Kaffet i halsen…

AIK-jubel efter att man för första gången på tio år besegrat Färjestads BK.

Ja, man kan hoppas att Håkan Loob satte kaffet i halsen när AIK tog den första vinsten i Karlstad på många, många år.

Såg matchen på O´Learys i Liljeholmen tillsammans med några svartgula vänner, hade ju hellre varit på plats i Löfbergs Lila Arena. Men, ibland så reflekterar man över livet och inser att ens föräldrar inte kommer att hänga kvar på planeten för all framtid. Så det blev en trevlig dag med morsan och O´Learys på kvällen.

Matchen då ? Jo, AIK vann med 2 – 1 efter straffar där Viktor Fasth gjorde en riktigt lysande räddning på Färjestads BKs sista straffslag. Att Viktor Fasth är KUNG och drar ner alla rubriker känner vi till vid det här laget. Därför vill jag lyfta fram TRE andra spelare som förtjänar lite cred efter gårdagens förlösande vinst.

FREDRIK SVENSSON – Alltså, jag fick gåshud när jag såg hur Fredrik Svensson inte bara en gång, UTAN TVÅ GÅNGER, kastade ner Fredrik Sjöström i isen framför eget mål. Vi på A24 har ju efterlyst tuffare tag framför eget mål och igår fick vi valuta. Fredrik Svensson behandlade Fredrik Sjöström som den lilla skit han är. UNDERBART !!!

LINUS VIDELL – Behöver jag egentligen skriva något ?!?! Ledningsmålet var en delikatess av högsta klass, snacka om att FBK-backen var iväg och köpte korv.

CHRISTIAN SANDBERG – Precis som Fredrik Svensson stod han framför Viktor Fasth och tog fighten. Kommer inte ihåg vem Sampa skickade ner i backen, men det kändes skönt att se våra forwards vara ”hemma” vid målet och stå upp för Viktor Fasth.

Summan av kardemumman är att FBK inte längre är odödliga. Förra säsongen så var FBK på en annan nivå än AIK, men vi är ikapp nu. En psykologisk gräns sprängdes definitivt igår, från Karlstad hela vägen till O´Learys i Liljeholmen.

Annonser

2 Responses to Kaffet i halsen…

 1. Marran skriver:

  Och vilket självförtroende killarna har nu inför derbyt på tisdag.

  • PROZAC skriver:

   Marran – Om någon timme så kommer jag lägga upp mina tankar inför inte bara derbyt utan DERBYNA !!! Episk vecka, bara timmar bort…

   Men ser vi enbart till hockeyn så skadar det inte att möta ett dif som ligger EFTER oss i tabellen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: