På svartgul turné i polkagrisarnas land…

Sveriges hårigaste bloggröv kunde igår beskådas utanför Kinnarps Arena.

Skinande sol, fulltankad bil och Klabbe på underbart morgonhumör. Vi hade knappt hunnit lämna Syri… Södertälje bakom oss innan vi kom in på Kenny Pavey. ”Han ska väl hotas precis som alla andra som inte skriver kontrakt” var Klabbes sköna kommentar och därefter var ribban lagd för resten av resan ner mot Jönköping.

Det var polkagrisar precis överallt i Grenna Polkagriskokeri AB:s butik.  

Resan gick mot alla odds bra, hade ju vibbar av att vi skulle volta runt på motorvägen i Ödeshög alternativt avsluta resan ute på nån lerig åker. Istället kunde vi med god marginal landa i Jönköping 90 minuter innan nedsläpp, då hade vi även hunnit ta oss in och ut ur Gränna utan uppmärksamhet från polismakten. Åker man till Jönköping så är det obligatoriskt med ett stopp i Gränna för inköp av polkagrisar.

Satt på sektion G (som i Gunnar Goude) rad 13, plåten kostade 425 bagis.

Innan vi drog in på arenan så var vi ju tvungna att ta en ”Almtuna-bild”, undertecknad vill ju ändå ge Er läsare lite valuta för att Ni faktiskt tittar in här med jämna mellanrum. Bilden såg Ni överst i inlägget. Värt att notera är att det faktiskt satt två stycken grisar i grisbilen på bild.

Matchen då ? Well, det tog bara 14 sekunder för Per Ledin (av alla spelare i universum) att ge Hv71 ledningen mot AIK. Snyggt och enkelt tog han sig fram till mål där han drog Viktor Fasth och lade pucken i mål. Jaha, ska det bli en ny 8 – 2 förnedring tänkte jag för mig själv. Men AIK lyckades stoppa blödningen och började jobba sig in i matchen. Trots ett övertag på skotten för AIK (8 – 5 i skott) så slutade första perioden 1 – 0 till Hv71.

Paus, ut till baren. Träffade där våra bänkgrannar på Rad 13 som visade sig vara riktigt trevliga Hv71-supportrar.

Har man det trevlig så går ju tiden försvinnande snabbt. Det var precis på sekunden innan AIK:s kvitteringsmål (självmål som Josh MacNevin tillskrevs) som jag kom in på läktaren igen. Stod nere i entrén och jublade lite till alla bönders förtret innan jag kämpade mig upp till rad 13 igen. Säga vad man vill om branta trappor, men det är värt det eftersom man ser ju så sjukt bra på dessa nya arenor där läktarna har en brantare lutning. Love it !!! Ville bara ha det sagt.

Resten av matchen blev något av en icke-match. Hv71 kändes stråt vassare samtidigt som AIK tog en del dumma utvisningar. Läste i Anrellbladet att Gunnar Persson klagade på domarteamet. Eeeehm, AIK skulle lätt kunnat åkt på 3 – 4 utvisningar till. Visst borde Hv71 åkt på några utvisningar till också, men… AIK var INTE på tårna, det kändes inte så från läktaren i alla fall. Kan hända att spelarna var trötta eftersom detta var den tredje och sista matchen i deras road-trip, inte vet jag. Nej, att klaga på domarteamet är bara löjligt. AIK skall kunna ge Hv71 en match ÄVEN OM man ställer ett synskadat och utvecklingsstört domarteam på isen.

Måste nämna Kent McDonell också, han gjorde ju äntligen säsongsdebut för AIK igår. Tyvärr så försvann han ur matchbilden och ett tag funderade vi faktiskt på om han var med eller inte. Eller så hade vi bara orimligt höga förväntningar, det kanske man inte ska ha.

Hur som helst, Hv71 vann rättvist med 3 – 1 och Per Ledin fick sin s.k. revansch på AIK. Som jag och Klabbe konstaterade, man kan hata Per Ledin men ändå uppskatta honom för den spelstil han har. Hade Per Ledin spelat i AIK hade man ju älskat honom de luxe.

Men han är ett svin…

Nåväl, efter matchen så hängde vi med våra übertrevliga grannar (Jonas, Magnus, Johan m.fl.) från Sektion G ner på stan. De frågade oss om vi ville med och dricka öl på Bishop Arms och eftersom vi blev så trevligt bemötta av dessa lirare så var det inget snack om saken. Väl nere på puben så höll mitt hjärta på att stanna. Brudar, blonda brudar, vackra brudar och ännu mera brudar… överallt. Man kan lugnt säga att det var öppet mål. Hade det inte varit för en viss Kenny Pavey så hade jag varit kvar i Jönköping just nu.

Det är dagens sanning, belive that !!!

Förra gången jag var nere i Jönköping hade jag kvinnligt sällskap med mig så då var det inte läge att sondera terrängen i byn. Nu har jag insett att byn är rena rama guldgruvan, så nästa gång kommer jag garanterat se till så att ingen AIK-spelare skall avtackas dagen efter.

Hur som helst, jag och Klabbe hade grymt trevligt. Enligt säkra källor så blev Klabbe bjuden på en rosa (alkoholfri) drink, fick tyvärr inte med den på bild. Har aldrig sett Klabbe så lycklig sedan Stefan Gråhns var otrogen med en lagkamrats flickvän i IK Oskarshamn.

Appropå att vara otrogen, våra underbara HV71-polare avslöjade glatt under kvällen vem det var som Mika Hannula satte på när han var i Hv71 och sedan fick fly landet. Det var ingen mindre än Johan Åkermans fru som han bangade på. Se där ja, alltid lär man sig något nytt när man är ute på turné.

Anyway, klockan tickade iväg och tillslut så insåg vi att vi båda hade asfaltsabstinens. Hem mot Stockholm via ett stopp på MAX i Ödeshög där Klabbe helt korrekt konstaterade att det gullas alldeles för mycket med rullstolsburna personer. ”Varför skall de alltid ha parkeringsplatsen närmast entrén när de slipper gå ? Säkert har de någon som kör deras rullstol också…

Upprörda slängde vi i oss ”maten” och fortsatte resan hem mot Stockholm och mot nya svartgula äventyr. Närmast match på tisdag mot Växjö Lakers.

Måste bara avsluta inlägget med att dela ut massor med cred till funktionärerna på Kinnarps Arena, HV71-publiken och alla trevliga bänkgrannar för det trevliga bemötandet. PROZAC och Klabbe WILL BE BACK AGAIN, fast då tar vi med oss de där 3 poängen.

Avslutningsvis 2… Om man hävdar att man heter Anders Batteri så får man ställa sin bil på Hv71:s personalparkering. Ja, det är faktiskt sant.

😉

FORZA AIK – THERE´S ONLY ONE KENNY PAVEY !!!

Vi ses på Ekens om 45…

Annonser

15 Responses to På svartgul turné i polkagrisarnas land…

 1. Webmaster skriver:

  Bara bögar som går på fotboll !!

  • PROZAC skriver:

   Webmaster / Klabbe – Eftersom jag sett Dig på Råsunda när AIK spelat så behöver jag inte längre fundera över Din läggning. Vart lite fundersam igår, men nu klev Du ju ut ur garderoben med buller och brak. Varför ?

 2. F.d. Brynäsredaktionen skriver:

  ”Obligatoriska med ett stopp i Gränna”…tycker personligen att det varit trevligare med ett stopp av herrarna i Mjölby istället men som vanligt så ska man dissas…

  • PROZAC skriver:

   F.d. Brynäsredaktionen – Var ligger Mjölby ?

   • F.d. Brynäsredaktionen skriver:

    Var är Ditt lokalsinne?

   • PROZAC skriver:

    F.d. Thomas Di Leva – Någonstans utanför Gävle, Valbo typ.

   • F.d. Brynäsredaktionen skriver:

    Så det var inte på Räddningstjänstens övningsområde i Hulje som du tappade bort den förmågan? Du vet, när du var inne i vagnen och rökte p…jag menar övade i rökfyllt utrymme?

   • PROZAC skriver:

    Jo, det var faktiskt DÄR och DÅ som jag tappade förståndet. Kanske kan man få det som arbetsskada eftersom SJ försökte gasa ihjäl oss adepter med Cyklon B i den där vagnen. En kul övning var det dock 🙂

   • F.d. Brynäsredaktionen skriver:

    Det märktes att du tyckte det när du till sist kom ut från vagnen…skådespeleriet var lite FÖR bra för att vara skådespeleri…

   • PROZAC skriver:

    Okej, det kanske var lustgas… 🙂

 3. BankOnPlank skriver:

  Fan att man inte fick tag i Paveys jalingar!

  Du börjar bli gammal Prozac!! Enligt pålitliga källor så står majoriteten av de k-märkta husen längs E4:an kvar.

  Och byt bild! AIKhatarbladet kan få för sig att du försöker bryta mot Genèvekonventionerna med den där hotfulla blicken.

  • PROZAC skriver:

   BankOnPlank – Ha ha, ja det hade varit coolt ifall Du hade fått tag på dem. Ny huvudbonad i vinter 🙂

   Jo, nog börjar man bli gammal alltid, hade gärna varit tio år yngre. Mycket lättare att sätta eld på k-märkta hus när man är 27 istället för 37.

   Och nej, jag ska inte byta bild. Det var ett väldans krångel att byta bild. Nu får Du, FN, Genève och alla andra leva med min hotfulla nuna ett tag framöver…

 4. Back door lover skriver:

  Måste säga att att jag den gamla Klabbes bakdel var mera AIK hockey….Nu är det mera en Dif hockey rumpa!!!!

  • PROZAC skriver:

   Back door lover – Eeehh, okej ?!?!

   Jag tror jag överlåter vidare kommentar till Klabbe / Webmaster själv. Hade någon kallat min röv för Dif hockey rumpa så hade jag sökt upp den personen och gjort processen kort. Behöver nya tänder till mitt halsband…

 5. Webmaster skriver:

  Arsle som arsle… Det är som att raka mustaschen av en snut, det är likväl en gris !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: