10:de December – #10 Richard ”CH” Gynge

#10 Richard Gynge dominerar Mora IK…

Först tänkte jag på Mathias Svedberg, sedan på Kung Jardemyr… vidare på Juha Jokiharju och slutligen Pavel Patera. Men dagens lucka nummer tio tillhör ingen annan än han som i skrivande stund leder den interna poängligan i AIK.

Richard Gynge gör som bekant sin första säsong i AIK och snacka om att grabben har rivstartat. Dock är jag inte förvånad, kollar man på vad Rickard presterat tidigare så har han några riktigt fina säsonger i dels Oskarshamns IK samt i Hammarby IFs (konkursklubben) J-lag bakom sig.

Säsongen 2006/2007 försökte Gynge ta en plats i Brynäs IF. Det gick inget vidare. Under Richards två säsonger i Brynäs IF blev det bara 4 matcher och noll poäng i A-laget. Detta övertygade inte Brynäs IF som skickade iväg Richard Gynge till Västerås IK. Där blev inte Richard långvarig utan resan fortsatte till Oskarshamn och där började Richard återigen att producera.

Gynge har gjort mål och Kristian Gahn deppar…

Förra året spelade Rickard 44 matcher för Oskarshamns IK och gjorde på dessa 17 mål och 24 assist. Speciellt mot AIK var han en ”pain in the ass” med sitt offensiva spel. AIK gjorde det rätta och lockade honom till Stockholm inför denna säsong.

The story continues som det brukar heta, och för Richard Gynge så fortsätter storyn i AIK.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: