Class of 74/75…

Lagfoto AIK säsongen 74/75. (Tack till Kent Westerberg för bilden…)

Tänkte bjuda på ännu en retro-karamell, det är ju helg. Dessutom kan det vara bra att lindra smärtan efter gårdagens fotbollsfiasko i Göteborg. Så därför bjuder bloggen på en liten godbit, nämligen lagfotot på AIK säsongen 74/75.

Just säsongen 74/75 är väldigt speciell och lite av en milstolpe inom den svenska ishockeyn. Denna säsong slogs nämligen Division 1 Norra och Division 1 Södra ihop och spelades som en rikstäckande serie.

Anledningen till denna sammanslagning av norra & södra gruppen var att man från och med säsongen 75/76 skulle kicka igång Elitserien som enbart skulle bestå av 10 lag, skräpet skulle så att säga gallras bort.

För AIK:s del så slutade säsongen 74/75 på en stabil 8:e plats vilket innebar att man direktkvalificerade sig till Elitserien. äckel-dif slutade på en 10:de plats och fick spela kvalspel mot bland annat Hammarby IF. Tråkigt nog så vann äckel-dif sin kvalseriegrupp, Södertälje SK vann den andra kvalseriegruppen. För er som vill fördjupa era kunskaper i denna speciella säsong så kan Ni klicka HÄR.

Åter till det underbara lagfotot. Har suttit och kollat in en massa detaljer, älskar nämligen att detaljstudera gamla bilder. Fråga mig inte varför, det är bara en skön skada som jag har… eller historiskt intresse kanske man skulle kunna säga. Har noterat några detaljer…

MATCHTRÖJAN – Riktigt vacker och helt utan störande reklam, det enda i reklamväg är den klassiska Konsum-åttan på ärmarna. Tittar men väldigt noga så ser man att siffrorna är tvåfärgade och i 3D, att jämföra med de siffror AIK hade på matchtröjan säsongen 97/98.

KLUBBMÄRKET – Noterar den lite extra ljusblå nyansen i AIK-skölden. Det har ju förekommit en del olika nyanser av den blåa färgen i AIK-skölden genom åren. Just denna blåa färg mot den svarta tröjan tycker undertecknad är sjukt snygg.

PROFILERNA – en hel del blivande SM-GULD vinnare på fotot, samt en nuvarande förbundskapten för Tre Kronor.

MÅLVAKTSUTRUSTNINGEN – Behöver egentligen inte utvecklas…

LEIF HOLMQVIST – Efter en säsong i London Lions var Honken tillbaka i AIK. Enda säsongen i AIK som han bar tröja nummer 24.

ROGER ANDERSSON – David Engblom och Joakim Rösund i all ära, men KUNGEN av alla materialförvaltare genom alla tider ÄR Roger Andersson. Rogers gula KOHO-jacka förtjänar för övrigt 12 poäng på en skala 1 till 10. När jag ändå är inne på våran AIK-IKON och LIVING LEGEND Roger Andersson så vill jag passa på att lyfta det faktum att Rogga ”firar 40” i AIK i år. Roger kom till AIK 1971 och är kvar i klubben 2011, om än degraderad till AIK:s J20-lag. Det är galet stort och jag hoppas att man från AIK:s sida firar Roger Andersson ordentligt på Hovet i vinter, det är han mer än värd !!!

Nu blev det lite nutid mitt i all retro, men så kan det bli när man har en egen blogg där man kan spränga raka linjer, strukturer och mallar all världens väg. 😉

Tänkte ändå avsluta med lite J20 när jag ändå kom in på juniorerna.

Imorgon lördag klockan 17:00 så spelar de träningsmatch på Hovet mot äckel-dif. Med andra ord så är det ett gyllene tillfälle om man vill se lite derbyhockey och samtidigt komma undan sommarvärmen.

ÄLSKA AIK J20, hata äckel dif J20 !!! 

Imorgon, om en vecka, för alltid !!!

Annonser

4 Responses to Class of 74/75…

 1. Kalle skriver:

  Minns med avsky elitseriepremiären när Kent Nilsson gjorde 5 mål på vårt kära lag.

 2. kent westerberg skriver:

  Ja Kenta och Lars-Göran Nilsson ville inte lira nere i gyttjan så han lämnade farsan Åke som var matrealare i dif. Men han verkade trivas i Gnaget För han gjorde 30 mål och18 pass han var riktigt bra det året.

  • Kalle skriver:

   Bäst var han i den avgörande och sista matchen i Ahearne Cup. Fantastisk match mot… var det Dynamo Moskva?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: