Ultimate Hockeywhores – Preludium (Edit)

#1 Thomas Sjögren – Hockeyhora Kategori 2

Varför ägna ett gäng hockeyhoror uppmärksamhet ? Ja, den frågan kan man ju faktiskt ställa sig.

Företeelsen att en spelare kommer till en klubb och efter några säsonger också lämnar klubben är inget ovanligt. Så har det alltid varit, i alla klubbar och föreningar. Någon kanske vill pröva lyckan i NHL, en annan kanske ser en utmaning i att spela i den schweiziska andraligan, en tredje beslutar sig för att varva ner i en lägre division o.s.v.

I den stora gråa massan av spelare som byter klubb under sin karriär så finns det dock ett flertal som utmärker sig som hockeyhoror.

Hockeyhororna kan med fördel delas upp i tre kategorier.

Kategori 1 – Hockeyhororna i denna kategori är det i regel mest synd om. Denna typ av hockeyhora byter klubb med jämn frekvens helt enkelt för att han är för dålig för att kunna etablera sig i ett topplag. I hopp om att karriären ska ta ny fart så byter han gärna klubb. Hockeyhorans karriär tar dock sällan ny fart utan hockeyhoran hamnar om det vill sig riktigt illa i Hammarby IF (som inte finns längre, men väl Bajen Fans Ishockeyförening) där karriären och drömmarna om framgång defenitivt tar slut.  Exempel på Hockeyhora Kategori 1 som spelat i AIK är Fredrik Lundin. Fredrik Lundin spelade EN match i AIK säsongen 90/91, karriären har sedan dess gått via Vallentuna BK, Hammarby IF, Huddinge Hockey och Skå IK spikrakt nedåt i seriesystemet. Var Fredrik Lundin spelade förra säsongen ? Bajen Fans Hockey i Division 3… RIDÅ.

Kategori 2 – Denna typ av hockeyhora dras som flugor till kobajs så fort det viftas med tjocka sedelbuntar. Bara pengarna är de rätta så byter hockeyhoran klubb, gärna även mitt under säsong om det skulle vara så. Skulle hockeyhoran tillhöra en klubb/förening som åker ur sin serie så flyr spelaren i panik eftersom det sällan finns pengar att hämta i en lägre divsion. Exempel på Hockeyhora Kategori 2 som spelat i AIK är Thomas Sjögren. Thomas Sjögren spelade i AIK säsongen 2001/2002 och stack fort som attan efter att ha spelat ner AIK till Allsvenskan.

Kategori 3 – Slutligen har vi kategorin hockeyhoror som lämnar AIK för att spela i djurgårdens IF. Antingen så går hockeyhoran direkt till apdj*vlarna (Kategori 3A)  eller så går hockeyhoran via en annan klubb till skansen (Kategori 3B) i hopp om att inte väcka en massa rabalder.  Exempel på Hockeyhora Kategori 3A som spelat i AIK är Patrik Erickson. Patrik Erickson spelade ner AIK från Elitserien till Division 1 säsongen 92/93. Istället för att ta sitt ansvar och hjälpa AIK tillbaka till Elitserien så drog denna parasit till djurgårdens IF. Behöver det ens tilläggas att karriären avslutades i Hammarby IF ?!?!  

Det är några av dessa ultimata hockeyhoror i Kategori 3 som vi kommer att ägna uppmärksamhet i en serie av tre delar, ENBART för att INGEN SKALL GLÖMMA att de faktiskt en gång i tiden gav upp AIK för att spela med laget som vi hatar över allt annat för några billiga silverpenningar.

STAY TUNED !!!

UH / Del 1 – Målvakter
UH / Del 2 – Backar
UH / Del 3 – Forwards

 

EDIT 1: Undertecknad vill be Joakim Häll om ursäkt då han FELAKTIGT utpekats som hockeyhora. // PROZAC 100416

Annonser

6 Responses to Ultimate Hockeywhores – Preludium (Edit)

 1. Mr B skriver:

  Hahaha, kul att du tar upp Patrik Erickson! Var han hade sin bästa tid som spelare INNAN han gav sig iväg på sin misslyckade Stockholmsturne behövs väl inte heller tilläggas?? Kul också att konstatera att hans flackande faktiskt straffade sig; Två år efter att han lämnat Hockeyhufvudstaden så inkasserades guld #11 och när han väl hamnade i Apa IK så hade de redan bränt sitt guldkrut. Brajjen nästa…

  • PROZAC skriver:

   Patrik Erickson borde aldrig fått dra på sig en AIK-tröja. Han borde gått direkt från Brynäs IF till skansen… Det sjuka är att han 91/92 bildade kedja med Strandberg och Kjellberg som också senare skulle visa sig hamna i skansen. Vidrigt.

 2. Mr B skriver:

  Osten, Riddarn, Frasse Tyson, Thomas ”LHC” Johansson – de börjar bli många, har/hade AIK och DIF nåt slags tvåskiftsamarbete?

 3. Stockholmaren skriver:

  Att nämna Joakim Häll som hockeyhora är brist på insikt om vad som hände. Det var inget eget val av han gjorde utan han tvingades bort då han efter att ha spelat i AIK sedan han var 6 år gammal inte längre fick någon förtroende. Det sätt som beskedet framfördes var dessutom utom all kritik. Om man inte är önskvärd där man vill spela måste man kanske göra ett försök någon annanstans, därav Hammarby. Om inte hjärtat är med går det kanske inte heller något bra på isen… Innan man nämner någon med namn ska man nog veta vad som egentligen hände, inte bara gissa!

  • PROZAC skriver:

   Redaktionen tar till sig Din åsikt och ändrar inlägget med anledning av den information Du gett angående Joakim Häll.

   Dock finns flera klubbar i Stockholmsområdet. Huddinge, Arlanda o.s.v. Hammarby borde ha varit SISTA alternativet om man kommer från AIK.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: