Blood runs deep, AIK runs deeper…

AIK:s Love Bergsell (till vänster) har precis kastat iväg ett kanonskott.

Har precis kommit hem efter ett besök på soldränkta Vårby IP. Senast jag var där var någon gång 1991 då vi hade skolgymnastik. Idag var det dock något mycket större som ägde rum. AIK:s nyaste medlem i familjen genomförde nämligen sitt första stora framträdande.

Jag pratar givetvis om den nystartade sektionen AIK Boule.

Istället för att kasta sten på spelarbuss så kastar man i denna sport klot efter en mindre kula som kallas för ”lillen”. Jag tänker inte gå in mer på själva sporten i sig och hur man tävlar, känner Ni inte till boule så är Ni helt enkelt rätt efter.

Ännu har inte Aftonbladet reagerat, men det finns artiklar om AIK:s intåg på boulescenen. HÄR finner Du en artikel…

Trots att både äckel-dif och Bajen var representerade på Vårby IP så gick det hela tävlingen lugnt till. Tråkigt kan tyckas, men det här med kravaller, stormningar och knallskott kanske dyker upp senare när sektionen vuxit till sig lite.

Hur som helst så var det faktiskt en riktigt trevlig dag i solen där AIK Boule visade att man kommer bli en maktfaktor även i denna sport. Under den timme som undertecknad var på plats dominerade AIK sin motståndare som jag redan glömt bort namnet på.

Hur som helst vill jag säga välkommen till boulefamiljen i AIK.

Vad har detta med hockey att göra ?!?! Absolut ingenting, men alla har redan skrivit hundratals inlägg om att Viktor Fasth stannar i AIK så därför låter jag bli…

 

Gamle AIK-målvakten Tim Thomas med Stanley Cup-bucklan…

Men för att det inte ska bli helt snedvridet så måste jag givetvis passa på att skriva några rader om ishockey. Jag vill passa på att gratulera Tim Thomas som blev Stanley Cup-mästare med Boston Bruins i veckan. Han om någon förtjänar verkligen att få lyfta det där polerade oljefatet som man tävlar om i NHL. Precis som Viktor Fasth har Tim Thomas gått den långa vägen och slagit igenom sent i karriären. Tim Thomas slog igenom i NHL när han var 31 år gammal så Viktor Fasth har ju fortfarande chansen…

Well, well…

Eftersom både jag, Daniel Tjernström och Tim Thomas tillhör den obestridbara guldårgången 1974 känns det givetvis extra kul att Tim Thomas äntligen fick lyfta sina drömmars pokal vid 37 års ålder.

Bara hoppas att Tim Thomas vill avsluta karriären med ett SM-GULD i AIK. Hoppas, hoppas… Om nu inte detta kommer att hända så blickar jag i alla fall bakåt och lyfter på hatten till målvakten som på egen hand räddade AIK:s säsong 2000/2001…

…så grymt överlägsen var Tim Thomas. Ja, lika överlägsen som han nu var i Stanley Cup-slutspelet, och kanske framför allt under finalserien mot Vancouver Canucks. Därför vill jag avsluta dagens blogginlägg med tre stycken bilder till på AIK:s och Boston Bruins hjälte och målvaktsfenomen Tim Thomas.#37 Tim Thomas – storspelade i AIK säsongen 00/01…

#37 Tim Thomas – i AIK:s andra version av den vita borta tröjan…

UD Hockeycard – Tim Thomas i AIK…

Annonser

4 Responses to Blood runs deep, AIK runs deeper…

 1. Eddie skriver:

  hrrm, när TT förmodligen trappar ner från NHL är han då fortfarande bättre än Fasth?
  Tror att Lundström blir ännu bättre och har förstaspaden om några år.
  Vi har så många bra junisar att vi inte behöver blicka bakåt mer än av nostalgiska skäl 🙂

  • PROZAC skriver:

   Eddie – Den frågan kommer nog vi aldrig få ett svar på. 🙂

   Just nu så är Tim Thomas på den absoluta toppen… Sjukt imponerande…

   Vad gäller framtiden så ser den ljus ut när det gäller målvakter i AIK. Dels har vi Niklas Lundström som kommer underifrån, sedan har vi även våran egen guldsmed i Stefan Persson.

 2. Johan skriver:

  Härligt att du kritar ner lite om AIK Boule som fortfarande efter 5 seriematcher är obesegrade i div 4.

  Historia skrevs ihelgen då Gnaget premiärlirade med 3 soliga matcher igår och 2 blöta diton idag. Imorgon skickar jag över det historiska lagfotot.

  Ingen kan slå vårat svartgula lag – svartgula lag – svartgula lag..

  Johan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: