AIK Hockey Quiz – Del 5

Spelaren på bilden är MEST känd för att han…

1 …haft en biroll som bankrånare i filmen Hassel – De Giriga.
X …faktiskt var med i TV-serien Fångarna På Fortet.
2 …avslutade sin karriär i utvisningsbåset i en match mot HIF*.

* HIF = Hammarby IF, senare Hammarby IF Ishockeyförening som till allas stora tillfredställelse försattes i konkurs den 22:a April 2008.

Den som först inkommer med rätt svar vinner och får välja mellan ett par nya kalsonger eller en ny kvinna till kollektionen.

Annonser

6 Responses to AIK Hockey Quiz – Del 5

 1. Mr B skriver:

  Återigen är inget av dina alternativ rätt. Spelaren på bilden är naturligtvis mest känd för att, tillsammans med sin brorsa, göra livet surt för motståndarna när de mötte Brynäs genom diverse psykningar, tacklingar, snytingar, uttittande (JA, motståndarna blev faktiskt rädda för deras ögon) och briljant spel som senare belönades med en lååååång sejour i Toronto Maple Leafs.

  Spelaren på bilden är också känd för att, vid sin återkomst till hemlandet, blivit duktigt uppläxad av Brynäs-legenden Anders Huss då han felaktigt valde AIK som sin klubbadress och ändå hade fräckheten att försöka ta för sig uppe Gävle vid en bortamatch där. Isskrapning med liten Börje-gubbe blev resultatet…

  • PROZAC skriver:

   Bla blah… AIK slog Brynäs sönder och samman uppe i Gavlerinken i början på 90-talet. Isskrapning med liten Börje-gubbe låter som något Du har hallicunerat ihop över dåligt Gevalia-kaffe.

 2. Mr B skriver:

  Haha…sweet dreams, rat boy! Huss lekte med honom, och inte nog med det – när BJ inte fixade att ta ut sin ilska på nämnde Huss så ville han fajtas med publiken från utvisningsbåset istället. Gick inget bra, det heller 😀

  Jag förutsätter att du har siffror på ditt påstående om AIK:s överkörningar i Gävle i början på 90-talet, hmmm? Själv har jag många ljuva 80- och 90-talsminnen från Hovet/Skitgloben i mötena med kolsäckarna…

  Statistiktävlingen fortsätter… 😉

 3. Tomas skriver:

  Med tanke på hur trasigt BJs knä var/är vid matcherna mot Konkalaget -93 så var det en bedrift bara att kunna byta om och spela ett par byten. Minns när han i en paus under ett derby mot dif enligt coach Holmgren såg ”något hängig ut”. Till svar fick Holmgren att BJ hade över 40 graders feber och ändå ville fortsätta lira. Läkaren stoppade BJ från att fortsätta matchen. Sådana spelare föds inte idag antar jag? Synd att kroppen sa ifrån tillslut, han hade kunnat lira i AIK 2-3 år till annars, vilket han också ville göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: