Reflektioner från AIK – Växjö Lakers

Var på plats på Hovet igår (läs Söndag 22:a november).

Vet inte riktigt vad jag ska säga… Publikt så var det givetvis ett fiasko att det inte kom flera än de 3.517 som dök upp. Ändock så är jag glad över de 3.517 letade sig till Hovet. Ni behövdes och behövs även fortsättningsvis.

Hockeymässigt så vill jag INTE säga att det var ett fiasko som parasiterna på Aftonbladet hävdar. Växjö är upplysningsvis ett bra lag och leder serien vilket dårarna på Aftonbladet verkar ha noll koll på. Givetvis är det aldrig bra att förlora, men AIK gjorde en bra insats dock efter en bedrövlig start…

Starten av matchen var inget annat än en katastrof och Roger Melin tog en time-out redan efter 3 minuter och 33 sekunder då Växjö Lakers alldeles för enkelt fick göra 1-0. Ärligt talat så kändes det redan just då som att förlusten var överhängande. AIK försökte börja spela mer fysiskt, åka mer skridskor och i mittenperioden vann man faktiskt skotten med 15-4. Men, men… tyvärr så ville det sig inte.Trots totalt 36-23 i skott för AIK så lyckades Växjö Lakers vinna med 2-0, mycket tack vare deras grymma målvakt Viktor Fasth som höll nollan.

Näää, kvällens behållning var faktiskt innan matchen och då syftar jag verkligen inte på Dogge, Bojan och sambaorkestern. Innan match träffade undertecknad (helt oplanerat) AIK Hockeys VD Peter Mellqvist inne på Subway. Peter tog sig tid för ett samtal angående KHL och AIK Hockeys framtid och för det vill jag ge en stor eloge.

Med det samtalet som bakgrund vill jag påminna ALLA sanna AIK:are att framtiden faktiskt ligger hos oss medlemmar. När Ingemar Ingevik (årtusendets största gangster) sålde ut AIK Hockey till Hjallis Harkimo skedde det bakom våra ryggar.

Vi står vid ett vägval nu gällande AIKs deltagande i KHL. Det är inget lätt beslut och det är många olika aspekter att ta hänsyn till. Skillnaden mot förra gången är att NU har alla sanna AIK:are chansen att göra sin åsikt hörd och rösta om framtiden. AIK Hockey har bjudit in oss supportar till dialog.

TA DEN CHANSEN !!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: