Med kniven mot strupen – signerat Marran

Fick ännu en lång kommentar av Marran som förtjänar att läggas upp som en separat bloggpost. Och inte nog med det… Från och med nu så finns det en kategori som heter GÄSTBLOGGARE. Grattis Marran… 😉

Den underbara bilden från Kvartsfinal 4 är hämtad från Magnus Necks fotosida. Om Ni kollar igenom bilderna noga så hittar ni faktiskt undertecknad på en utav bilderna. // PROZAC @ your service…

…………………………………………………………………………………………………………………………….

Som alla andra bloggare, skribenter, ”experter”, kompisar, whatever skriver, så har även jag aldrig upplevt sådan svårighet att uttrycka mig i text om känslan att AIK, förra året i Allsvenskan, spelar semifinal nästa vecka. Det finns inga ord kvar. Det är bara overkligt. Jag låg uppe länge igår natt och läste inlägg, bloggar, forum och surrade med annat löst folk om den osannolika händelse vi för kvällen hade fått äran att bevittna. För det var osannolikt.

Det har varit mycket fokus på Viktor Fasth, med all rätt, MEN, vad är det för defensiv styrka vi besitter just nu? Jag är helt mållös. Jag har aldrig sett maken till sådant uppoffrande spel som killarna visat under kvartsfinalen. Snacka om att käka puck och det gäller varenda en av dom.

Men jag vill att vi vrider tillbaka tiden ett par månader för efter att ha bevittnat ett par riktiga plattmatcher i grundserien, speciellt under perioden slutet på november till början av januari då vi tog elva (11!) poäng på sjutton matcher, så var jag väldigt skeptisk till fortsatt Elitseriespel säsong 2011/2012.

Det var en tid då det inte var något vidare kul med hockey. Vi förlorade två dif-derbyn och förlorade tre av fyra övertider under denna period. Psykologiskt tungt förstås. Vi förde spelet i många av matcherna och kunde lika gärna tagit tre poäng. Jag tänker främst på Södertälje borta, förlust 4-2, där AIK dominerar och Linus Videll lite turligt snubblar in två mål och avgör. Och senare, Linköping borta, förlust 4-0, där linjedomaren står i vägen för Engblom (om jag inte minns fel) och LHC kan kontra in 3-0 i ett läge där AIK är på väg tillbaka in i matchen. Och HV71 borta, förlust 2-8. Bara det svider. Istället för vinster så blev vi i vissa fall rånade och förlorade matcher som vi lika gärna kunde ha vunnit.

Under den här tiden så hade vi väldigt många spelare på skadelistan, spelare som spelade ena matchen, missade andra, och så vidare och mitt i allt så var Björn Bjudning, som mäktade med ett GAA på imponerande 3.88 insläppta mål/match, på tio matcher, vår burväktare. Det var med andra ord, tungt. Hopplöst.

Jag är inte heller en person som gärna skyller på domaren, men i det här skedet av säsongen så fick vi faktiskt enormt många domslut emot oss. Domslut som i vissa fall var rent ut sagt löjliga. Det var mängder med horribla domslut och ett gäng alldeles för många ”Too many players on the ice”-utvisningar som bara var så fruktansvärt tunga. Räddningen blev vårt box play.

Och då ska vi inte nämna vårt power play eller individuell statistik där vi var sämst på att teka i hela serien.

Men den motvinden var det som stärkte oss nått så djävulskt. Och beviset för det har vi fått se nu. Dels i slutspurten av Elitserien, då vi till och med kunde unna oss att bänka en hel, frisk, kedja (!), och dels i kvartsfinalspelet mot HV71. Vi gick stärkta ur den ”kris” som vi alla upplevde vid årsskiftet och nu finns det en energi och en glädje i laget som jag inte har sett någon gång under säsongen.

Att vi spelat med kniven mot strupen under 55 omgångar är ingen hemlighet och det har till och med Roger Melin uttalat sig om men nu, nu när vi slipper den där fruktansvärda pressen, där rädslan att förlora är större än viljan att vinna, då spelar vi ut på ett helt annat sätt. Med självförtroende. Med hjärta. Med vilja.

Ett tag var det så oändligt långt upp till en trygg tabellplacering. Och nu, nu väntar semifinalspel. Allt detta tack vare en kris som drabbade laget när det var som tyngst.

Hockey är ett snabbt spel och det hinner blåsa många vindar under en säsong och nu, nu är det tillfälle att skicka det där fingret mot alla experter. Och speciellt ett finger till triljardindustrin Real HV.

Och det gör vi så gärna.

Annonser

12 Responses to Med kniven mot strupen – signerat Marran

 1. skogen skriver:

  Tja Prozak! Nu har jag hittat hit =)
  Skön blogg…

  Ledig nästa lördag? Jag åker till Karlstad med sml. Ses på hovet!

 2. Adam K skriver:

  Jag kan ta att ni tog HV, men tvivlar starkt på om ni tar FBK. Dels är FBK:s spel fysiskare än dagens HV , dels har FK inga junisbackar så tunna som sparris, dels har de Kåberg såom garanterat gör det Ledin aldrig gjorde, de har en helt frisk Wallin tillskillnad från Davidsson, de har för dagen en slugare tränare än JK, FBK har också en vinnande målvakt vilket HV inte hafts sedan boo Ahl och Liv. Så dnu höjs kraven ytterligare. Jag tror AIK tar 1-2 men aldrig 4 mot ett mer homogent lag som FBK än för dagen splittrat HV.

  • Marran skriver:

   …och dels har vi Daniel Bång.

  • PROZAC skriver:

   Adam K – Vi får väl se… AIK var ju utdömda mot HV71. Färjestads BK är tyngre men absolut inte odödliga.

   • Marran skriver:

    Ses vi i Karlstad på lördag?

    Förresten, kommentar angående att AIK nu verkar släppa Mattias Beck helt till nästa säsong?

   • PROZAC skriver:

    1. Nej, vi ses inte i Karlstad. Jobbar tyvärr… 😦

    2. Angående Beck så var det väl ganska väntat att AIK skulle släppa honom. TYVÄRR !!! Jag tycker det är tråkigt eftersom att jag är av uppfattningen att han inte fått chansen. Sedan är jag ganska övertygad om att det ligger något mer än det sportsliga bakom Becks exit. Ingenting som jag har bevis för, men det är mycket magkänsla. Något står inte rätt till…

 3. BankOnPlank skriver:

  ….Och dififabisapaskansenif åker uuuuuuuuuur!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: