From the very north of Sweden…

Kom hem för några timmar sedan från Luleå… trasig.

Det blir så när man dricker öl med norrlänningar. Därför blir det ett litet kortare inlägg om matchen igår.

Först och främst så var det en typisk ”mitt-i-serielunken-match” som avverkades igår. Det tog inte många minuter in i matchen förrän man förstod att det skulle bli en målsnål tillställning. Och det blev det också, efter ordinarie tid så var resultatet 1 – 1. Kanske inte riktigt rättvist eftersom Luleå faktiskt var det bättre laget. Men AIK har Viktor Fasth i mål och han var som så många gånger tidigare alldeles lysande.

Hur som helst… I förlängningen avgjorde Luleå, mål av Elias Fälth.

Avslutar med lite gott och blandat från Coop Arena…

 • Peter Nolander – Måste ju bara nämna honom. Alltså 0 – 1 målet, vilken pärla han fick iväg !!! Jag ser gärna att flera mördarprojektiler avlossas från Nolanders klubba. Skjut Peter, skjut !!! 😉
 • SNUS – Man kan köpa snus inne på Coop Arena !!!
 • Boxplay – Det var nog vad som imponerade mest på mig. AIK:s säkra spel i boxplay var underbart att se. Kollegorna som jag såg match med (Luleå-fans allihopa) blev bara mer och mer frustrerade när AIK enkelt dödade den ena utvisningen efter den andra.
 • POWERBREAK !!! – Nej, norrlänningarna har inte fattat grejen…
 • Dick Tärnström – Dick var tillbaka, men han såg mest trött ut.

Tänkte förklara bilden också… Var inne i Luleås souvenirbutik i en av pauserna och jag måste säga att jag blev nästan gråtfärdig av avundsjuka. I butiken fanns nämligen ALLT att köpa i souvenirväg, och jag kan bara drömma våta drömmar om att AIK kommer upp i samma nivå som Luleå när det gäller souvenirerna.

Bara en sådan sak som att man kan köpa en original tröja. Förvisso kostar en sådan 2.900 :- med nummer och namn, men då är den EXAKT som de tröjorna spelarna bär på isen. Broderade siffror, broderat klubbmärke och påsydd reklam. Som det SKALL vara !!!

Jag har efterlyst att AIK skall börja sälja original tröjor, men det händer nada. Man verkar vara nöjda med att ha tagit fram en mindre bra replica-tröja som man kränger iväg för 800 :- !!! Kom igen liksom, jag KANSKE hade köpt årets AIK-replica om exempelvis snörningen åtminstone hade varit i rätt färg.

Tyvärr, men när det gäller souvenirer och merchandise är AIK fortfarande kvar i Division 1.

RIDÅ !!!

Annonser

7 Responses to From the very north of Sweden…

 1. Stefan Andersson skriver:

  Bra inlägg, tänk vad pengar Gnaget skulle dra in om de insåg efterfrågan. I år så har det bara kommit ut en souvenir, den dåliga replikan. Vi är nog många som törstar efter unika hockey grejer. Kolla fotbollen, de har väl tagit fram ett tjugotal t-shirtar sista året…Sen känns väl det sådär att de rear ut gamla sm-guld tröjor på hovet…..

 2. Stefan Andersson skriver:

  Bra inlägg, tänk vad pengar Gnaget skulle dra in om de insåg efterfrågan. I år så har det bara kommit ut en souvenir, den dåliga replikan. Vi är nog många som törstar efter unika hockey grejer. Kolla fotbollen, de har väl tagit fram ett tjugotal t-shirtar sista året…Sen känns väl det sådär att de rear ut gamla sm-guld tröjor på hovet…….

  • PROZAC skriver:

   Yo SA – Som sagt, ett besök i Luleås, Brynäs IF:s eller t.o.m. apornas souvenirbutiker gör en gråtfärdig.

   Det TRÅKIGA är att varken viljan eller ambitionen inte verkar existera. Innan säsongen mailade jag både AIK och Segui om det här med att beställa in ett gäng RIKTIGA tröjor samtidigt som man beställde till truppen, givetvis mot förskottsbetalning. Men jag fick ett goddag yxskaft till svar.

   Och som Du säger, det är PENGAR som AIK skulle kunna tjäna.

 3. Emelie skriver:

  Najs inlägg, men en liten sak fattar jag inte riktigt, kan bero på att jag är norrBOTTNING (hatar att använda ”norrlänning”)

  ”POWERBREAK !!! – Nej, norrlänningarna har inte fattat grejen…”

  • PROZAC skriver:

   Emelojsan – jag vill inte verka arrogant, för jag är faktiskt en varm och go person…

   Men är inte norrBOTTNING och norrLÄNNING samma sak ? Det fick i alla fall jag lära mig i skolan. Min lärarinna sade att alla norr om Gävle är släkt med varandra och bor i lappkåtor, håller på med renskötsel och sådant. Sommartid så tillverkar norrLÄNNINGARNA a.k.a. norrBOTTNINGARNA souvenirer av björknäver som man säljer till de från ”fjollträsk” som är uppe och fjällvandrar.

   Vidare sade hon något om att de som bor i Sundsvall tillhör undantaget…

   När det gäller POWERBREAK !!! så ber jag att få hänvisa till tidigare blogginlägg i ämnet. Du hittar det någonstans bland allt svammel 😉

 4. Emelie skriver:

  Usch, haha. Måste vara en äcklig lärare.. (eftersom jag är här uppifrån hatar jag alla ”fördomar” eftersom dom inte stämmer)
  Hoppas du skojade när du sa att du har fått lära dig att det är samma sak… Norrland är en landsdel, Norrbotten ett län som ligger i Norrland, precis som västerbotten, Gästrikland och massa andra län.
  Nåja, det uträttat. Hoppas det går vägen för AIK i derbyt imoron 😉

  • PROZAC skriver:

   Ja, lärarinnan var äcklig. Hon höll på dif… Äckel-dif som för övrigt skall förnedras ännu en gång ikväll.

   Det här med Norrbotten, Norrland o.s.v. var något som jag sov mig förbi i skolan om jag ska vara ärlig. Men det är tur att man kan ”catcha up” sådant flera år senare på sin egen hockeyblogg. Jag tackar och bockar för den nyttiga lektionen…

   Nästa gång jag är i Luleå så vet jag att Ni är norrlänn…bottn… aaaah, det var svårt det här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: