There´s a rumble in the distance…

Nedsläpp IFK Ore vs. Mora IK. Tobias Ericsson spelade leftwing i Mora…

Fredag, lördag och söndag… tre lediga dagar !!! Vad göra om inte sticka upp till Dalarna och umgås lite med farsan ? Kan ju vara kul för honom att få lite besök någon gång innan sommaren tar slut och hockeyn drar igång. Så jag och min bror satte oss i bilen i fredags och burnade iväg norrut. Vi hann knappt landa i byn utanför Leksand förrän jag fick ett samtal från en f.d. arbetskollega som tyckte att vi lika gärna kunde fortsätta färden än mer norrut till Furudal.

Anledningen ?

Träningsmatch mellan IFK Ore från Furudal mot Mora IK.

Tja, varför inte ?

Nyfikenheten över att se Peter Nolander och Tobias Ericsson i sin nya klubb tillsammans med Mattias Beck samt ex. NHL-proffset och fängelsekunden Mike Dantons debut på svensk is i en liten håla (det bor ca 400 i Furudal, hallen tar 796) fällde avgörandet. Farsan var inte svårövertalad, så plötsligt satt vi tre i farsans bil på väg till Furudal.

Alltså, jag har varit på många hockeybakgårdar när AIK spelade i Division 1 men det här tog priset med hästlängder. Samtidigt så måste det understrykas att det här var den mest levande hockeybakgård jag någonsin varit på. Innan nedsläpp var ladan redan fullsatt och publiken bestod då av allt möjligt folk från byn och omnejd. Ja, till och med de riktigt gamla tanterna i Furudal hade letat sig till hallen denna galna fredag. Daladerby, folkfest (f.ö. inte en enda snut i hallen) och ett galet liv på den ca 80 personer lilla/stora och kraftigt berusade IFK Ore-klacken. När det sedan blev dags för intro, line-up och Mike Danton presenterades så gick samtliga i den lilla ladan bananas.

Mike Danton – Från St. Louis Blues i NHL via fem år i fängelse till IFK Ore i Division 1. Säga vad man vill, men det är tydligen så man skall göra för att bli hjälte ute i skogen… 😉

Matchen då ?!

Jo, det var en Davids kamp mot Goliat från början till slut. Mora IK hade tråkigt nog valt att slänga in flera juniorer, varken Mattias Beck eller Peter Nolander spelade men väl Tobias Ericsson. Tobias Ericsson gjorde som väntat bra ifrån sig med ett mål och en assist. Nästan hela matchen igenom så syntes det att Mora IK var storleken större, snabbare och på en högre nivå. Men nu var det som sagt Davids kamp mot Goliat och med en väldigt tongivande Mike Danton som härförare så lyckades lilla IFK Ore fälla Goliat från Mora. Dels gjorde Mike Danton ett mål direkt i första perioden och sedan var han tongivande när IFK Ore vände 1 – 2 till 3 – 2 i den sista perioden. När slutsignalen väl ljöd så fick jag kraftiga flashbacks till våren 2005 när AIK inför ett fullsatt Hovet tog sig tillbaka till Hockeyallsvenskan.

Galet, fullständigt galet… G-A-L-E-T !!!

Var detta verkligen en träningsmatch !?!?!

Stod kvar ett tag och tittade på spektaklet efter slutsignalen. De jublande IFK Ore spelarna, den överlyckliga publiken. Samma glädje och PASSION som när AIK slog äckel-dif med 5 – 2 i det första derbyt förra säsongen. Inga likgiltiga slipsnissar i ladan, enbart hederliga passionerade hockeyälskande bönder och skogsbrukare från en liten håla norr om Rättvik.

Gnuggade ögonen och började sakta gå ut, sade hejdå till Janne som glatt drog ner på byn för vidare fest med resten av samhället.

Tillbaka i bilen, på väg hem till byn utanför Leksand. Solen på väg ned och tystnad till en början, som för att reflektera över vad vi precis varit med om. Något fullständigt overkligt, surrealistiskt, galet. Något som rent logiskt inte borde finnas på hockeykartan, allra minst i en håla som Furudal. Efter en stund bröts dock tystnaden i bilen och till slut så satt vi med ett och samma konstaterande…

…det finns träningsmatcher och det finns träningsmatcher.

Tro nu inte att jag gått och blivit IFK Ore-supporter bara för att jag varit med om något extra exceptionellt i hockeyväg. 🙂 Dock kan jag starkt rekommendera ett besök i Furudal, fredagsmatch med IFK Ore skall tydligen vara något extra enligt lokalbefolkningen.

Well, well…

På torsdag så är det ÄNTLIGEN dags för AIK:s andra träningsmatch. AIK möter Brynäs IF i Märsta och matchen börjar klockan 19:00 har jag för mig. Vi ses i hallen !!!

FORZA AIK !!!

Annonser

4 Responses to There´s a rumble in the distance…

 1. F.d. Brynäsredaktionen skriver:

  Tyvärr ses vi inte i Stockholm/Uppsalaförorten imorgon, någon annan får trösta dig efter matchen… 🙂

  • PROZAC skriver:

   Imorgon !?!?

   Ja, se brynäsare… som vanligt ingen som helst koll. 🙂 På TORSDAG är jag i Märsta när AIK krossar Brynäs IF.

   • F.d. Brynäsredaktionen skriver:

    Jaja, datum för oviktiga matchmotståndare är man inte alltid så noga med…såg att du la upp en bild på Lars-Erik Ericsson, ännu en som inte fixade det tuffa klimatet hos de rättrogna, som istället skeppades iväg till en mjukare och gulligare tillvaro, som flera båda före och efter honom…

    And the story goes on…

 2. […] En rolig och klockren analys av Ore matchen från en AIK bloggare: […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: