När minnen väcks till liv…

Det har varit väldigt mycket Silly Season på bloggen den senaste tiden. Givetvis är detta helt i sin ordning då vi befinner oss i det skede när klubbarna bygger sina lag för nästkommande säsong. Men det kan bli lite för mycket så därför kommer här en bild från säsongen 98/99.

Bara för att bryta av mönstret lite…

Jag tillhör kategorin hockeynostalgiker som då och då brukar bläddra i bildarkivet bara för att ganska omgående fastna vid en bild. En bild är ju så mycket mer än bara en bild. Bara bilden i sig eller någon detalj i bilden kan trigga igång mina tankar. Minnen väcks till liv och man kommer ihåg sådant som man trodde att man hade glömt bort.

Bilden ovan väckte en del gamla minnen…

Året är 1998, eller kanske 1999. Det är derby mot skansen, ett av de tre hemmaderbyna som AIK spelar denna säsong. Ett vansinnigt påfund kallat derbygrupper har gjort att det gått inflation i derbyn.

Vet inte hur många som faktiskt minns, men inget av AIK:s tre hemmaderbyn lyckades dra 13.850 åskådare till Globen denna säsong.

Rent sportsligt så var säsongen 98/99 derbymässigt ingen hit. Av de sex derbyna som spelades så besegrade AIK skansens IF endast vid ett tillfälle. Den 22:a November 1998 vann AIK med 4 – 3 efter att Jarkko Varvio avgjort i sista perioden.

Blir ändring på det i höst… Då ska vi krossa dif mer än bara en gång.

Och så spelarna på bilden… My GOD !!! Vem hade vid fototillfället kunnat i sin vildaste fantasi föreställa sig att…

…ärkeapan Thomas Johansson tre år senare skulle spela för AIK för att senare i karriären återvända till äckel-dif. Kommer återkomma till detta i den kraftigt försenade trilogin Ultimate Hockeywhores.

Stefan ”Myran” Gustavson senare i karriären skulle få ”kicken” från AIK och bli lagkapten i Linköpings HC.

Johan Silfwerplatzs hockeykarriär skulle ta honom till den tyska tredjeligan och senare även till Skottland, Österrike och Italien.

Minnen, minnen, minnen…

Annonser

18 Responses to När minnen väcks till liv…

 1. Adfe skriver:

  Vill bara poängtera att pucken från Jarkko Varvios ena mål står här i hyllan och hans matchklubba hänger på väggen, signerad av laget… Året var 98/99, matchen den 23 november 1998.

  • PROZAC skriver:

   Mannen, det är stort !!!

   Kan säga att man blir lite avis då den enda klubba jag har är Acke Johnsons, osignerad…

   *skäms lite*

 2. Redaktionen skriver:

  Det var mkt byteshandel mellan er och babianerna, kanske dags att sluta upp med den ovanan en gång för alla..?

  • PROZAC skriver:

   Okej ?!?! Exakt vad menar Du nu ? Jag kan inte minnas en enda bytestrade med skansen…

   • Redaktionen skriver:

    OK, kanske inte nån riktig trade men visst vandrade gårdare och gnagare mellan klubbarna ett tag? tänker på Riddarn, Osten, Patrik Erickson (haha!), Frasse, Thomas Johansson…

   • PROZAC skriver:

    Kräver att Du ändrar ditt nick till Brynäsredaktionen eftersom jag fått klagomål från folk som tror att Redaktionen är undertecknad… Så kan vi ju inte ha det.

 3. Adde skriver:

  Vi bara inflika att ovan nämnde Jarkko Varvios klubba från matchen mot aporna den 23 november 1998 (alltså rör det sig om säsongen 98/99) hänger signerad på väggen i lägenheten. Som lök på laxen står även pucken från 4-3 kassen i bokhyllan och skiner i all sin prakt!

 4. Kiruna skriver:

  gårdaren johansson…minns säsongen 2000 när vi åkte ur i kvarten mot dif, en hel trupp i svartgul tröja åker runt med tårar i ögonen utom en. Denne åker istället runt med ett stort LEENDE på läpparna och gratulerar difarna. Ett av de mest vidriga minnen jag har…

  • PROZAC skriver:

   Jag satt uppe på etage 4 (hette det då i alla fall) och såg Thomas Johansson åka runt och småskratta/fira med sina difvänner. Som sagt, bara sekunder efter att AIK åkt ut i Kvartsfinal mot äckel-dif. Att inte Thomas Johansson avrättades offentligt genom hängning i Globen den kvällen får ses som ett grovt tjänstefel från AIK:s dåvarande styrelse.

   Hockeymässigt var apan Johansson trots allt bra i slutspelet, men det hamnade i skuggan av detta vidriga och respektlösa agerande mot supportrarna.

   Thomas Johansson… DU ÄR ÄCKLIG !!!

 5. Webmaster skriver:

  Thomas Johansson….brrrr…. hat hat hat…
  Jag är lite osäker om det var vid det tillfället som
  min blåbärsglass i våffla hamnade på villovägar ?

  Blåbärsglass…globen…. nostalgi..

  • Kiruna skriver:

   Globen är sjuk nostalgi, glass, sportbaren och AIK vadet. Eller när man kunde få käket serverat till sin plats…spelarna gick inte av för hackor heller, får homoerotiska tankar om Jarmo Kuusistos vader…

   • Kiruna skriver:

    Tyvärr har de ju utan att fråga om det är ok först döpt om sektionerna. Man kan alltså inte ens om man vill sätta sig på klassiska C38…

   • PROZAC skriver:

    C38 var en klassisk sek…instutition. Sveriges i särklass kunnigaste och mest korrekta supportrar höll till där då det begav sig. Vi som var lite mer chill satt på C33.

   • PROZAC skriver:

    Frågan är vad man vinner på att döpa om sektionerna…

    Hittar alla bättre nu ?
    Blev supportrarna gladare ?
    Blev arenan mer internationell ?

    Känns som att någon har haft för lite att göra hos Arenabolagets förvaltningsenhet.

 6. Webmaster skriver:

  Kiruna/

  Kul att höra att du vill sätta på C38…

  smickrande minst sagt,

  jag visste ju att ditt äktenskap bara var av typen skenmanöver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: