8:de December – #8 Toni Alasaarela

#8 Toni Alasaarela vs. Väsby Hockey

Va ?!?!

Men nummer åtta ska väl vara… Fra…

Ingen annan än Toni Alasaarela givetvis.

Säsongen 2004/2005 var ett riktigt fint år i AIK:s historia. Förnedrade och degraderade av ishockeyförbundet (vi hade för mycket pengar på kontot) så fick AIK starta säsongen i Division 1 B. Så gott som hela truppen hade försvunnit åt olika håll och AIK fick värva ihop ett budgetlag, men som ändå skulle kunna ta sig tillbaka till Allsvenskan på en säsong.

Toni Alasaarela plockades således in från Haninge Hockey där han hade öst in poäng säsongen innan. När säsongen slutligen summerades kunde man konstatera att Toni svarat för en godkänd insats. Lika fint poängsnitt som i Haninge blev det inte i AIK, men ändå var Toni en av de bidragande spelarna till att AIK kunde kvala sig tillbaka till Allsvenskan. I kvalserien till Allsvenskan skrapade Toni ihop 1 mål och 6 pass på 10 matcher.

Nästkommande säsong gick det tyvärr trögt för Toni. Efter bara ett mål och två assist på tretton matcher så lånade AIK ut Toni tillbaka till Haninge Hockey. AIK hade plockat in Linus Videll på lån från Södertälje SK och Toni lånades ut för att han skulle få mera speltid och komma igång igen för att återvända till AIK.

Så blev det inte.

Alasaarela kom aldrig tillbaka till AIK. Karriären fortsatte istället i Arlanda Wings året efter, där det lossnade igen. Inför säsongen 07/08 hade den svenska ishockeyankdammen blivit för liten för Toni, så han drog till England och körde ett år för Milton Keynes Lightning. 63 poäng på 38 matcher blev facit för den proffssejouren.

Idag spelar Toni Alasaarela för Vallentuna BK och det är nog osannolikt att vi någonsin får se honom i AIK igen. Några speciella Toni-minnen eller Toni-mål har jag inte, tyvärr. Toni är i alla fall en spelare som jag kommer komma ihåg eftersom han var med och tog upp AIK från Division 1 B tillbaka till Allsvenskan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: