Ni-nanna-na-ni-na… OMTAGNING !!!

…dagens litterära tips är #10 av tidningen Hockey från 1990. Även fast tidningen har 21 år på nacken och är skapligt inaktuell så har den sitt obestridbara värde ändå. Tidningen Hockey var nämligen under många år Svenska Ishockeyförbundets enda kanal ut till omvärlden. Det som stod i tidningen Hockey var sanning och kunde inte ifrågasättas, det fanns ju ändå ingen annan media att jämföra med. Ja, så var det faktiskt i det gamla DDR-Sverige. Sedan kom Internet med alla dess möjligheter, och därmed kunde det onda ishockeyförbundet börja sprida sin propaganda ohämmat i digital form över hela världen.

Blev visst ett litet sidospår där, nåväl…

Värt att notera är att #10 av tidningen Hockey från 1990 är garanterat fri från elektroniska fält och pek och klicka-funktioner. Du bläddrar enkelt mellan sidorna och behöver inte fundera på att scrolla uppåt eller nedåt. Tidningen och dess innehåll kan med fördel avnjutas på platser där mobiltäckningen är nere på noll eller där det endast finns stearinljus att tillgå. Omslaget pryds för övrigt av NHL-legenden och AIK-profilen Börje Salming, ett mycket vackert omslag.

De sidor som i tidningen som behandlar dif-parasiterna Mats Sundin och Thomas Eriksson kan med fördel rivas ut och kastas på den öppna elden. Dock så kan man spara den s.k. idolbilden ifall man vill ha något att kasta dart på. Kasta dart är en väldigt trevlig aktivitet som varken kräver uppkoppling eller elektricitet. Har väldigt trevliga minnen från de tillfällen i högstadiet då vi kastade dart på Arto Blomstens idolbild.

Sidospår igen, men det var underbara tider det…

Nu när Ni vet allt detta är det bara att bege sig till första bästa antikvariat. För vem vill sitta med en stendöd I-fåne och ett stendött mobilt Internet den dagen som solstormen på 240 nanotesla slår ut all världens elektronik, när man hellre kan sitta och mysa med #10 av tidningen Hockey från 1990* framför den öppna elden ?

Ingen som räcker upp sin hand ?!?!

Nej, tänkte väl det.

*Gäller givetvis inte Er som har tillgång till en snygg brud eller som i Klabbes fall en uppblåsbar Volkswagen Type 2, Ni kan göra något helt annat framför den öppna elden…

Annonser

8 Responses to Ni-nanna-na-ni-na… OMTAGNING !!!

 1. F.d. Brynäsredaktionen skriver:

  Bara synd att Hockey inte hade den goda smaken att smälla på en snyggare bild av Salming från tiden 1970-1973…DET var tider, det!

  • PROZAC skriver:

   F.d. B – Finns inga sådan bilder, ingen ville slösa bort en bild på Börje Salming i Brynäs IF:s tröja. Man hade ju bara 24 bilder i rullen så därför va man noga med vad man fotograferade.

 2. Robin skriver:

  WASA-loggan sabbade ett annars riktigt snyggt matchställ.

  • PROZAC skriver:

   Robin… Njae, är WASA-loggan så hemsk ?!?! Den gick ju ändå helt i vitt. Två år senare kom ju den vit/RÖDA Mitsubishi-reklamen som totalt förstörde AIK:s linje av svart/gult/vitt. Vill i sammanhanget säga att jag tycker det är skönt att AIK årgång 2011 hittat tillbaka till gamla riktlinjer och låter all reklam gå i enbart EN färg. Jag vet att ett företag som 3 gärna hade velat ha sin blaffa i färg, men AIK har stått emot bra och det ska de ha cred för.

   • Robin skriver:

    På tröjan ser det förvisso helt ok ut, men den blaffiga loggan på höger byxben skär i ögat på mig.
    Mitsubishi-tröjorna tror jag du bloggat om tidigare, riktigt horribla var dom. Påminde väl mer om Brynäs reservställ… 😉

    När det kommer till reklam anno 2011 så har AIK viss stolthet, till skillnad från lag som Frölunda och Färjestad som har grönt, vitt, lila, gult, rött, orange, svart, blått osv i en clownliknande färgmix.

   • F.d. Brynäsredaktionen skriver:

    Robin: Haha, nice try där! BIF:s reservställ sedan 2009 bräcker allt! Men Gnaget ska ha ett erkännande för att deras vita bortaställ nästan alltid varit snygga…ja, förutom Pioneer-Leksand och Lotto-Bajen då. 😀

 3. Webmaster skriver:

  Måste då lägga in mitt veto här !!! Enda snygga matchstället från Gävle torde team gävle ha haft… Samma ställ som brunass fast utan det anskrämlga kråkboet mitt på magen !!!

 4. Webmaster skriver:

  EDIT :: ANSKRÄMLIGA !!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: