Breaking Down The Days

Idol-Mark drog några rhymes, Bång tog pucken och gjorde mål istället…

Senast jag bloggade var för ganska exakt två veckor sedan…

Att det skulle bli ett ett längre uppehåll från bloggandet var inte planerat, utan det bara blev så. Arbete, sviktande hälsa och NHL11 har tagit alldeles för mycket av min tid. Sedan vill jag faktiskt skylla på AIK Hockey också… Eftersom de plötsligt började rada upp den ena sköna vinsten efter den andra så har man givetvis firat vinsterna ordentligt, vilket inneburit att man varit Bakis De Luxe stundtals.

Nåväl…

Eran favoritbloggare ÄR TILLBAKA och jag tänkte göra en snygg liten breakdown (som Mark In The Park skulle kallat det) över de dagar som har gått sedan senaste inlägget. Håll hårt i testiklarna, nu kör vi…

 

AIK – Luleå HF 0 – 3, var inte så mycket att snacka om. AIK sköt alldeles för få skott samtidigt som Luleås målvakt Anders Nilsson var hur stabil som helst. Inför matchen hade jag skrivit en ledare i matchprogrammet där temat var vårkänslor. Fick givetvis ta en del skit för det i och med att AIK förlorade med 0 – 3, men någonstans hade jag ändå rätt… de fem kommande matcherna skulle bevisa det. Kvällens behållning var annars att se Tobias Ericsson veva på Pär Arlbrandt efter att idioten varit framme och slashat Viktor Fasth.

 

Brynäs IF – AIK 0 – 3, var betydligt trevligare. Undertecknad övningskörde (så fort så att övningskörningsskylten blåste iväg) upp till Gävle med sin yngre bror som håller på Brynäs IF. Innan matchen gick snacket om Brynäs IFs nya målvakt Thomas Greiss och de 7 mål han släppte in mot Södertälje SK matchen innan. Det skulle visa sig bli en jobbig kväll för Thomas Greiss. Kent McDonell gjorde nämligen 1 – 0 till AIK på en puck som Thomas Greiss tappade in på något sjukt sätt, när sedan Daniel Bång gjorde 2 – 0 med bara nio sekunder kvar av första perioden kändes faktiskt matchen vunnen. Innan hemresan förgylldes kvällen av att man sprang på självaste Black Boris på parkeringen. Efter lite trevligt efter-matchen-snack så bar det av mot Stockholm igen i den guldfärgade Volvo 740:n. Efter lång tystnad så summerade tillslut den yngre brodern kvällen med att… Brynäs IF i alla fall hade ett bra intro.

 

AIK – LINKÖPINGS HC 2 – 1, missade undertecknad. En god vän och kollega hade skandalöst nog planerat in sin 40-års fest samma dag som AIK skulle spela. Då festen bestod i att Rocky chartrat ett eget tåg med bar & discovagn för inbjudna gäster så fick hockeyn stå åt sidan denna kväll. Stort jubel utbröt i discovagnen när vi tystade ner musiken och meddelade att AIK hade tagit revansch på Linköping. Målskyttar för AIK var Stefan Johansson och Kent McDonell. På AIK Hockeys hemsida hade Adam Ekman passande nog följande rubrik : AIK:s segertåg fortsätter. Tåg var temat för kvällen, yao…

 

AIK – FRÖLUNDA INDIEN 5-2, var bara en försmak inför det som komma skulle. AIK körde över Frölunda från början till slut och Dick Tärnström fick ÄNTLIGEN göra mål. Frölunda vann förvisso skottstatistiken men Viktor Fasth var ännu en gång lysande i mål. Tyvärr slappnade AIK av på slutet så att Frölunda kunde göra ett tröstmål. Sådant kan göra mig irriterad när spelarna bara lallar runt i och med en trygg fyramålsledning. Med tanke på hur Viktor Fasth stod upp hela matchen så borde man hjälp honom på slutet så att han hade sluppit släppa in ett bjudmål. Apan Kenta Johansson summerade kvällen med följande sköna citat: Ser ut som vi skiter i brallan…

 

VESA TOSKALA var först nära att hamna i AIK, sedan klar i 30 sekunder… för att egentligen INTE vara klar, men till slut ändå… KLAR FÖR AIK. AIK:s nya reservmålvakt under november måndag blev ingen mindre än NHL-keepern Vesa Toskala. Riktigt coolt, därför att… Vi är AIK, klart att vi ska ha en NHL-målvakt till att öppna båsdörren medan Christopher Heino-Lindberg kör rehabilitering och Viktor Fasth står i mål . Symbolvärdet i denna värvning är obetalbar och PROZAC gillar… Nästa givna steg borde vara för AIK att skriva kontrakt med Sidney Crosby för att låta honom bära David Engbloms klubbor i en månads tid. Hybris i AIK ?!?! Näääääh…

 

AIK pissade på högmodiga äckel-dif ännu en gång. AIK ÄR BÄST I STAN !!!

äckel-dif – AIK 2 – 5, igen !!! Nej, jag hade inte förväntat mig att AIK så ENKELT skulle sätta mongoloida lillasyster på plats ännu en gång. Jag hade förväntat mig ett jämnare och grisigare derby än det föregående, mera ställningskrig och kamp. Men, AIK visade ännu en gång sin suveränitet på isen. Redan efter fem minuter så såg man att AIK var det hetare laget i varenda närkamp. Precis som i första derbyt så kämpade sig äckel-dif in i matchen, men bara för att se AIK och Johan Andersson ta kommandot och lägga in en högre växel. När sedan Daniel Bång stal pucken av den bästa dif-målvakten genom tiderna och satte 4 – 2 precis innan slutet på 2:a perioden var förnedringen fulländad. Jag hoppas att Mark In The Park har ett väldigt långt kontrakt med skansen.

På läktaren då ?

AIK-klackens BLIXTBOMB-TIFO var det häftigaste jag har sett på länge och trots att arenan var fylld med apor (deras hemmamatch) så var det AIK som ägde Globen även denna kväll. När Oscar Ahlström gjorde 5 – 2 och vi på A24 sjöng för aporna bakom oss att de som inte hoppar är gnagarsvin så satt de bara där och glodde som raipade thailändska bärplockare i Norrland.

 

Timrå IK – AIK 1 – 4, blev en bittersweet upplevelse. Vinsten mot Timrå IK innebar att AIK tog sin femte raka seger och parkerade därmed på sjätte plats i Elitserien inför landslagsuppehållet. Trots den härliga segern så fick matchen en bitter eftersmak i och med att Josh MacNevin bröt benet. Josh MacNevin blev tacklad i ryggen av Timrå IKs finländare Ilkka Pikkarainen och rasade olyckligt in i sargen, så pass olyckligt att han bröt högerbenet på två ställen. Reaktionerna lät inte vänta på sig… Golden Hills server började senare på lördagskvällen att brinna och överallt höjdes röster om avstängning, Ilkka Pikkarainens huvud på ett fat o.s.v.

Alltså, okej… Tacklingen var i ryggen i närheten av sargen. Hade Josh farit in i sargen med huvudet först så hade väl nacken varit bruten på två ställen. Samtidigt så ÄR ishockey en fysisk sport !!! Det ska tacklas och smälla anser jag, och då får man räkna med att det händer olyckor. Eller så förbjuder vi allt och skapar ett innebandy på is.

Nej tack !!!

Glädjande nog så gick operationen med Josh MacNevin bra och så sent som för någon dag sedan lät han hälsa till alla AIK:are att han garanterat kommer att spela den här säsongen.

 

POWERBREAK !!!

 

Avslutningsvis så måste jag slå ett slag för Bommersvik. Ett underbart ställe där jag fick vara några dagar på alla tågresenärers bekostnad under veckan som gick. Bommersvik som ligger mellan Nykvarn och Järna är en första klassens idyll, så om Du hör Din chef prata om framtida arbetsplatsträffar eller konferenser så kan Du lite snyggt flika in ett tips om Bommersvik.

Tyvärr så drabbades ju bloggen av ytterligare försening i och med min vistelse på detta underbara ställe, men nu är undertecknad tillbaka med full kraft. För att göra det enklare för er att få reda på när jag uppdaterat bloggen så kan ni surfa in på Twitter och lägga till mig (StockholmNoir) i eran Follow-lista. Har ni sedan Timescape i era mobiler (JUST DET, INTE I-PHONES !!!) så får ni en liten notifikation när bloggen uppdaterats.

STAY ONLINE, STAY TUNED !!!

Annonser

8 Responses to Breaking Down The Days

 1. Kaj.bjerlöw skriver:

  Underbart Prozac mina öron är som rosetter i mungiporna 🙂

 2. Eddie skriver:

  vägen hem från gälve
  Guldfärgad volvo? det måste varit den vi (Boris och jag) körde om.
  Den hade en stor röd triangel på bagageluckan och körde lika fort som en A-traktor, fast sådana inte får köra på motorväg.

 3. Stefan Andersson skriver:

  Äntligen är du tillbaka!!!

  Bra inlägg.

  Rock n Roll.

 4. hedenhös skriver:

  Det går inte att hyra in Idol-Mark till firmafester och dylikt? Något slags modern jyklare. Han får gärna ha på sig munderingen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: