Brinnande passion…

PROZAC:s utsikt från Norra Övre innan matchstart… Ett hav av passion.

.: VARNING !!! Detta inlägg kan innehålla spår av fotboll !!! :.

Nu kommer säkert en och annan bli upprörd, men jag måste bara få ur mig detta… JAG ÄLSKAR BENGALER och JAG ÄLSKAR PYROTEKNIK !!!

Doften, smaken, ljudet och skenet av en brinnande bengal är något som skapar rysningar av välbehag i min slitna supporterkropp. Då kan ni kanske klura ut vad jag känner när ett 30-tal bengaler brinner…

Måndagens premiärderby mot aporna var ett veritabelt sömnpiller. Faktum är att matchen var 90 minuter rent skräp. Det som räddade min och många andras kväll var de magiska minuterna när spelarna äntrade Råsundas gröna matta…

Plötsligt så var det eld och rök överallt, gräsmattan försvann och det enda man såg var en brinnande röd dimma framför sig…

Som sagt, det var kvällens stora behållning.

Nu vet jag att en del kommer gå till motattack med argument så som att röken är farlig och att otillåten pyroteknik kostar klubbarna en massa pengar i böter. Well, det är farligt att röka också men säg den politiker som skulle våga propsa på ett totalförbud mot cigaretter ?!?!

När det gäller de summor som åläggs i böter vid användandet av pyroteknik så är det i slutändan kaffepengar jämfört med alla de miljoner som ”runnit ur” AIK Fotboll p.g.a. felkalkyleringar, överbetalda spelare eller överdimensionerad administration.

Egentligen så tror jag att alla älskar ett bengalhav, innerst inne. Även slipsnissarna på fotbollsförbundet. Deras problem är att det vore ett politiskt självmord för dem att uttrycka sig positivt om en av supporterkulturens vackraste uttrycksformer. Egentligen skulle de nog själva vilja stå och hålla i en brinnande bengal, men hur skulle det se ut inför sponsorer, affärskollegor och andra inom fotbollens maktelit ?

Så man väljer hellre att förbjuda, ålägga med böter o.s.v.

Man skulle kunna jämföra det med att förbjuda människans sexualitet. Något som alla egentligen mår bra av skall omvandlas till något dåligt bara för att personer i ledande befattningar har hittat några nackdelar.

Vansinne !!!

En sak som faktiskt är lite festlig när det gäller bengaler är hockeyns 88-års jubileumstavla. Där förekommer det faktiskt en brinnande bengal i motivet. Vad gör bengalen där ? Hur kom den dit ? Vari ligger den politiska korrektheten i det motivet ? Hur mycket folk än ropar om förbud mot pyrotekniken så tror jag ändå att alla innerst inne älskar det magiska ljuset av ett brinnande bengalhav.

Jag vill avsluta detta sidospår med att citera Peter Tosh…

LEGALIZE IT !!!

Well, well… några tankar som jag bara var tvungen att få ur mig.

Övrigt värt att notera från måndagen var att…

…det pratades övervägande hockey på Ekens innan matchen.
…det pratades om Richard Zednik på Norra Övre.
…det pratades övervägande hockey på Dick Turpin efter matchen.
…det pratades om Daniel Tjernström som materialare 2012.
…det spekulerades om att Richard Zednik trots allt ändå kommer att spela i AIK nästa säsong, och då i tröja nummer 33.

Den som lever får se, lovar mera hockey i nästa inlägg !!!

STAY TUNED !!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: