Silly Season – Hello Blomdahl !!!

#18 Patric Blomdahl – äntligen TILLBAKA i AIK:s färger !!!

Äntligen en POSITIV nyhet !!! Idag rapporterar Anrellbladet om att Patric Blomdahl är klar för AIK. Denna värvning gläder mig oerhört då jag anser att AIK saknar en tuff spelare med lite lätt ADHD.

Faktum är att denna värvning gläder mig av flera skäl…

1. Enligt artikeln så var både skansen och Linköping intresserade av Patric Blomdahl. Det är mycket glädjande att äckel-dif inte längre kan parasitera på ”våra” spelare i och med att vi är tillbaka i Elitserien. Hade vi inte gått upp i Elitserien så hade antagligen Patric Blomdahl hamnat i djurgården, precis som David Printz, Gustaf Wesslau m.fl.
Men det är SLUT med det nu babianer…

2. Patric Blomdahl var en av många AIK-juniorer (80-talister) som plockades upp i A-truppen efter degraderingen 2002. Tillsammans med spelare som Yared Hagos, Anderas Jämtin, Fredrik Hynning, Jonas Liwing, Mattias Beck så etablerade ”juniorerna” sig som nästa generation AIK:are. AIK hade något riktigt stort på gång innan man ”mördades” av det korrupta dif-förbundet och tvångsdegraderades ner till Division 1 sommaren 2004. Stommen som skulle vara AIK:s framtid spreds för vinden. I och med att Patric Blomdahl nu återvänder så är ännu en ”borttappad” pusselbit på plats.

3. Under tiden AIK harvade runt i Allsvenskan så etablerade sig Patric Blomdahl som en tuffing i Elitserien, först i Linköping och nu senast i Frölunda. Under de fyra senaste säsongerna har Blomdahl snittat 100 utvisningsminuter vilket är lovande. Som jag var inne på i början så behöver AIK en tuffing. I höst kommer det bli krig mot djurgården och då fungerar det inte att skicka fram Jonas Westerling för att slita huvudet av Marcus Krüger, Jimmie Ölvestad eller annan apa.

Med Patric Blomdahl i laget så tillförs spetskompetens i fysiskt och elakt spel. Nu saknas bara Andreas Jämtin och Geroges Laraque…

VÄLKOMMEN TILLBAKA PATRIC BLOMDAHL !!!

Nåväl…

Efter gårdagens debacle med Fredrik Holmgren så var ju detta ett steg i rätt riktning, dock så fann jag en sak i artikeln som gör mig lite orolig. I listan över spelare som AIK är intresserade av så finner man SSK-målvakten Björn Bjurling. Kom igen, det måste vara ett skämt. Alla vet att Björn Bjurling är mer skadad än frisk, dessutom så har han spelat i djurgården vilket borde degradera honom till sista möjliga nödlösning.

Vidare i listan hittar man Pelle Prestberg och Johan Åkerman.

Pelle Prestberg ?!?!

Johan Åkerman ?!?!

Jag hoppas verkligen att detta är ett skämt från Anrellbladets tomtar till sportredaktion. Om inte så tycker jag Anders Gozzi bör signa Robert Burakovsky, Heinz Ehlers och Aleksei Salomatin.

Varför inte plocka in Aleksandr Kozhevnikov också ? 

RIDÅ.

Jaja, nyheten om att Darius Kasparaitis lägger av visade sig inte riktigt stämma. Nu heter det att Darius skall träna med AIK i sommar, sedan får man se. Hoppas, hoppas…

Avslutningsvis.

Gnagarsvin, gnagarsvin… Hör ni att vi vinner guld !!!

Hahahaha…

4 Responses to Silly Season – Hello Blomdahl !!!

 1. Daniel skriver:

  Salomatin, en klassiker.

  Blomdahl blir bra och jag hoppas på Videll men också på Tallinder. Men den siste har nog något år kvar i NHL. Tyvärr.

  Jämtin har väl ett år kvar med LHC så det blir svårt.
  Han kostar säkert en hel del.

  Jonathan Hedström är en spelare som nämnts tidigare men han känns sådär.

  Jonas Andersson kanske?

  • PROZAC skriver:

   Jämtin förblir nog bara en våt dröm fram tills nästa säong. Hedström ?!?! Njaaaa… Jonas Andersson vet jag för lite om. Men vi kan väl hoppas på att Darius Kasparaitis håller och att en rohypnol-Laraque ansluter till Gnaget. 😛

 2. Eric skriver:

  Förstår inte varför du inte vill ha åkerman? Perfekt värvning som spelat i AIK tidigare. Prestberg kan jag dock hålla med om att han borde stanna utanför AIK.

  • PROZAC skriver:

   Johan Åkerman ger mig inga bra vibbar sedan derbyt mot djurgården våren 1995. En given AIK-vinst förvandlades till oavgjort(förlust) tack vare herr Åkermans sjabbel… Se följande klipp så förstår Du vad jag menar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: