAC skriver:

   Cattis – Nej, det är inte kvinnor exklusivt förunnat att få vara bittra. En Samsung från Siba är bättre än en 1921 t-shirt från AIK så bra köp där. Så länge inte Fabian Bengtsson medföljer så blir det nog bra 🙂

 2. Millwall skriver:

  Prozac är bitter, bitter är Prozac! Kör på med din stil och bli inte urvattnad som en bloggkollega som vi inte ska nämna vid namn. 🙂

  Bra däremot att du tar åt dig av vettig kritik gällande tävlingen.

  • PROZAC skriver:

   Millwall – Du tackar mig nu men kommer gå i taket när Du får se fråga 3. 🙂

   Ja, jag kör på med min stil… PROZAC är INTE Fabian Bengtsson.

 3. e1991a skriver:

  Jag missade när zibanjad tackade AIK, vilken kanal såg du det på?

  • PROZAC skriver:

   e1991a – Jag såg det inte på någon kanal eftersom jag befann mig ute på vift när det skedde. Läste om det dock i flera olika Twitterflöden, och det är stort gjort av Mika att nämna AIK när han står på scenen i Kungsan.

 4. BankOnPlank skriver:

  Mer positiv?!?!?! Är vi leksand eller?!

  Shopen har stilat sig en smula också såg jag idag… men… Jag vill ha en Lawson t-shirt!!!! Whäää, Whääää!!!!11

  • PROZAC skriver:

   BankOnPlank – Nej, vi är INTE Leksand och den här bloggen kommer ALDRIG bli ett vinklat propagandaorgan som okritiskt hyllar AIK:s förehavanden oavsett om de säljer 1921-trasor eller hittar på en Wall of Honour.

   Du kan vara lugn mannen. Bara var lugn…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: