2:a December – #2 Mats Thelin (Editerad version)

Mats Thelin i Boston Bruins matchställ.

Så öppnar vi lucka nummer två. Vem annars än Mats ”Mördarn” Thelin kan presenteras den 2:a december ? Mats spelade i AIK från 1980 – 1994 med undantaget 1984 – 1987 då han spelade för Boston Bruins.

Tyvärr hittade jag ingen bild på Mats Thelin i AIK-tröja men väl en bild i Boston Bruins svartgula dress, så det får duga. I AIK spelade Thelin i alla fall i tröja nummer 2 (efter NHL sejouren i alla fall) och gjorde det brutalt bra. Mördarn var en av mina favoriter och ett underbart minne jag har är från en match i Globen mot Färjestad (innan de blev Löfbergs Lila Hockey) då Håkan Loob glappade en gång för mycket med käften varpå Mats Thelin sonika sänkte honom med en fin näve. Stor kalabalik utbröt och själv satt man på läktaren ovanför klacken och njöt.

Givetvis finns det MASSOR att skriva om Thelin och den karriär han haft innehållandes bland annat landslagsspel, SM-GULD i AIK och mycket mera. För någon match sedan presenterades en intervju med Thelin i matchprogrammet. Ni som inte köper matchprogrammet på AIK:s hemmamatcher missade verkligen något. Långnäsa…

Nåväl…  

Mördarn avslutade sin karriär i AIK 1994 i och med matchen mot Boden där AIK vann med 3 – 0 och åter gick upp till Elitserien. Säsongen 94/95 såväl kändes och märktes det att man saknade hockeyns svar på Johan Mjällby ute på isen.

Nu är året 2009 och häromdagen dök namnet Mats Thelin upp igen i samband med Robinsson Karibien eller vad nu dokusåpan heter. Jag hoppas dock att folk i framtiden kommer minnas Mats Thelin som den brutala hockeyspelaren och inte som en av alla hundratals såpaprofiler…

By the way, tröja nummer 2 borde förövrigt pensioneras och ytterliggare en flagga hängas upp i Hovets tak.

Nog så.

Hittade ju faktiskt detta klipp. 00:50 får Mats Thelin pucken…

Se även kompletterande inlägg/bild på Mats Thelin HÄR.

EDIT 1: Länk till spelarkarriär på Eliteprospects.
EDIT 2: Länk till kompletterande blogginlägg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: