En som fortfarande lever är…

#20 Martin Prochàzka – spelade i AIK 96/97.

…den gamle Blue Line-hjälten Martin Prochàzka. Efter ett års uppehåll från ishockeyn så har nu den forne AIK:aren gjort comeback i den tyska storklubben EV Regensburg. I skrivande stund så har Martin Prochàzka skrapat ihop 5 mål och 3 assist på 7 spelade matcher.

#20 Martin Prochàzka – in action under försäsongsmatch mot ATSE Graz. 

Var bara tvungen att kasta in en bild från EV Regensburgs hemsida. Måste säga att jag tycker det är lite coolt att man har spelarnumret även på damaskerna. Tror faktiskt inte att jag har sett damasker med siffror tidigare, gillar dock den innovativa idén. Varför ? Jo, för att ibland så sitter man med en skön bild i arkivet där varken spelarens identitet eller tröjnummer framgår av fotot. Man sitter och funderar tills man får migrän, ger upp och lägger sig olycklig. Alla ishockeylag borde följa EV Regensburgs exempel. Nåväl, tillbaka till väsentligheterna…

The Blue Line – utanför Råsunda (Västra läktaren) sommaren 1996…

Enligt übersäkra källor så jobbar Anders Gozzi och AIK:s marknadsavdelning stenhårt på att återförena The Blue Line igen. Förhoppningen är att Pavel Patera, Martin Prochàzka och Otakar Vejvoda skall göra comeback innan de hunnit fylla 50 år.

Roger Melin skall enligt de übersäkra källorna vara fullständigt rosenrasande eftersom en lyckad återförening av The Blue Line skulle öka favoritskapet och pressen på AIK med ca 300%.

Övrigt värt att notera: Om man tittar riktigt noga på bilden så håller Pavel Patera i en av de fulaste AIK-kepsar som någonsin försökts prackas på oss supportrar. AIK hade under flera år ett mindre lyckat samarbete med profilföretaget NEH när det gällde souvenirerna, kan inte minnas att jag köpte en enda av deras s.k. produkter.

STAY TUNED !!!

Annonser

14 Responses to En som fortfarande lever är…

 1. GG skriver:

  Marknadsavdelningen bekräftar…att kepsen var ful.

 2. Webmaster skriver:

  Ja absolut skitful. Å dessvärre tycks inte marknadsavdelningen av idag ha alla hästar hemma om dom nu är inblandade i de nya grejerna som kommer värma lagerhyllorma under lång tid. Skiten som
  Säljs på AIK hockeys egen web shop är KATASTROF DE LUX !! AIK WINGS ?? Avgå någon !

  • PROZAC skriver:

   Webmaster – Alltså, är det pengar Du är ute efter ?!?! Vad ska Du ha för att kalla Dig C38, Toyota Yaris eller annat namn som passar Dig ?

   Hur som helst, har helt missat att AIK Hockey har en egen webbaffär. Vart hittade Du den ? Länk tack… Och varför sade Du inget om detta under hela vägen ner till Jönköping ?!?! Har dock sett att det dykt upp renodlad AIK Ishockey merchandise i loppis-boden på Hovet, en av t-tröjorna var så pass hyfsad så att jag investerade i en sådan.

   Men AIK Wings ?!?! Eeeeh, låter ganska f*ckat om det stämmer !!!

 3. Marie skriver:

  Vi hittade den igår av en händelse bara. Att det har stått: Köp biljetter i vår webshop är en sak, men att det fanns kläder där är en helt annan. Men vad är: AIK Wings?

  AIK är AIK och har ALLTID varit AIK.

  Ps. Läs min blogg så hade du hittat länken! Ds

  • PROZAC skriver:

   Marie – Jag läser enbart Danijela Rundqvists blogg numera… 🙂

   Ang. AIK Wings – Jag tror Klabbe syftar på tröjan med AIK-märket i förgrunden och nazivingarna i bakgrunden. Förstår inte varför han INTE redan köpt upp hela lagret om han gör kopplingen till Wings. Tröjan påminner för övrigt om en icke politiskt korrekt BA-tröja som släpptes under det glada 90-talet då skinnbollarna var stora i numerären på AIK:s matcher. Minnen, minnen…

 4. Webmaster skriver:

  Din näsa blir brunst och brunare för varje blogginlägg !!!

 5. BankOnPlank skriver:

  Jag blir vansinnig!!!! David Engblom spelar 5600000 matcher i AIK och han får inte ens en jävla nappflaska med sin bild på!! Sen plötsligt dyker det upp en snubbe från Kalix och det trycks tröjor och snorungarna gapar och skriker hans namn, fjortisbrudarna kollektivorgasmerar och och och *hyperventilerar*.
  Missförstår mig inte nu! Viktor är underbar på alla möjliga sätt och vis.. Men David Engblom har spelat i AIK sedan Jesus gjorde värnplikten. Jag blir så arg! Jag vill fan ha en kram! :@

  • PROZAC skriver:

   BankOnPlank – Vadå ?!?!? AIK har ju döpt det nya hockeyprogrammet till Magasin 33… Det räcker väl ?!?! Jag tror inte att AIK kan göra mer än så för att hylla David Engblom. Va ?!?! Hörde jag tröja i taket ?!?!! Är Du galen ?!?!?! Pensionera numret ?!?! Ha, ha, ha… Du måste skämta…

   För övrigt så vill jag ha tillbaka 08 Hockey med David Fjäll. Dessutom, skrota Magasin 33 om nu inte David Engblom blir programledare eller bisittare.
   Ge David Engblom en hyllning värd namnet… FFS !!! Tröja upp i taket, nummer 33 pensionerat för all framtid.

   • BankOnPlank skriver:

    Prozac – Mannen som har hajat!!! Det är därför du är vår bloggprofet nummer 1 😀

    David Fjäll är ball. Han har hånat wikegård i direktsändning. 😀

    Avgå någon!

 6. Webmaster skriver:

  BankOnPlank Måhända de ansvariga inom hockeyn saknar något i sina CVn när det handlar om AIKs hockeyhistoria ?? Bitter,cynisk och kverulant !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: