MODO Hockey vs. AIK J20… och lite bandy också.

AIK vs. MoDo AIK. Ja, de hette faktiskt så 85/86…

Ett AIK med nio spelare på frånvarolistan, med sex juniorer i truppen, en ”debuterande” Björn Bjurling i mål mot ett MODO Hockey som tokvärvat NHL-meriterade spelare under de två senaste veckorna.

Ja, förutsättningarna för en AIK-vinst såg ju inte alltför goda ut. Undertecknad var under rådande förutsättningar mentalt förberedd på ännu en smärtsam förlust. Inte började matchen något vidare heller då Björn Bjurling släppte in det första skottet mot mål…

Men AIK är AIK…

Eftersom jag följde matchen på radio så är det svårt att säga något om spelet, så jag besparar er från mina spekulationer kring det. Hur som helst, med 32 sekunder kvar så forcerade AIK in det extremt viktiga 2 – 2 målet genom Richard ”CH” Gynge. Då hade man plockat ut Björn Bjurling och MoDo hade haft sina chanser att punktera matchen genom att sätta 3 – 1 i tom bur.

Förlängningen blev mållös och matchen gick till straffar, och jag måste säga att det var ren tortyr att följa den extrema straffläggningen på radio. Kom igen liksom, 24 straffar !!!

Galet värre !!!

Richard ”CH” Gynge såg till att bli DUBBEL hjälte genom att sätta den avgörande straffen. Med en minut kvar av matchen hade AIK noll poäng… men man åkte hem med två. Imponerande !!!

Just ja, angående bilden… MODO Hockey hette ju MoDo AIK en gång i tiden, men inte for de omkring och kallade sig själva för enbart AIK bara för det. Skellefteå AIK är redigt efterblivna som fortfarande inte har lärt sig.

Mattias Ek på Expressen drog i alla fall växlar direkt efter matchen igår och förutspår att det blir Kvalserien för MoDo, själv skulle jag helst av allt vilja se äckel-dif och Skellefteå AIK i Kvalserien i vår.

Nu väntar en svår bortamatch mot HV71 som undertecknad tänkte följa på plats, om jag inte blir risigare än vad jag är nu. Å andra sidan kan man ju bli frisk men få en istapp i huvudet när som helst så man får väl se var man befinner sig på tisdag.

Och så var det det där med annandagsbandyn…

Det blev tyvärr ingen ”derbyrevansch” mot äckel-dif. Ett hundratal åskådare fick se AIK åka på en brakförlust mot lillebror. Enligt sportchefen för AIK Bandy Jonas von Kjerrulf så var AIK med i matchen fram till halvtid då det stod 1 – 3, men sedan ballade allting uppenbarligen ur och skansens if kunde vinna med siffrorna 9 – 3.

Enligt källor på plats så skapade AIK-publiken ett ruggigt bra drag på Spånga IP. Hela matchen igenom stöttade man AIK med såväl sång som pyroteknik i form av smällare. Citat: Kulturberikarna i Hjulsta och Tensta måste ha trott att de åter var på hemmplan så som det small…

Nästa derby spelas 2011, på trettondagen. Då ska dif dö !!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: