22:a December – #22 Tommy Lehmann

Hallå där kött och blåbär… som den numera kände Sean Banan brukar uttrycka det. I dagens lucka hittar vi spelaren som var lagkapten i samtliga elitserieklubbar han spelade för, Tommy Lehmann. Dock var det i AIK som Tommy Lehmann hade (och har) hjärtat och spelade under större delen av sin skadefyllda karriär. Tyvärr så stoppade krånglande knän Tommy Lehmann från att bli en ÄNNU STÖRRE AIK-profil än vad han redan är.  

En ung Tommy Lehmann

I vanlig ordning var jag ute på nätet och sökte information när jag hittade en riktigt grym artikel om just Tommy Lehmann på Svenska Fans. Så istället för att jag skriver en massa överflödig text så vill jag varmt rekommendera er att klicka HÄR. Men det är givetvis inte allt… Gav mig även ut på YouTube och hittade två sköna klipp där Tommy Lehmann gör mål…


0:30 in i klippet gör Lehmann ett riktigt vackert mål på Leksands IF.


0:52 in i detta klipp så gör Tommy Lehmann 1-0 mot Boden IK i den klassiska 3-0 matchen 1994 inför 11.111 AIK:are i Globen.

Övrigt värt att notera om Tommy Lehmann är att…

…han vann SM-GULD med AIK 1984.

…han spelade i NHL för Boston Bruins och Edmonton Oilers. Förvisso inte så många matcher, men ändå under en tidsepok då NHL-klubbarna inte plockade in vilka spelare som helst.

…han under AIK:s 100-års jubiluem spelade i tröja nummer 100. Syns kanske inte så tydligt på bilden, men det är i alla fall en bild.

#100 – Tommy Lehmann (säsongen 91/92)

…sonen Niklas Lehmann spelar i AIK och har gjort sin debut i A-laget.

…frun Marie Lehmann jobbar som programledare på SVT:s Hockeykväll.

 #22 – Tommy Lehmann (säsongen 95/96)

Innan jag avslutar denna lucka så måste jag bara berätta om ett lite udda Tommy Lehmann minne. Det var inför säsongen 92/93 och jag och min bror var nere i Södertälje och kollade på den klassiska Kringel Cupen.

Kommer inte ihåg vilka det nu var Modo spelade mot, men jag kommer ihåg ett riktigt sjukt mål som Tommy Lehmann gjorde och jag minns exakt hur det gick till. Lehmann fick i alla fall en klockren passning och blev helt fri med målvakten, väl över blålinjen så gör han 180 grader och åker med ryggen mot målvakten och avslutar (fortfarande med ryggen mot målvakten) med en backhand i krysset…

Många mål har man ju sett som man aldrig kommer att glömma. Jag kan lova att samtliga som satt i Scaniarinken den kvällen aldrig kommer att glömma Tommy Lehmann.

Annonser

One Response to 22:a December – #22 Tommy Lehmann

  1. Annette Jonsson skriver:

    Hej! Kommer du i håg sommarfamiljen i Råphult? Margit och Annette Jonsson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: