HV71 Blue Bullshit & andra tankar…

Peter Kumpulainen i AIK jagar efter Hv71 Blue Bulls Mattias Remstam…

Jag kommer inte ihåg exakt NÄR det hände, men jag kommer ihåg ATT det hände. Som tur var så gav AIK aldrig efter för detta vansinne, även om det var galet nära. Ett förslag låg nämligen redan på bordet.

AIK:s hockeylag skulle officiellt kallas AIK Black Rats !!!

Som tur var så blev det inget…

Vad jag pratar om ?!?!

Jo, jag ”pratar om” att över en natt i mitten på 90-talet så blev majoriteten av Elitserielagen NHLifierade efter att alla övergödda experter i slips som styr klubbarna fått sina viljor igenom.

Det här var vad supportrarna ville ha !!!

Det här var framtiden !!!

Det var HÄR pengarna fanns !!!

Här skulle säljas nya häftiga souvenirer under nya häftiga namn…

Brynäs IF blev Brynäs Tigers, skit-dif som inte heller hade någon skam i kroppen började kalla sig för djurgården Lions, Färjestad BK blev Färjestad Wolves… Måste andas innan jag kräks.

Södertälje SK lyckades hitta någon koppling till oväder och blev Södertälje Lightning, Hv71 döpte om sig till Hv71 Blue Bulls.

Jag kan göra listan komplett, men JAG VILL INTE !!!

AIK valde tradition OCH stolthet före snabba cash, den gången. Man LYSSNADE PÅ SUPPORTRARNA och ställde sig bredvid alla andra idioter till föreningar. AIK gick sin EGEN väg…

Efter några år så började hela den här djurnamnsgrejen att dö ut. Hv71 som hade haft sitt riktiga klubbmärke på ärmarna (se bild) under många säsonger insåg till slut att klubbmärket givetvis skall bäras på bröstet. Hv71 Blue Bullshit… säger bara det.

Tyvärr så har jag under de senaste dagarna fått indikationer på att AIK börjat tappa det där sobra tänket som man hade just DEN gången. Nu ska pengar jagas till varje pris. Känns det som… Det KÄNNS SOM att man missar vad supportrarna vill.

Jag kommer att återkomma till detaljer efter slutspelet.

Jag hade tänkt spinna vidare längre på det här med äkthet, supporterskap och djurnamn… Men jag fastnade i en underbar krönika skriven av Johan Esk på DN. Krönikan i sin helhet finner Du HÄR, dock måste jag citera lite ur den…

”Och i kväll finns det vissa som är extra värda den här stunden. Hjältarna som varit med hela vägen, från division I-källaren till skrälläget i SM-slutspelet.

Anders Gozzi? David Engblom? Jorå, men lika mycket supportrarna som i en blandning av kärlek och galenskap följde AIK till Stortorpshallen i Trångsund, till Vegahallen i Tierp, till Ekhallen på Värmdö och till andra iskalla ställen som var mer islador än ishockeyarenor.

Det är väl inte riktigt friskt att följa sitt lag så hårt men de som varit med på hela resan kommer att känna något annat, något mer än alla medgångssupportrar som i kväll ska testa vad Hovet håller för.”

Så är det, jag har varit med på hela resan. Till och med bortom säsongen i Div 1. Jag var med på resan ner efter att Hjallis och Ingevik hade våldtagit AIK. Jag var med innan Globen ens fanns på plats…

Jag har varit med så länge så att jag kan genomskåda det mesta som försöker säljas in till oss supportrar med förevändningen att det är bra för AIK. Återkommer som sagt efter slutspelet med vad jag syftar på och mina tankar och reflektioner kring det.

*tar ett andetag…*

Ikväll kommer jag bortom allt tvivel känna så mycket mer än medgångssupportern när AIK avancerar vidare till semi-final. Jag kommer garanterat känna glädje, upprymdhet och en massa andra underbara känslor. Men, precis som Johan Esk skriver så kommer jag att känna något annat. Något helt annat…

Jag kommer känna en liten bit av det som är ”mitt AIK” dö.

Det är väl medaljens baksida nu när s.k. AIK-supportrar som för bara några år sedan VILLE LÄGGA NER HOCKEYN (Hejsan Tony, Roger m.fl.) ska in och trängas på Hovet med oss som genomförde hjärt och lungräddning på den döende patienten.

Nu när slipsnissar ska in på Hovet som inte vet ett skit… Fick ett sms från en ”vän” som jobbar som fondförvaltare på en större bank. ”Spelar inte Micke Nylander i AIK ? Och när lade Norström av ?!?”

RIDÅ !!! GAME OVER !!!

FINNS NI PÅ RIKTIGT !?!?!

Låter jag bitter ?!?!

Ja, kanske…

Får reflektera vidare om det en annan gång.

För att återkoppla lite till rubriken så utnämns härmed Hv71:s tränare Janne Karlsson till den störste Blue Bullshithögen av dem alla runt Vättern. Nu ifrågasätter clownen Karlsson om Josh MacNevin fick en hjärnskakning eller inte. Josh MacNevins svar till Janne Karlsson är dock rakt och underbart vackert…

”He can go fuck himself !”

Well, nu är det bara timmar kvar.

Vi ses på Hovet !!!

FORZA AIK !!!

Annonser

16 Responses to HV71 Blue Bullshit & andra tankar…

 1. G:G skriver:

  Medgångssupportrar får mycket skit, men jag tänker så här: Det är fan så mycket roligare med ett utsålt Hovet än att det bara är hardcore på plats. Sen kan det ju bli så att fler och fler medgångare upptäcker hur jävla kul/skönt/ångestladdat/jobbigt/häftigt det är att kolla på AIK och börjar gå regelbundet. Så ökade fotbollen sin kärnpublik, det är bara att hoppas på att hockeyn går samma väg.

  • PROZAC skriver:

   G:G – Du anar inte vad mycket SKIT man fått höra på Västra 321 under de 8 svåra åren…

   ”Aldrig att jag sätter min fot på Hovet !!!”
   ”Har man inte lagt ner hockeyn ?!”
   ”Lägg ner hockeyn !!!”
   ”Hockeyn är pinsam för AIK som klubb…”

   Nu när vissa av dessa AIK:are som yttrat en massa skit om hockeyn glider in på Hovet så har jag lust att välkomna dem med en örfil så att det sjunger i skallen på dem. Fast å andra sidan är den andra halvan av mig faktiskt glad över att de hittat tillbaka. Svårt det där…

   Blandade känslor.

 2. BankOnPlank skriver:

  Inte…. inte tillbaks med guldvipporna va? Snälla…. *hyperventilerar*. Plötsligt ser jag framför mig hur hovet förvandlas till ett amerikanskt nöjescenter.. enbart sittplats… mixad publik.. jag drunknar i julgranar som äter KFC och dricker Bud Light…
  Hjältarna som var med innan steget in i finrummet… alla 980-1283 har blivit vandrande reklampelare med tomma och döda ögon… *flyr gråtande ut i natten*

  • PROZAC skriver:

   BankOnPlank – Det är precis där (i din mardröm) som vi kommer att landa… OM INTE vi supportrar ständigt är vakna, granskande, ifrågasättande och agerar mot sådant som skadar äktheten och passionen i sporten. Vi har varit där och det höll på att ta död på AIK Hockey. Nu gäller det att vi är nyktra medan majoriteten är förblindad av framgång och pengar…

   Här ska inte flys gråtande ut i natten, det är egentligen NU kampen börjar… för AIK !!!

 3. Flempanrat skriver:

  Cred till dig, som vanligt. Keep it black!

  • PROZAC skriver:

   Flempanrat – Tack !!! Du vet alltid vart jag står !!!

   Dock är jag fortfarande besviken över att Du inte var i Cardiff, Du kan m.a.o. inte räknas som riktigt hardcore. 😉

   AIK Black 4-life !!!

 4. Brynäsredaktionen skriver:

  Man skäms över det där Tigers-dravlet. Om BIF velat kallat sig för ”Tigrarna” ungefär som ni kallas för Gnaget så hade jag köpt det rakt av…men amerikaniserade djurnamn?! Tvi vale!

 5. Adam K skriver:

  Ja de där lagnamnen kommer jag ihåg…..vem bestämde sa du när det skulle träda in? Intressant fakta och därför frågar jag av okunskap, denna okunskap kanske du vill fylla på min lucka?

  Grattis för fortsatt avancemang, det är både srogligt och roligt att Se aik spela dte spel ni har. Det sorgliga menar jag för jag är Hv-fan, men roliga då jag ser det på distans om du förstår. Roligt menas att dte är bra ishockey ni spelar så tolka ej på annat sätt. Eloge, hatten av.

  • PROZAC skriver:

   Adam K – tack för gratulationen… Känns underbart en dag som denna.

   Vad gäller djurnamnen så har jag för mig att det var inför säsongen 95/96 som man drog igång detta spektakel. Det var klubbarnas klåpare till direktörer i samråd med SHL som kom fram till att detta var något som skulle lyfta intresset för svensk hockey. VANSINNE !!! Jag kommer att återkomma i ämnet och göra en helt separat bloggpost senare under våren…. Är lite mycket med slutspelet, jobb och allt just nu. 🙂

   • Boena skriver:

    Jag minns att dårdarna redan hade det där lejonet när vi kom tillbaka efter bodenavancemanget. Som jag minns det tog man beslutet 93/94 och det sjuka(ste) var ju inte att en massa lag bestämde sig för att det var en ”ball & bra idé” utan att man faktiskt TVINGADE alla elitserielag att ha dom.

    Men vi var ju nere det året och undvek därmed förnedringen. (Därmed inte sagt att AIK inte skulle vägrat ändå, vi är ju inte äckel-dif. Men vi slapp faktiskt ta det beslutet om jag minns rätt.)

    När vi kom tillbaka hade redan vissa inom elitseriehockeyn insett att det nog kanske inte (suprise, suprise) var en så het idé trotts allt.

   • PROZAC skriver:

    Boena – Hmmmm, mitt minne börjar svikta nu. Men…

    Jag är till 99% säker att det inte hade satt igång säsongen 94/95. Hv71 vann ju SM-GULD 1995 och då hade de inte tjuren eller det där löjliga namnet. Googla på gamla bilder på Hv71 från 1995 så ger det en hint. Däremot två år senare så hade de den där tjuren som de sedan designade om ett antal gånger.

    F.ö. så har Frölunda fortfarande någon pervers idé om att Göteborg har en koppling till indianer.

 6. SA skriver:

  Tja. Bra inlägg i vanlig ordning. Efter den sköna segern så är man hyffsat nöjd….Några saker jag reflekterade över idag var, nu har vi fått äckliga Brynäs sponsorn gevalia på hela långsidorna i ljusreklamen, men hur tänkte dom där? Snabba pengar, men jag anser att gevalia är Brynäs och deras äkliga färg inte skall synas på hovet…Jag menar vad är nästa läge, Falcon på tröjorna eller?

  Massor av nyfrälsta gnagare, folk som sitter och diskuterar om dicken spelade i dif för något år sedan, för att sen sitta och beklaga sig över att alla står i slutet av matchen, för det här var minsan sittplats….

  • PROZAC skriver:

   SA – Ja, jag reagerade också på GEVALIA-reklamen. WTF ?! liksom… Har GEVALIA redan övergett Brynäs IF ? Ingen ordning längre någonstans…

   Jo, det var många nyfrälsta AIK:are på plats igår. Ibland kan det dock slå rakt mot ens förväntningar. Jag skrev ju att en del av mig skulle dö igår…

   Vi fick tre VIP-dårar framför oss som eldade på sittplats mer än vad någon på A24 lyckats med under hela säsongen. Vi är faktiskt ganska trötta och timida på rad 13 och 12 när jag tänker efter. Nåväl… Till slut tappade de tre grabbarna konceptet på grund av alkoholen och klängde över allt och alla, stod upp i tid och otid o.s.v. Lite jobbigt faktiskt, men inombords så skrattade jag lite… Vanligtvis brukar folk tycka att vi på A24 är riktiga gangsters för att vi hejar på och inte bär VIP-bricka. De här grabbarna bar VIP-bricka och var rekordklot full kastrull… Ha ha…

   • SA skriver:

    Du som brukar veta det mesta, har du hört något om biljett släpp mm. inför semifinalerna, AIK har ingen info uppe på sin hemsida vilket kan tyckas vara lite konstigt…

   • PROZAC skriver:

    SA – mitt förslag är att Du ringer kansliet på de nummer som finns att finna på hemsidan…

    Jag har tyvärr ingen info om biljettsläppet. Jag vet inte varför man inte gått ut med någon information. Har sms:at Adam Ekman nu så vi får se om det händer något under dagen…

    Tyvärr måste man ge dif cred för deras biljetthantering och webb. Biljetter och information hade redan varit ute vid det här laget.

   • PROZAC skriver:

    Okej SA… Klockan är nu 14:15… Info kommer upp om en timme eller två på AIK:s hemsida. Håll ut !!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: