AIK! 89/90 – RYTHM IS GONNA GET YOU !!!

AIK-kassett med tillhörande fodral från säsongen 89/90…

(Black Boris… Detta inlägg är till 25 % tillägnat Dig, resten av procenten är tillägnade AIK. Jag förstår om Du redan nu svimmat av lycka…)

Det VAR bättre förr !!! Beviset för mitt påstående illustreras om inte annat av bilden ovan. Långt innan den första mp3-filen hade skapats eller Spotify hade sett dagens ljus så levererades musiken per vinylskiva, kassett eller CD. Vem gick INTE runt och lyssnade på sina egenmixade kassettband i sin Sony Walkman på 80-talet ?

Ja, förutom barnen i Afrika och de på andra sidan järnridån.

Nåväl… AIK som under denna tidsepok låg i framkant när det gällde både ishockeyn och att sälja hockeyrelaterade souvenirer, hoppades under ett fåtal säsonger på att det skulle finnas mängder med pengar att tjäna på att kränga mixad musik i AIK-förpackning.

Själva greppet att sätta ihop några av dåtidens aktuella hitlåtar, varva dessa med reklamjinglar och sedan paketera det hela i ett fodral med AIK:s lagbild på är lika genial som att sälja Gott och Blandat. Hur många orkar inte blanda sitt godis/sin musik själv ? Och med dåtidens stenåldersteknik var det inte bara att slänga ihop en playlist på 30 sekunder… belive that, alla ni bortskämda 80/90-talister !!!

Om AIK verkligen tjänade några pengar på dessa musikkassetter låter jag dock vara osagt. Men mest troligt var nog att Reklamhuset Almen i Karlstad (!!!) drog in kulorna, eftersom det var de som producerade kassetterna för AIK Hockeys räkning.

Kanske finns en förklaring till 90-talets miljonskulder i detta projekt ?

Kanske inte.

Well…

Faktum är att jag bara köpte denna kassett. Kommer inte ihåg vilken match det var på men det är egentligen oviktigt. Om jag inte minns helt fel så försvann denna überhärliga souvenir ur sortimentet bara året efter, eller om det var till 91/92… Att köpa musik på kassett hade plötsligt blivit väldigt Bajen när alla skulle ha musiken på CD istället.

Att AIK inte fortsatte sälja mixade CD-skivor gör mig ändå en smula förundrad, eller så hade kanske någon på AIK Hockey tidig inside info om att mp3 och Spotify var på gång.

Man kunde helt enkelt dra i nödbromsen i rätt tid.

Att sedan det sportsliga gick käpprätt åt h-lvete våren 1993 är dock en helt annan femma, och ett helt annat blogginlägg.

Givetvis har jag återskapat kassettens låtlistor (varför ens använda ordet playlists när det finns ett svenskt ord ?!?!) för både A och B-sidan. Jag lyckades hitta nästan alla låtar på YouTube, klickar Du på en låt så öppnas den i ett nytt fönster.

Så… Behoooold… AIK! 89/90

SIDA A

DON´T BE CRUEL – Cheap Trick

WHEN YOUR HEART IS WEAK – Cock Robin

DRÖM – Martin Rössel

TOY SOLDIERS – Martika

FAMILY MAN – Roachford

PAMELA – Toto

NEVER KNEW LOVE LIKE THIS – Alexander O´Neal

 

SIDA B

KEEPING THE DREAM ALIVE – Freiheit

SAVE UP ALL YOUR DREAMS – Bonnie Tyler

TRIBUTE (RIGHT ON) – The Pasadenas

HIGH TIDE OF LOVE – Trance Dance

ROOTSIE BOOPSIE – Papa Winnie

RYTHM IS GONNA GET YOU – Gloria Estefan

(SITTIN´ON) THE DOCK OF THE BAY – Michael Bolton

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: