GOTT NYTT ÅR !!!

Thomas Gradin anno 1978… Åren går, och nu är även 2010 förbi.

Inte många timmar kvar nu innan vi lägger ännu ett år bakom oss. Till skillnad från alla andra mainstream-bloggare och mer professionella mediahyenor så tänkte jag strunta i att skriva ihop någon klämkäck årskrönika. Om man inte har legat i koma under hela 2010 så vet man ju förhoppningsvis vad som har hänt.

En liten Topp 5-lista har jag i alla fall knåpat ihop för er som möjligtvis faktiskt låg i koma. Sett genom AIK-ögon så var 2010 ett makalöst underbart år och jag skulle faktiskt kunna göra en Topp 100, men vi spar det till en annan nyårsafton. Here we go…

 1. AIK tillbaka i Elitserien ! Ja, det var årets höjdpunkt alla kategorier. Den 11:e April 2010 kommer att gå till historien som ett klassiskt datum. Förvisso var det skönt att bli singel igen år 2010, men det här var en övernaturlig glädje, befrielse och tillfredsställelse som inte går att mäta eller ens att beskriva.
 2. 5 – 2 & 5 – 2. Efter åtta år i underlandet med ”heta derbyn” mot Huddinge Hockey, Arlanda Wings och Trångsunds IF så blev det äntligen dags för the real thing. AIK satte lillebror dif på plats inte bara EN gång, utan TVÅ gånger.
 3. Den sexiga kvinnan/vakten på A24 bakom AIK:s bås. Behöver faktiskt inte utveckla det här, har man sett henne så vet man bara ATT det är en höjdpunkt.
 4. Södertälje SK – AIK i Kvalserien.Galen atmosfär och ännu galnare blev det efter matchen då SSK:are och AIK:are jublade ikapp efter att Richard ”CH” Gynge gjort mål i Sudden-Death. Tror aldrig att jag kommer att få uppleva något sådant igen.
 5. Klabbe hånar Jonas Westerling. Humor på hög nivå när Klabbe inför avgörande straff (i träningsmatchen Almtuna IS – AIK) skrek ”Petad ur Gnaget !” till Jonas Westerling, varpå Jonas Westerling gjorde mål på en av de snyggaste straffarna någonsin. Efteråt firade Jonas Westerling det matchavgörande målet med att åka mot läktaren med handen vinklad mot örat för att lyssna efter fler sköna tillrop från Klabbe.

Hoppas att Ni alla får en skön nyårsafton, och ska Ni ut och skjuta raketer så sikta gärna mot (o)vännen som håller på djurgården eller dennes lägenhet/villa/apbur. Vi ses på Hovet på Söndag, då börjar vi 2011 med en seger mot Timrå IK direkt !!!

Annonser

9 Responses to GOTT NYTT ÅR !!!

 1. Black Boris skriver:

  Gott Nytt År på dig Prozac!

  Ps.
  Du vet väl att Klabbes hån och Westerlings svar på tal finns på film… http://blackboris.blogspot
  .com/2010/09/almtuna-aik-westerlings-avgorande.html

 2. En av dem på hovet... skriver:

  Ja en seger mot Timrå blev det 🙂
  Kul!
  Fin fortsättning på det nya året!

  • PROZAC skriver:

   Viktig seger, otroligt viktig seger…

   Segern måste bero på att min favoritvakt bakom AIK:s bås var på plats, kan med säkerhet säga att det annars hade gått åt h-lvete.

   God fortsättning till Dig med… 🙂

 3. En av dem på hovet... skriver:

  Har du fått reda på vad hon heter än? 🙂
  Vet att hon hejar på Aik…

  • PROZAC skriver:

   En av dem på hovet… – Ja, jag tror mig med största säkerhet veta självaste zenit av mänsklighetens skönhets namn. Det är ett vackert namn… Ligger extremt bra på tungan när man uttalar det.

   Att hon håller på AIK hade jag iskallt räknat med, något så vackert kan inte hålla på något annat skitlag. Det skulle strida mot varenda naturlag och logisk tanke/handling… Ändå känns det bra att få det bekräftat, faktiskt. 😉

 4. *L* skriver:

  Jag vet att hon även jobbar på Aik’s fotbollsmatcher på Råsunda.

  Undrar just hur vi ska locka publiken till Hovet.
  Katastrofalt med publik.
  Kom igen nu!
  Det är ju inga derbyn varje match.
  Grabbarna behöver publikstödet.
  Nu har vi derby den 11 och den 16 möter vi Frölunda.
  Klart att de svartgula krigarna ska vinna över Dif och indianer…

  • PROZAC skriver:

   *L* – Jasså ?!?! Coolt, men…

   Då är Hon uppenbarligen utplacerad vid helt fel läktare. Hälsa henne att Hon borde kräva en omedelbar förflyttning till Västra, sektion 321. 😉

   När det gäller att locka tillbaka publiken till Hovet så kommer det säkert att ta ca. 1 – 2 år. Först och främst så är det upp till oss att dra med andra AIK:are till Hovet, få dem att upptäcka AIK. Inse att hockeyn är kul. Bli beroende. Sedan är de fast, och de kan i sin tur börja övertala ”tredje person”.

   Vidare bör man även sjösätta enkla ”events” som att någon sponsor delar ut något en present till någon slumpmässigt utvald i publiken o.s.v. Det finns hur mycket som helst som man skulle kunna göra.

   Sedan tycker jag att AIK måste marknadsföra sig mera aggressivt och med finess. De klassiska derbyannonserna inför matcherna med Hammarby IF är ett state of the art exempel på hur det borde se ut. Upp med såna affischer i varenda busskur. Ja, det kostar pengar men det skapar uppmärksamhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: