NHL Draften 2011 – The swing of things…

Efter en riktigt underbar midsommarhelg uppe i Rönnäs och Leksand (ni går aldrig upp !!!) så har undertecknad med blandade känslor återvänt till betong, smuts och kriminalitet… Stockholm.

Medan vi nordbor hissade fallossymboler, dansade små grodorna och drack oss radiostyrda i helgen så ägnade man sig åt den årliga NHL-draften på andra sidan jordklotet. Eftersom fyra stycken AIK:are gick i draften 2010 så hade jag faktiskt förväntat mig att den stora besten (NHL) skulle drafta minst lika många AIK:are även detta år.

Men… det stannade vid en och en halv.

#35 Niklas Lundström – AIK:s tredjekeeper, draftades av St. Louis Blues.

I den 5:e rundan så draftades nämligen målvakten Niklas Lundström som nummer 132 av St. Louis Blues. Grattis Niklas, Du har blivit draftad av ett lag som aldrig vunnit Stanley Cup. Med andra ord så är det bara att stanna hemma i AIK och plocka några SM-GULD istället.

Den andra spelaren som draftades med AIK-anknytning var Rickard Rakell som plockades redan i den första rundan som nummer 30 av Anaheim Ducks. Rickard Rackell lämnade dock AIK:s J20-lag redan för ett år sedan och spelade den förra säsongen i Plymouth Whalers, ett craplag i Ontario Hockey League.

Undertecknad säger grattis till grabbarna och citerar ur A-Ha:s låt Manhattan Skyline… ”A chance of a lifetime to see new horizons.”

Hela listan med draftade spelare finner Du f.ö. HÄR.

Well, well…

Nu när midsommar och NHL-draft är avklarade så kan vi med glädje konstatera att vi äntligen går mot vinter och ännu en säsong i Elitserien. Fram tills träningsmatcherna drar igång så lär det vara ganska lugnt på bloggen om jag inte får ett ryck. Ska försöka uppdatera nummersidan någon dag också.

Glöm inte (tjat, tjat) att vara med i sommartävlingen som ni finner längst upp till höger under bloggens banner.

Vill önska alla AIK:are en fortsatt skön sommar. Kasta gärna (o)vännen som håller på Bajen ner i plurret med kläderna på och skratta lite extra åt de djurgårdare som fått fästingbett på pungen.

FORZA AIK !!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: