2 dagar, 2 derbyn, 1 gigantiskt jordskalv…

En av de vackrare bilderna som tagits på derbyhjälten Derek Boateng.

Kan Du känna det ? Kan Du känna att det är något som närmar sig ? Kan Du höra mullret långt där borta ? De små vibrationerna i marken, det där svaga mullret i horisonten. Det är något som närmar sig, något kommer med full fart mot oss, något kommer att skaka om Stockholm. Det är på väg, det går inte att stoppa… det är bara att hålla i sig !

Måndag den 19:e september 2011 klockan 19:00 spelas med största säkerhet det sista derbyt på Råsunda, någonsin. AIK har chansen att slå ännu en spik i dif:s illaluktande kista, chansen att ge svinen en liten knuff mot avgrunden, chansen att förnedra dem. Känslomässigt så är jag mer laddad för fotbollsderbyt än för hockeyderbyt, det borde egentligen vara tvärtom. Men…

Det finns ALLTID ett men…

Det här är som sagt det sista derbyt som förmodligen sätter punkt för all derbyhistoria på Råsunda. Arenan skall rivas och äckel-dif skall ner i Superettan. AIK har egentligen inget val, det här är matchen som MÅSTE vinnas. Om 100 år skall barnen i Gnagisklubben kunna läsa om hur AIK vann sista derbyt på Råsunda med 5 – 0, läsa om hur spelarna i äckel-dif lämnade planen gråtandes, läsa om hur den patetiska dif-klacken på 327 personer flydde i panik hem till Skansen, läsa om hur Solna och Stockholm badade i ett hav av svart och gult.

Det har spelats derbyn och DERBYN på Råsunda genom åren…

Det här är D-E-R-B-Y-T !!! Derbyt där alla AIK:ares drömmar blir till liv, derbyt där dif-grisarnas mardrömmar blir verklighet !!! Derbyt som kommer att skaka om Stockholm, rakt genom staden. Västerbron kommer att vibrera, Gamla Stan kommer att skaka och bajenvraken på Södermalm kommer att väckas brutalt ur sitt rus. Resultatet kommer att för all framtid stå hugget i sten. Vi vet att AIK kan, vi vet att AIK vill, vi vet att AIK gör oss stolta !!!

Spelarna på planen kommer att göra sitt, vi på läktarna kommer att göra vårt. Tillsammans är vi AIK, och tillsammans kommer vi skicka äckel-dif och deras supportrar mot avgrunden och Superettan där de hör hemma. Och ändå är det bara början, för det här jordskalvet har inga planer på att upphöra under natten…

Tim Thomas – misslyckades tyvärr med att sätta skridskon i gristrynet.

Tisdag morgon, skalvet fortsätter, intensiteten i vibrationerna ökar. Stockholm har inte kunnat sova, för marken gungar fortfarande.  Stockholmsbörsen förklarar att man kommer hålla stängt, folket på Östermalm uppmanas att hålla sig inne, alternativt söka sig till Skansen för att där sätta sig i säkerhet.

Klockan 19:00 på tisdag så spelas det första hockeyderbyt av fem i vinterns Elitserie. äckel-dif står som hemmalag och Globen kommer att vara fylld av apor som inser att något är fel. Ryktet om att deras fotbollslag blivit avrättat av AIK har spridit sig som en löpeld hos hockeyaporna under natten. Några apor har varit på Råsunda och överlevt, de berättar för sina babiankusiner om att något hemskt är på väg att hända. På läktarna så kommer AIK att vara numerärt färre, men kommer det att spela någon roll ? Kommer det att spela någon roll när Roger Melin skickar ut våra AIK-soldater på rinken ?!

Inte mycket…

När pucken släpps så inser alla i Globen att 5 – 2, 5 – 2 säsongen 10/11 bara var början på AIK:s totala maktövertagande i Stockholmsidrotten. När pucken släpps så inser ALLA i Globen att hockeyderbyt bara är det sista dödandet slaget i ett två dagars krig där det bara finns EN självklar svartgul vinnare.

Det här är… Två dagar som kommer att förändra Stockholm, två derbyn som kommer att ge utslag på Richterskalan och ett enda gigantiskt jordskalv av svartgul vinnarmentalitet som kommer att sätta en ny världsordning för en överskådlig framtid…

FORZA AIK – take no prisoners !!!

Annonser

17 Responses to 2 dagar, 2 derbyn, 1 gigantiskt jordskalv…

 1. BankOnPlank skriver:

  Vilken djävla poet du är!!!

  Bränn skansen! Sänk djurgården i havet! KROSSA dififab!!

 2. Peter Norstedt skriver:

  Älskar A.I.K., oberörd av andra tomtar… SEX POÄNG BOATENG!

 3. Tompa skriver:

  Hahaha, tamejfan den bästa införtext jag nånsin läst!!

 4. Marran skriver:

  Jag satt för övrigt och käkade lunch på Sibiriens Soppkök och vid bordet intill satt Mats Hessel med en kantarellsoppa och ett glas rött vin. Vi hann surra lite derbyn och annat löst. Fick även skaka hand. Stort.

 5. Jähresten skriver:

  Episkt vackert Prozac! Jag ryser när jag läser alstret.

 6. Patrik skriver:

  Synd bara att AIK gjorde en bedrövligt dålig insats och jag tycker att Alm gjorde bort sig totalt idag. Feltimade byten och helt fel byten. Tjernström är en derbykille och skulle ha spelat. Usch vad trött jag blir. Helt jävla uppgiven orkar knappt upp till jobbet imorgon. Det är så förbannat tråkigt att se det loja spelet idag.

  Angående Råsunda så har vi ju en säsong till på underbara Råsunda. Och nu verkar det ju som att vi får dras med aporna då också. Vilket jag tycker är skönt, för derbyhistorian på Råsunda ska fan inte få sluta som ikväll.

  Hockeyn då? Kan väl knappast bli sämre än detta. För i hockeyn så räknar jag kallt med att individerna kommer att kämpa till 100% för emblemet på magen till skillnad mot fotbollsspelarna gjorde ikväll.

  Och så länge dom gör det så är en förlust visserligen jävligt tung mot äckelaporna men då kan man åtminstone känna en viss kärlek, den saknade jag totalt idag, usch… sämsta jag sett på länge!

  Dick tippade 3-1 till AIK i en intervju på aftonbladet och det känns ju bra att man är överens med AIK-kaptenen Big Dick. Jag har nämligen satt 3-1 också.

  Nu blir det 100% fokus på hockeyn. Europaplatsen kommer vi inte släppa. Däremot kan man inte vara nöjd över säsongen totalt sett ändå när man släpper 4 pinnar till äcklena.

  • PROZAC skriver:

   Patrik – AIK Fotboll skämde ut sig å det grövsta, skadade det s.k. varumärket och fick tusentals AIK:are att skämmas ögonen ur sig. Någon borde ta sitt ansvar… Alm borde säga: Vi borde vunnit, jag har inte lyckats med mitt jobb, jag avgår !!! Om Hammarby IF kan be sin fans om ursäkt efter en meningslös match i Superettan så KRÄVER jag att AIK Fotboll gör detsamma. För här gäller det så mycket mera… precis som Du säger så har vi släppt 4 pinnar till äcklena…

   INTE ACCEPTABELT !!!

   Det fanns dock några positiva saker igår. Den gemensamma protesten mot SvFF – Fotbollsmördare. Jag har respekt för de gårdare som faktiskt gjorde detta möjligt, hatet kvarstår dock oförändrat. Men de ska ha cred för att de tillsammans med Black Army genomförde en av de mäktigaste protestaktionerna i världsfotbollen. Tror inte att något liknande hänt tidigare någon annanstans där hatet mellan två klubbar är så genomsyrande.

   • Patrik skriver:

    Varför orkar jag ens gå upp idag?… kanske för att jag fanimig legat sömnlös två jävla nätter i rad nu i total misär. VAD FAN?.. Blir så jävla ledsen när matcher avgörs på de sätt som det faktiskt blir i båda matcherna, individuella misstag och tappat temperament.

    Jag håller med om stämningen, där finns inget att klaga på.

    Viktor Fasth, jag fick faktiskt lite gåshud när han försökte sänka den där jävla idioten, det ska jag erkänna – lite sadistisk som jag är denna vecka – Med all rätt när man blivit utsatt för denna förnedring.. rent psykiskt alltså, jävligt påfrestande.

    Däremot känner jag faktiskt att Fasth tyvärr får ta på sig tredje målet helt som en följd från momentet innan. Han tappade huvudet och hittade fokuset försent. – Roger borde faktiskt tagit time-out direkt efter Fasth gick löst. Men det är alltid lätt att vara efterklok, precis som med Alm i fotbollen, kommer dock stå fast vid att om tjerna bara ska utnyttjas i typ 180 minuter på en hel säsong (som nästan varit fallet) så är det fan i derbyna dom ska avverkas.

    Det är tur att man är erfaren i alla fall och gått igenom detta många gånger förr, det kommer stiga en ny sol över Råsunda igen och likaså kommer hovets is bli blank och klar, när bönderna från Ö-VIK ska gapa utav fasa när vi ska ha fetrevansch för att komma tillbaka i vinnarspåret! Det är fyra derbyn kvar i vinter och två till på Råsunda nästa år och då ska dom fan då smaka! – Va så säkra, apsvin!

 7. Patrik skriver:

  Nu är ju visserligen modo-matchen borta också, men då tar vi den av bara farten så får Hovets is bli blank och klar på lördag när änglar klubbas ner på gator och torg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: