Äntligen speluppehåll !!!

#37 Stefan Johansson – serverade tre målgivande passningar mot Hv71.

Så nära, men ändå så långt borta… Matchen i lördags mot Luleå HF samt matchen igår (måndag) mot Hv71 kan sammanfattas på det viset.

AIK var med, men ändå inte. En av orsakerna till de båda förlusterna stavas självförtroende, och om det så har Magnus Nyström skrivit en läsvärd krönika. En annan orsak stavas Viktor Fasth, och nu är jag INTE UTE efter att hänga eller skriva ner honom. Efter matchen mot Hv71 (där Viktor Fasth byttes ut i sista periodpausen) gick Roger Melin ut och sade som det var, att Viktor Fasth var helt slut fysiskt och att han (Roger Melin) var tvungen att göra det bytet.

Well, tvungen och tvungen… Jag såg ingen pistol riktas mot båset, däremot såg jag en massa överbetalda poliser som inte fyllde någon som helst funktion. Men, men…  När det gäller bytet så var det ett korrekt beslut, Viktor Fasth hade ingen bra kväll mot Hv71.

Nu fick Markus Svensson komma in och hålla nollan (varje räddning applåderades från oss på A24:s Finest) i sista perioden, och jag hoppas hoppas HOPPAS att Markus Svensson nu kliver fram och blir den stabila backup till Viktor Fasth som han skall vara.

För så här är det, om inte AIK kan börja matcha Markus Svensson med jämna mellanrum så är det inte frågan OM utan NÄR som man bränner ut Viktor Fasth på riktigt. Och då har vi inte bara problemet med självförtroendet hos vissa spelare att brottas med.

Sedan är det dessa marginaler, ständig dessa små marginaler. Hade Richard Gynge satt sin straff mot Luleå HF i lördags så är jag övertygad om att AIK vunnit matchen. Och hade man inte slarvat i AIK:s uppspel som föranledde Hv71:s 4 – 2 mål så hade kanske matchen gått till förlängning. Marginaler, marginaler… ständigt dessa marginaler.

Det om det, nu är det i alla fall speluppehåll igen. Trodde inte att jag skulle känna så här, men det känns faktiskt skönt.

Innan jag avslutar så måste jag nämna Jocke Bloms sköna reflektion gällande gårdagens publiksiffra. Nu kommer jag inte ihåg ordagrant vad han sade men det handlade i alla fall om att förbundet kan hota med spel inför tomma läktare hur mycket de vill, vi är redan där.

Typ.

Kommer att återkomma till AIK:s publiksiffror, det finns nämligen ett antal FÖRKLARINGAR till varför det alldeles för ofta är väldigt låga nummer på Hovets läktare. Men den pucken tar jag som sagt en annan gång, för DET inlägget kommer att bli långt.

En positiv sak måste jag givetvis nämna den låga publiken till trots. Pratade med en kollega (SSK-supporter) på jobbet idag som hade varit på matchen med Hv71-sällskap. Han reflekterade över den grymma stämningen som bara 3000 AIK:are kan skapa. Om det låter så här mycket när ni bara har 3.000 på läktarna, hur mycket låter det då inte när Hovet är fullsatt ? undrade han.

Svaret är enkelt, vi är INTE dif, vi är inte slipsar och plast. Vi är punk, vi är hardcore, vi är AIK. Vi är på riktigt, Ni andra är på låtsas.

Hur som helst…

3.337 hjältar var på Hovet igår, det är VI som är AIK.

Vi är få, men vi har passionen.

Vi ses på måndag !!!

Annonser

16 Responses to Äntligen speluppehåll !!!

 1. Marie skriver:

  Men Nyström måste nog kolla tabellen lite bättre. Vi ligger INTE på kvalserieplats. Bara en liten notis.

  • PROZAC skriver:

   Marie – Mentalt så ligger vi på Kvalserieplats.

   Bortsett från den ”lilla missen” i Nyströms krönika så är den klockren, huvudet på spiken.

 2. G-tuppen skriver:

  Den stora orsaken till varför det inte kommer fler personer på matcherna är väl för att det inte hinns med att vika fler servetter.

 3. Marie skriver:

  Ja den är klockren

 4. BankOnPlank skriver:

  Dessutom räknar vi antal personer på plats och inte antalet sålda biljetter. 😀

  Hjältarna är 1280 till antalet och allt över det är utfyllnad. 🙂

 5. IFFC skriver:

  Dags att sätta ned foten,Viktor är en toffel som tar vartannat skrik hemma. Enligt ‘hyfsat’ nära källor är Viktor en mycket bra och förstående förälder som gör allt för att hjälpa sin fru i denna krävande fas i familjelivet. Att kliva upp alt. vakna 2-3 gånger varje natt för att det skriks i barnsängen tär fysiskt (för en gångs skull vet jag vad jag talar om).

  Dags att fixa fram ett rum åt grabben på Globe Hotel…

 6. BankOnPlank skriver:

  Prozac.. jag kom just på en sak.. Skulle inte du göra ett stort avslöjande förra säsongen? Något om mixad sittplats, lättöl, korv och julgranar?

  //BankOnPlank – Bättre aldrig, än sen.

 7. J E skriver:

  Hallå din jävla sork!

  Vad tycker du om debatten att gnaget och brajen har ett samarbete i bandyn?

  Din åsikt om det?

  Mvh en Djurgårdsjävel =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: