Flashbacks – del 3 (The Blue Line)

#20 Martin Procházka – #10 Pavel Patera – #24 Otakar Vejvoda

Var inne på Anrellbladet och hittade en artikel där de listar tolv klassiska elitseriekedjor. Jag hade faktiskt inte förväntat mig något svartgult inslag alls i listan men fann att man faktiskt tagit med en av AIK:s guldkedjor från säsongen 83/84. Bra jobbat där, Bajenvrak !!! Per-Erik Eklund, Tommy Lehmann och Leif Holmgren i all ära, men det finns en kedja som bara MÅSTE VARA MED…

The Blue Line

The Blue Line som bestod av de tre tjeckiska världsmästarna Martin Procházka, Pavel Patera och Otakar Vejvoda värvades från HC Kladno inför säsongen 96/97. Jag har sett många spelare i AIK genom åren men ALDRIG sett några sätta en helt ny standard för hur anfallshockey kan bedrivas i dess vackraste form. Sedan The Blue Line har ingen kommit upp till den magiska nivå som sattes under säsongen 96/97.

Pricken över det berömda i:et var givetvis att AIK slog ut ett maktlöst djurgårdens if i kvartsfinalen med 3 – 1 i matcher. The Blue Line dominerade aporna lite hur de ville och det var oerhört vackert att beskåda. Tyvärr så räckte det inte hela vägen till SM-GULD…

The Blue Line – världsmästare med Tjeckien 1996…

Men bara att få ha upplevt The Blue Line LIVE en hel säsong i AIK är något som jag aldrig kommer att glömma. The Blue Line hör givetvis hemma i toppen på listan över vilken kedja som är bäst i Elitserien genom tiderna. Men vad vet Anrellbladet, egentligen ?!

Jag skulle kunna skriva betydligt mer om dessa herrars framfart i AIK och svensk ishockey, men det får bli en annan gång. Hur som helst… Avslutar med att slänga in ett skönt YouTube-klipp som garanterat kommer att väcka gamla minnen till liv. 

Annonser

2 Responses to Flashbacks – del 3 (The Blue Line)

 1. Daniel skriver:

  Härlig trio och bara frisyrerna är värda ett blogginlägg.

  • PROZAC skriver:

   Yo Danne.

   Det kommer givetvis flera retroinlägg framöver och då finns det all anledning att återkomma till The Blue Line. Bara deras matcher i kvartsfinalen mot dif förtjänar ett eget inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: