Silly Season – Ryno ut, Persson in…

#24 Niklas Anger spelade för AIK i fyra säsonger…

Efter att ha bevittnat gårdagens debacle på Råsunda så känns det skönt att man kan förtränga fotbollen och grotta ner sig i helgens AIK-relaterade hockeyhändelser. Redan i fredags så meddelade Anrellbladet att Johan Ryno får gå, samt att AIK varit intresserade av Niklas Anger men gett honom nobben.

När det gäller Johan Ryno så är jag inte ett dugg ledsen över att han får gå. Grabben har fått chansen av AIK att visa vad han kan, men tyvärr så har Johan Ryno bara blixtrat till ibland. Och det håller givetvis inte. Jag förstår mig inte på Johan Ryno. Han har fysiken, men han använder aldrig kroppen. Han har spelsinnet, men kan flera matcher i rad slå ena felpassen efter den andra. Johan Ryno har ju faktiskt alla attribut för att vara en powerforward men ändå vill det sig inte.

I Kvalserien 2009 så klev dock Johan Ryno fram och då såg det faktiskt ut som att det äntligen hade lossnat. Under de 9 matcher Johan Ryno spelade i Kvalserien 2009 levererade han 3 mål och 5 passningar, klart godkänt. Således blev årets säsong en besvikelse då jag och säkert flera andra med mig förväntat oss fler poäng än de 20 pinnar som Johan Ryno skrapade ihop i grundserien.

Johan Ryno har ju tidigare försökt sig på elitseriespel i Frölunda, Timrå och skansen men inte lyckats i någon av de klubbarna. Således tycker jag AIK gör rätt som släpper Johan Ryno, han har verkligen fått chansen att visa vad han kan. Troligtvis så kommer väl Johan Ryno få sitt genombrott men risken är nog större att han kommer bli ishockeyns svar på Johnny Rödlund.

Trots allt…

Tack Johan Ryno för Din insats i AIK !!!

 

Niklas Anger då ?!?! Niklas Anger kom ju till AIK 1998 efter att ha fått gå från skansen. 97/98 var Angers sista säsong i dif och tydligen var 7 presterade poäng på 45 matcher något som väckte AIK:s intresse. Nåväl… Fyra säsonger blev det i AIK där den sista säsongen 01/02 blev den bästa för Niklas. På 50 matcher i grundserien gjorde Niklas Anger 12 mål och 20 pass vilket får ses som klart godkänt då ingen av de finska superimporterna var i närheten av att ens prestera hälften.

Tyvärr åkte ju AIK ur Elitserien våren 2002 och Niklas Anger drog som en avlöning vidare till Brynäs IF där han fortsatte att leverera så pass duktigt så att han fick chansen i Tre Kronor. Inför säsongen 07/08 var Niklas Anger tillbaka i dif. trots två bra säsonger så valde dif att INTE förlänga kontraktet. Året som gick tillbringade Niklas Anger dels i Timrå IK och senare i det schweiziska laget Basel.

När det gäller Niklas Anger så är det givetvis ett stoooort minus att han spelat för djurgården i två omgångar. Dock ser jag honom som en bättre spelare än exempelvis Daniel Rudslätt och således blev jag förvånad när AIK nobbade Anger. Man kan bara hoppas att Anders Gozzi vet vad han håller på med.

På tränarsidan så har ju Rikard Franzén som bekant lämnat sin plats som assisterande tränare. Idag blev det klart att Roger Melin återförenas med Gunnar Persson som går in i den rollen. Gunnar Persson tränade Rögle BK säsongen som gick men fick sparken precis innan Kvalserien. Med facit i hand kan vi bara konstatera att han förfogade över skräp då de nya tränarna inte lyckades göra bättre ifrån sig. Så kan det gå… Roger Melin och Gunnar Persson har kamperat ihop tidigare i Brynäs IF, och då slutade det bland annat med SM-GULD 1999.

Med andra ord så förväntar jag mig att AIK spelar SM-FINAL till våren 2011. Känn absolut ingen press…

På målvaktsfronten så har det florerat en del rykten. Hockeykanalen har uppgett att AIK är intresserade av f.d. bajenpundaren och skansenmålvakten Daniel Larsson. Daniel Larsson spelar just nu i Detroit Red Wings farmarlag och har inte lyckats ta en ordinarie plats. Nu går tydligen kontraktet ut och AIK ska tydligen vara intresserade. 

Dessutom uppger Smålandsposten att Växjö Lakers målvakt Viktor Fasth med stor annolikhet är på väg till AIK. Tydligen har Viktor Fasth fått ett kontraktsförslag som han funderar över.

Av dessa två målvakter så ser jag ju helst Daniel Larsson i målet, alla dagar i veckan. Dels är Daniel Larsson yngre och så har han spelat i Elitserien där han gjort riktigt bra ifrån sig. Viktor Fast var förvisso bra i Växjö Lakers men känns ändå mer som en chansning…

Att Daniel Larsson som sagt spelat i både Hammarbye IF och djurgården struntar jag i. Inkonsekvent kan det kanske tyckas, men vi behöver verkligen en grym målvakt och då är Daniel Larsson ett mycket starkare alternativ. Dessutom skulle det inte vara fel att AIK plockar Daniel Larsson framför näsan på aporna som förhoppningsvis tappar både Gustaf Wesslau och Stefan Ridderwall till NHL.

7 Responses to Silly Season – Ryno ut, Persson in…

 1. Redaktionen skriver:

  Någonting som jag inte kan låta bli att undra över är varför flera spelare tycks se Brynäs, AIK och Djurgården som någon slags röd tråd?? :-/

 2. Daniel skriver:

  Som hyfsat insatt supporter för Red Wings måste jag också säga att Daniel Larsson skulle vara ett kap för AIK. Visst, han har inte tagit en plats i NHL men där samtidigt unge Howard fått sitt genombrott i år.
  På försäsongen fick Larsson spela några matcher för Detroit och gjorde bra ifrån sig och i inledningen av säsongen då veteranen Osgood fortfarande var nummer ett så var Larsson nära andraspaden.
  En bra elitseriemålvakt helt enkelt.
  Jag hoppas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: