Almtuna away – magsår de luxe…

Hade kanonplatser på rad 3, bilden tagen innan nedsläpp…

Var i Uppsala igår och såg AIK vinna mot Almtuna IS. Det var faktiskt första gången som jag fick se AIK vinna i Gränbyhallen. Har varit där tre gånger tidigare och åkt hem ledsen och bedrövad, men inte igår…

Dock började matchen allt annat än bra i och med att Almtuna IS enkelt gjorde 1 – 0 efter slarv av Mattias Beck i offensiv zon. AIK spelade väldigt lamt och stundtals slarvigt, faktum är att Almtuna var bättre och det kändes som en given förlustmatch. Inte ens när AIK hade ledningen med 2 – 1 kändes det säkert utan man satt bara med magont, våndades och väntade på att Almtuna skulle kvittera.

Här vill jag flika in att det är underbart med ishockey.  

Men… AIK red ut ”stormen” och kunde ta tre välbehövliga poäng med sig hem. Stor matchvinnare i mina ögon var (ännu en gång) målvakten Fredrik Holmgren som tog 30 av Almtunas 31 skott.

Mediahyenorna på Anrellbladet har med anledning av Fredrik Holmgrens storspel konstaterat att AIK har målvaktskris eftersom Christopher Heino-Lindberg är tillbaka från sjukdom.

Ja, så kan man ju också se det om man jobbar på Bajenbladet.

Själv har jag tidigare varit inne på att Fredrik Holmgren borde stå i de resterande matcherna av Kvalserien. Sorry Heino, men det känns betydligt säkrare med Fredrik Holmgren i kassen. Christopher Heino-Lindberg har ju tidigare vaktat båsdörren och gjort det bra, så varför ändra ett vinnande koncept ?!?!

Samtidigt som AIK slog Almtuna IS med 2 – 1 igår så gick Leksands IF och slog Rögle BK på bortaplan med 2 – 1 efter förlängning. Detta innebär att matchen imorgon mot LIF blir überhet. Det lag som vinner imorgon kommer att ha fortsatt slagläge i kampen om Elitserien.

Jag tror stenhårt på AIK-seger imorgon, om Roger Melin nu inte väljer att ställa Christopher Heino-Lindberg i mål. 

Avslutar dagens inlägg som Micke Stahre…

Nästan i alla fall.  

KOM OCH TA OSS, BÖNDER !!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: