Risen From The Dead…

Ja, vad annars ska man säga nu när 42-åringen Thomas Sjögren gjort comeback för Varberg Hockey ?!?! Vet inte varför Thomas Sjögren gör comeback, men antagligen så har han fått problem med sin ekonomi.

För er som glömt bort AIK-ikonen (IRONI !!!) Thomas Sjögren så kan jag berätta att han var en av dem som spelade ner AIK ur Elitserien säsongen 01/02. Thomas Sjögren hade även den goda smaken att spela med nummer 1 på ryggen. TROTS att tröja nummer 1 redan var pensionerad och förärad Leif ”Honken” Holmqvist.

Enbart den ”lilla” detaljen berättar fortfarande för oss AIK:are om hur ”raipat” vårat kära AIK var av Hjallis och Co under början av 2000-talet. Någon i styrelsen borde ju ha reagerat och gått ut med att INGEN bär tröja nummer ett, men som sagt…

AIK var inte riktigt AIK under säsongen 01/02.

I en intervju med Thomas Sjögren på www.aik.se så borde man ha förstått varthän det hela skulle barka åt för håll…

Hur var det att spela mot AIK för andra elitserielag?
– Det var bekvämt att spela mot AIK. Det var ett medgångslag som var bra när det gick bra men som gärna vek ner sig när det gick emot. Kom man i ledning mot AIK var det lätt att vinna, kom AIK i ledningen var det svårt att vinna. Det var många humörspelare i laget. Jag hoppas att vi blir ett stabilare lag som det skall vara svårt att ta poäng av. Det var alltid roligt att spela mot AIK, det var rolig och fin hockey. En traditionsförening.

AIK säsongen 01/02 blev precis vad Thomas Sjögren pratat om. Ett lag utan AIK-profiler som gärna vek ned sig när det bar emot. Dravlet och förhoppningen om att AIK skulle bli ett stabilare lag var Thomas Sjögren själv inte beredd att offra många svettdroppar för. Ibland undrade man från sin läktarplats på gamla sektion C33 hur länge Thomas Sjögren kunde åka runt på sin ena skridsko. Efter AIK:s degradering så försvann Thomas Sjögren snabbt som attan till Malmö Craphawks där Percy Nilsson stod och viftade med sedelbuntarna.

Ja, min skapare vilka minnen…

Det enda positiva jag kan säga om Thomas Sjögren är att han aldrig representerade dif under sin karriär, vilket faktiskt ÄR en prestation av en spelare som representerat så gott som alla lag som finns.

Avslutningsvis…

Satt och kollade på Junior-VM ikväll. Oerhört bittert att Sverige förlorade på straffar mot Ryssland. Tycker att Sverige var värda en finalplats. Men, men… Face it. Sverige kommer aldrig vinna GULD i Junior-VM. Det har blivit Bajen över det hela, och då går det bara inte…

Hur som helst så har det varit underbart att se Patrik Nemeths stabila spel. Ibland har jag svårt att förlika mig med det faktum att Patrik Nemeth faktiskt är en junior. Så bra har han varit under J-VM.

Nu är det ”bara” en bronsmatch kvar innan J-VM spelarna återvänder hem till Sverige. Vissa mer efterlängtade än andra… 😉

Välkommen hem till AIK igen Patrik !!!

…tanken slog mig. Hur FEL är det inte att skriva om Thomas Sjögren och Patrik Nemeth i ett och samma blogginlägg ?!?!

Jag vet inte hur det kunde bli så här… Förlåt Patrik !!!

Annonser

8 Responses to Risen From The Dead…

 1. Adde skriver:

  Först ska sägas att jag är en av bloggen äldsta och mest trogna besökare och jag har fram till detta nu enbart haft positiva saker att säga men jag kan inte låta denna våldtäkt till övertramp passera onoterad!

  Att jämföra en av våra mest trogna killar och framför allt en av våra största talanger i mannaminne med ärke-juden Sjögren kan vara det största övertrampet för ett AIK-hjärta sedan barndomsikonen Frazze såg det som en bra idé att köra några ispass med vår vidriga och ständiga lillasyster!

  Inte okej!

  • PROZAC skriver:

   Adde – Har något snott din låda med Stella eller har badkaret gått sönder ?!?!

   Jag har ALDRIG jämfört Patrik Nemeth med Thomas Sjögren. Vart någonstans i inlägget hittar Du en jämförelse mellan dessa spelare ?!?! Det som eventuellt är ett övertramp är att Patrik Nemeth OMNÄMNS i samma inlägg som den avdankade hockeyzigenaren. Denna fadäs har jag dessutom redan bett om ursäkt för.

   Nu kommer jag dock ha överseende med Ditt svammel.

   Trots allt så ÄR Du bloggens äldsta och mest trogna besökare, inte illa pinkat av en 22-åring. 😉

   • Adde skriver:

    My bad, jag gör en Prozac och kryper till korset..!

    Menade givetvis att en spelare, person, AIKare som Nemeth aldrig ska nämnas i samma andetag som en h*ra som *andas* Sjögren!

    Min poäng var mest att då det handlar om publicerad text så finns alltid alternativet att ångra, nu kommer för alltid Nemeths namn förknippas med *andas* Sjögren för den ovetande googlaren…men nu släpper vi den ovetande ”fotbollsgnagaren” för den här gången med ett unisont ”VART VAR NI NÄR VI VA SKIT!?”

    Hata dif – igår, idag, för alltid!

   • PROZAC skriver:

    Adde – Jag är i chock !!! Trodde aldrig att en öfverklassare från Täby KUNDE krypa till korset… 😉

    Känns som att vi kommer varandra närmare för varje dag som går. När det gäller *andas* Sjögren så frågar jag mig själv om han faktiskt förtjänade ett halvt blogginlägg…

    Nja…

    Samtidigt som han är en spelare som man bara vill glömma och förtränga så kan det vara bra att INTE GLÖMMA. AIK Hockey har en ”underbar” historia av gigantiska felsteg, felbeslut och vansinnesvärvningar. *andas* Sjögren kan förhoppningsvis fungera som ett skrämmande exempel på vad vi INTE vill se i AIK.

    Ungefär som att man i vissa länder har på förslag att man ska ha varningsbilder föreställandes rökskadade lungor på cigarettpaketen.

 2. Ross skriver:

  Ja, mycket svåra minnen finns det..! Den där Sjögren var direkt pinsam att se, han var så slö att man ibland undrade om han led av någon sömnstörning…men som sagt, det finns många fler tyvärr…

  • PROZAC skriver:

   Ross – Thomas Sjögren personifierade begreppet slow-motion. Satt faktiskt och funderade på att göra en AIK Crap De Luxe – 3rd Line… Och Thomas Sjögren är en riktigt het kandidat.

 3. Webmaster skriver:

  .
  Vän av ordning känner sig dock trygg med att Berit Gibbs meddelade att FREDRIK Nemeth inte skulle spla i matchen mot Timrå häromdagen…
  .
  har kärringen haft NÅT rätt de senaste kvartalet ??
  .
  Snälla söta rara med socker på kukskaftet….
  .
  Berit GIbbs torde vara det största hotet mot en tillströmning av publik till AIK hockeys matcher på hovet.
  .
  Jag ser hellre att man byter ut denna spillra av vett och sans än att man värvar två meriterade klassbackar…

  • PROZAC skriver:

   F*cking love you man !!!

   Kan inte Du sätta Dig i speakerbåset ?!?! Bevisligen behöver vi ingen ljudanläggning eftersom Du hörs ändå, således kan AIK faktiskt spara in pengar på att köra ”unplugged”…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: