Silly Season – Hammarby IF Ishockeyförening finns inte längre och därför FIRAR vi idag edition…

#92 Jonas Westerling fick inte nytt kontrakt med AIK. 

Enligt Hockeyexpressen blev det idag klart att AIK inte förlänger kontraktet med Jonas Westerling, Henrik Eriksson och Fredrik Holmgren. Att Fredrik Holmgren skulle få lämna AIK rapporterade Aftonbladet om för några dagar sedan, men att Jonas Westerling och Henrik Eriksson får lämna AIK är nya uppgifter.

Vidare i artikeln så framgår det att Anders Gozzi tvekar om hjälten Lucas Lawson. Anledningen till det är att man bara får ha två icke-EU spelare i truppen. Den ena platsen har ju som bekant Josh MacNevin lagt beslag på, den andra platsen lär väl stå mellan Lucas Lawson, Georges Laraque eller Sidney Crosby. Anders Gozzi tvekar nämligen om huruvida Lucas Lawson skulle vara en toppspelare i Elitserien och därför lämnas platsen öppen tillsvidare.


Tvillingarna Ahlström och Lucas Lawson efter avancemanget…

Min första tanke var att Lucas Lawson borde få vara kvar bara för att han faktiskt sköt upp oss till Elitserien, men… det går ju inte att vara nostalgisk och bygga ett lag på det. Hur crappigt det än kan låta så tycker jag att Lucas Lawson bör ”offras” för att man ska kunna ta in ett starkare namn. Dock hade det varit riktigt kul att se bröderna Ahlström och Lucas Lawson mot elitseriemotstånd.

När det gäller Jonas Westerling så tycker jag det är helt rätt att låta honom gå. Han lämnade ju AIK en gång i tiden och nu är det AIK:s tur att vinka hejdå till Jonas Westerling. Har varit inne på det tidigare att jag har svårt att se Jonas Westerling slita huvudet av någon i djurgården. Jonas Westerling är en duktig spelare men är enligt mitt tycke aningen för ”liten” för Elitserien, tyvärr.  

Hur som helst…

TACK

JONAS WESTERLING, HENRIK ERIKSSON OCH FREDRIK HOLMGREN 

FÖR ERA INSATSER I AIK-TRÖJAN !!!

 

Vidare har www.aik.se meddelat att backduon Mikael ”Öset” Österberg och Fredrik Carlsson fått förlängda kontrakt med AIK. Om detta har undertecknad inget att säga annat än… KRIGA VIDARE GRABBAR !!! TA DEN DÄR NUMMER 32 I SKANSEN OCH GÖR KÖTTFÄRS AV HONOM !!!

Avslutningsvis…

…så har Hockeykanalen en artikel ute om Richard ”CH” Gynge. Tydligen är flera klubbar intresserade av våran poängkung, även spel i KHL finns som alternativ. Jag hoppas av hela mitt AIK-hjärta att Richard ”CH” Gynge blir kvar eftersom han är en explosiv forward som verkligen jagar mål. Kort och gott, en underbar spelare !!!

Och om ni nu missat det… Exakt IDAG för två år sedan begravdes Hammarby IF Ishockeyförening. Detta har givetvis uppmärksammats tidigare på bloggen och inlägget om föreningen som inte finns längre finner Du om Du klickar HÄR.

Annonser

8 Responses to Silly Season – Hammarby IF Ishockeyförening finns inte längre och därför FIRAR vi idag edition…

 1. Tomas skriver:

  Håller med om Westerling. För liten och för mycket höftvickningar. Skulle bli kanonmat i elitserien. Eriksson ersätts väl av Andersson och är till åren kommen, även om jag gillar hans insatser. En klok spelare. Lawson får antagligen gå för att lämna en plats öppen för lediga spelare längre fram. Vidare så har vi ju ingen aning om vad Gozzi håller på att baka ihop, så det svårt att motivera olika spelares vara eller icke vara redan nu.

  • PROZAC skriver:

   Hmmm… AIK borde skriva kontrakt med Lucas Lawson och låna ut honom till Nynäshamns IF. Om sedan någon av de två icke-EU spelarna floppar så är det ju bara att plocka upp honom. Det borde väl vara tillåtet ?!?! Vet ej hur regelverket är skrivet. Om det är två icke-EU spelare på isen eller två i truppen som avses. Ett annat alternativ är ju att prångla ut ett svenskt medborgarskap till Lucas Lawson 🙂

 2. Daniel skriver:

  När ska Dick skriva på och vad händer med Engblom?
  Får han ta första nedsläpp i Elitserien.

  • PROZAC skriver:

   Ja, Engblom och Dick måste ju få kontrakt. Allt annat vore SKANDAL !!! Gozzi är nog sugen på att skicka Engblom men vågar säkert inte då han vet att det skulle bli lynchstämning i supporterled.

 3. Tomas skriver:

  Det är nog två på isen som gäller som det var med utlänskaförvärv förut. Man kunde ha 3 i truppen medan två spelade åt gången, minns att Luleå värvade så på 90-talet. Sedan är det väl det där med artistskatten, kan bli dyrt. Intressant tanke att låna ut Lawson, dock borde det kanske vara till typ Almtuna så det inte skiljer så hemskt mycket i tempo? Allra helst kanske man kan hitta något EU-blod i killen så han får typ Italiensk medborgarskap.

  • PROZAC skriver:

   Ja, en utlåning till Almtuna eller annat alternativ vore en intressant lösning. Lucas Lawson, tycker det låter väldigt gotländskt faktiskt. Ska forska vidare i det där 😉

 4. Tompa skriver:

  Bara jag som tycker att Lawson är lik twinsen?
  Ser ut som en större kopia av grabbarna…trillingar månne? 😉

  • PROZAC skriver:

   Mein Godt… Du har ju rätt. Någon borde kolla upp om Lucas Lawson EGENTLIGEN heter Lukas Ahlström. Korsförhör morsan tills hon erkänner !!! Således är Lukas svensk och borde kunna knytas till AIK med detsamma !!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: