Hejdå Hv71 Blue Bulls !!!

01/02… Micke Johansson har precis satt pucken bakom Stefan Liv…

Tänkte köra en klassiker… Ni har säkert sett den på den annan väldigt välbesökt och välkänd sida. Men en episkt svartgul kväll som denna så kan jag inte låta bli att sno konceptet rakt av…

Det ryktas att…


…AIK är i SEMI !!!
…Daniel Rudslätt gjort mål i tom bur igen !!!
…Daniel Rudslätt missade sitt första försök mot tom bur !!!
…Janne Karlsson tog första bästa plan till Ryssland.
…Johan Davidsson är ledsen ikväll.
…den sexiga vakten såg väldigt glad ut efter matchen ikväll.
…Viktor Fasth är världens bästa målvakt.
…en ny AIK-blogg snart ser dagens ljus.
…att PROZAC träffade på BankOnPlank med crew på Tvärbanan.
…Per Ledin är ledsen ikväll.
…Daniel Bång är glad ikväll.
…att de två första perioderna på Hovet var en total katastrof.
…att den tredje perioden på Hovet var en total succé.
…att Ghadaffis armé sitter och firar framgångar på Olivlunden.
…att PROZAC är berusad och därmed inte borde blogga förrän någon gång under morgondagen (läs torsdag).

Tack för visat intresse bönder…

…men AIK har tagit över ruljansen från och med nu !!!

Ha en trevlig semester !!!

Annonser

14 Responses to Hejdå Hv71 Blue Bulls !!!

 1. G:G skriver:

  Fan va enkelt ! AIK behöver möta bättre lag än de som finns i plaskdammen Svensk hockey. Jag hoppas att vi går med i en Europaliga nu när vi växt ur elitseriekostymen.

  • PROZAC skriver:

   G:G – Jag hoppas att Du skojar…

   Champions League i hockey – JA !

   Europaliga – HELL NO !!!

   Den dagen man startar något sådan skit som en Europaliga och AIK möter Prag, München m.m. så kommer jag ägna all tid åt handbollen och bandyn. Belive that !!!

 2. Marran skriver:

  Nu får du en lång kommentar igen. Men jag måste bara.

  Som alla andra bloggare, skribenter, ”experter”, kompisar, whatever skriver, så har även jag aldrig upplevt sådan svårighet att uttrycka mig i text om känslan att AIK, förra året i Allsvenskan, spelar semifinal nästa vecka. Det finns inga ord kvar. Det är bara overkligt. Jag låg uppe länge igår natt och läste inlägg, bloggar, forum och surrade med annat löst folk om den osannolika händelse vi för kvällen hade fått äran att bevittna. För det var osannolikt.

  Det har varit mycket fokus på Viktor Fasth, med all rätt, MEN, vad är det för defensiv styrka vi besitter just nu? Jag är helt mållös. Jag har aldrig sett maken till sådant uppoffrande spel som killarna visat under kvartsfinalen. Snacka om att käka puck och det gäller varenda en av dom.

  Men jag vill att vi vrider tillbaka tiden ett par månader för efter att ha bevittnat ett par riktiga plattmatcher i grundserien, speciellt under perioden slutet på november till början av januari då vi tog elva (11!) poäng på sjutton matcher, så var jag väldigt skeptisk till fortsatt Elitseriespel säsong 2011/2012.

  Det var en tid då det inte var något vidare kul med hockey. Vi förlorade två dif-derbyn och förlorade tre av fyra övertider under denna period. Psykologiskt tungt förstås. Vi förde spelet i många av matcherna och kunde lika gärna tagit tre poäng. Jag tänker främst på Södertälje borta, förlust 4-2, där AIK dominerar och Linus Videll lite turligt snubblar in två mål och avgör. Och senare, Linköping borta, förlust 4-0, där linjedomaren står i vägen för Engblom (om jag inte minns fel) och LHC kan kontra in 3-0 i ett läge där AIK är på väg tillbaka in i matchen. Och HV71 borta, förlust 2-8. Bara det svider. Istället för vinster så blev vi i vissa fall rånade och förlorade matcher som vi lika gärna kunde ha vunnit.

  Under den här tiden så hade vi väldigt många spelare på skadelistan, spelare som spelade ena matchen, missade andra, och så vidare och mitt i allt så var Björn Bjudning, som mäktade med ett GAA på imponerande 3.88 insläppta mål/match, på tio matcher, vår burväktare. Det var med andra ord, tungt. Hopplöst.

  Jag är inte heller en person som gärna skyller på domaren, men i det här skedet av säsongen så fick vi faktiskt enormt många domslut emot oss. Domslut som i vissa fall var rent ut sagt löjliga. Det var mängder med horribla domslut och ett gäng alldeles för många ”Too many players on the ice”-utvisningar som bara var så fruktansvärt tunga. Räddningen blev vårt box play.

  Och då ska vi inte nämna vårt power play eller individuell statistik där vi var sämst på att teka i hela serien.

  Men den motvinden var det som stärkte oss nått så djävulskt. Och beviset för det har vi fått se nu. Dels i slutspurten av Elitserien, då vi till och med kunde unna oss att bänka en hel, frisk, kedja (!), och dels i kvartsfinalspelet mot HV71. Vi gick stärkta ur den ”kris” som vi alla upplevde vid årsskiftet och nu finns det en energi och en glädje i laget som jag inte har sett någon gång under säsongen.

  Att vi spelat med kniven mot strupen under 55 omgångar är ingen hemlighet och det har till och med Roger Melin uttalat sig om men nu, nu när vi slipper den där fruktansvärda pressen, där rädslan att förlora är större än viljan att vinna, då spelar vi ut på ett helt annat sätt. Med självförtroende. Med hjärta. Med vilja.

  Ett tag var det så oändligt långt upp till en trygg tabellplacering. Och nu, nu väntar semifinalspel. Allt detta tack vare en kris som drabbade laget när det var som tyngst.

  Hockey är ett snabbt spel och det hinner blåsa många vindar under en säsong och nu, nu är det tillfälle att skicka det där fingret mot alla experter. Och speciellt ett finger till triljardindustrin Real HV. Och det gör vi så gärna.

  • PROZAC skriver:

   Marran – wow… Slänger upp detta som en separat post. 😉

   Du kanske får en egen etikett snart…

   • Marran skriver:

    Haha, det är inte det som är meningen, jag måste bara få ventilera och jag vet att du är en god lyssnare.

   • PROZAC skriver:

    Marran – Eftersom Du skriver så klockrent så är det inte mer än rätt att inlägget postas om som ett eget inlägg så att flera får ta del utav det.

 3. BankOnPlank skriver:

  Nu tar vi semester ett tag. Dags att börja jogga igen, använda mjukgörande krämer och lotions.. dricka grönt te, rensa kroppen från gift.. Eller inte! För det är ju Dambandyfinal på studenternas på lördag! Sen innan man spytt klart och tagit sig upp ur diket man av en händelse råkade somna i är det ju hockey igen.. och sen.. när polisen släppt dig och du är på väg hem, trasig, sjungande och blödande inser du att det snart är fotboll också. Sommar blir det ju sen och det är då vanliga människor tar semester från sina jobb.. vi tar semester från sporten, från ångesten, skrikandet och känslorna.

  Alla till Uppsala på lördag!

 4. Ulrik Hammarström skriver:

  Lös denna ekvation:
  smarthet+beslutsamhet+mod+vilja+styrka+elegans = X

  Svar: X = Daniel Bångs mål som gav 3-1 mot HV71

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: