Vem ska Leksand köpa nu ?

Victor Ahlström påbörjade målskyttet för AIK.

Jag var en av de 7.823 som var på Hovet igår kväll och såg AIK vinna över Leksands IF med stabila 4 – 1. Att vi ännu en gång slog Leksands IF är givetvis glädjande men inget som förvånar. Det som dock gladde mig mest var det faktum att det igår var flera AIK:are än LIF-supportrar på Hovet. Vid flertalet tillfällen har ju Leksands IF mer eller mindre haft ”hemmamatch” fast man spelat på Hovet eller i Globen. Så var det INTE igår, det var AIK:s hemmamatch och det HÖRDES på läktaren.

Underbart !!! 

Matchen då ?

Ja, AIK började ju bra och tog som bekant ledningen med 1 – 0 efter en vacker dragning från Victor Ahlström. 2-0 satte Richard Gynge sedan iskallt genom en distinkt straff i 2:a perioden. Inte en massa onödigt dribbel, dribbel, dribbel och utanför utan bara rakt på mål och PANG !!! Vackert Gynge !!! Inför sista perioden ledde AIK med 2 – 0 och det luktade vinst, igen.

Leksand tog sig in i matchen på riktigt när Jesper Ollas kunde reducera till 2 – 1. Efter det målet stod matchen och vägde. Leksand pressade på, men Christopher Heino-Lindberg var stabil. Då händer det som alltid är så löjligt underbart i hockey…

När motståndarlaget begår ett ödesdigert misstag.

De två dyra högavlönade FBK-spelarna Thomas Rhodin och Peter Nordström krockar mitt i leksandsoffensiven med varandra samtidigt som finnen Kimmo Lotvonen snubblar. Patrik Bergström och Jonas Westerling blir helt fria med en ensam Jocke Eriksson i LIF-målet…

3 -1.

Daniel Bång släckte sedan Leksands IF genom att sätta 4 – 1 efter att ha stulit pucken från grottmänniskan Jean-Luc Grand-Pierre på blålinjen.

Leksands tränare Leif Strömberg grät efter matchen ut i media om att de hade spelat ut AIK i två perioder och 14 minuter. Humor. Ja, AIK blev utspelade. Men… Faktum är att AIK stundtals spelade ut Leksands IF med resultatet att LIF fick dra på sig både utvisningar och en straff.

Summa summarum… det var en skön och inte minst viktig seger inför Kvalserien. När Kvalserien väl startar kommer Leksands IF vara mentalt medvetna om att de inte kan slå AIK, hur mycket de än vinner Allsvenskan med. Sådant är viktigt, och vi vet ju hur Kvalserien slutade förra året.

Innan jag glömmer bort det helt. Leksands IF hade ju inför matchen förstärkt laget med Tony Virta. Trots alla dessa förstärkningar så kunde man inte rå på AIK. Så precis som klacken sjöng igår så avslutar jag med ett Vem ska Leksand köpa nu ?   

Mediahyenorna har i vanlig ordning skrivit om matchen. Klicka på följande länkar för att komma till de olika propagandabladen.

Dagens Nyheter
Lasse Anrell Bladet


Sport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: